اجلاس پارلمانی سازمان تجارت جهانی در ژنو

حسینی: چند كشور در تصمیم سازمان تجارت جهانی برای پیوستن ایران احداث مزاحمت می كنند

حسینی: چند كشور در تصمیم سازمان تجارت جهانی برای پیوستن ایران احداث مزاحمت می كنند

تولیدو: اجلاس پارلمانی سازمان تجارت جهانی (WTO) كه با شعار «بررسی چالش های دشوار اما قابل مدیریتی كه سیستم تجارت جهانی با آن مواجه است» در مقر این سازمان در ژنو برگزار شد، شب گذشته به پایان رسید.


به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، سیده فاطمه حسینی رئیس شورای اجرایی ایران در اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) و عضو كمیسیون اقتصادی كه به نمایندگی از مجلس شورای اسلامی در این اجلاس حضور داشت، در تشریح این نشست، با یادآوری اینكه در چند دوره نشست وزیران سازمان تجارت جهانی، توفیقی در رسیدن به توافق بر سر موضوعات مختلف حاصل نشده است، اظهار داشت: باید در اصلاحات مد نظر سازمان تجارت جهانی، مكانیزمی طراحی شود كه كشورها امكان رسیدن به توافق و جمع بندی درباره موضوعات را داشته باشند.
حسینی با اشاره به اینكه مكانیزم WTO بر اساس اجماع طراحی شده است، به سخنرانی خود در اجلاس پارلمانی اخیر این سازمان اشاره نمود و اظهار داشت: در یكی از محورهای سخنرانی خود در این نشست، بعنوان نماینده پارلمان جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد تغییر این مكانیزم را مطرح كردم به نحوی كه بتوان از یكی از اشكال رای گیری كه امكان حصول توافق را به وجود می آورد، بهره برد.
عضو كمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینكه ایران هجدهمین اقتصاد دنیا است، اما هنوز بعنوان عضو سازمان تجارت جهانی به این سازمان بین المللی نپیوسته است، اظهار داشت: در اجلاس اخیر بر تلاش های چندین ساله ایران برای پیوستن به این سازمان تاكید كردم. این پروسه از آن منظر طولانی شده است كه همچنان چند كشور امكان آنرا دارند كه در تصمیم سازمان تجارت جهانی برای پیوستن ایران به این سازمان احداث مزاحمت كنند.
نماینده تهران در مجلس با تاكید بر این نكته كه در سخنرانی خود در اجلاس اخیر، یك دفعه دیگر موضع انتقادی ایران نسبت به این روند را اعلام كردیم، اظهار داشت: ایران بزرگترین اقتصاد نپیوسته به سازمان تجارت جهانی است.
به قول حسینی، پروسه الحاق به سازمان تجارت جهانی باید به نحوی باشد كه از وضعیت اجماع بیرون رود چونكه مواضع سیاسی كشورها منجر به تصمیم گیری آنها مقابل ورود یك عضو جدید به این سازمان میگردد.
نماینده ایران در اجلاس پارلمانی سازمان تجارت جهانی در ژنو در ادامه سخنرانی خود با طرح این سوال كه آیا اصلاحات مد نظر WTO مقرر است از راه مكانیزم اجماع اجرایی شود، اظهار داشت: هر توفیقی در پارادایم اصلاحات سازمان تجارت جهانی باید برمبنای نگاهی توسعه محور به حوزه تجارت بین المللی باشد.
حسینی با تاكید بر اینكه باید یكجانبه گرایی در این سازمان محكوم شود، به سوژه برجام اشاره نمود و اظهار داشت: خروج یكجانبه آمریكا از برجام و اعمال تحریم یكجانبه اقتصادی مقابل ایران و كشورهای درحال تجارت با جمهوری اسلامی ایران می تواند یكی از موضوعاتی باشد كه در اصلاحات مدنظر سازمان تجارت جهانی، به پیش بینی فرآیندی كه اعمال چنین تحریم هایی را محكوم و از تكرار آن جلوگیری می كند، منجر شود.
اجلاس پارلمانی سازمان تجارت جهانی (WTO) ۱۵ و ۱۶ آذرماه با حضور نمایندگان مجالس ۵۲ كشور جهان و همین طور پارلمان اتحادیه اروپا و باز نمایندگانی از چند سازمان بین الملل، در مقر این سازمان در ژنو برگزار گردید.



1397/09/17
20:40:38
5.0 / 5
5143
تگهای خبر: اقتصاد , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
لینک دوستان تولیدو
تولیدو