گیلان در راه توسعه صادرات محصولات شیلاتی
به گزارش تولیدو، از گیلان مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به رشد ۲۵ درصدی صادرات شیلاتی استان در ۶ ماهه نخست امسال نسبت به زمان مشابه سال قبل اظهار داشت: توسعه صادرات محصولات شیلاتی گیلان از ۱۶ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ به رقمی در حدود ۶۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳ رسیده و این روند رو به رشد هر سال ادامه داشته است.
کوروش خلیلی در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به این که گیلان بیشترین تعداد مزارع پرورش ماهی در کشور را دارد، اظهار نمود: در کنار این سهم قابل توجه، کیفیت تولیدات این استان هم حائز اهمیت می باشد و هم اکنون ماهی گرمابی تولید گیلان به کشور عراق، اقلیم کردستان همینطور استانهای مختلف همچون مازندران و خوزستان صادر می شود.
وی اظهار داشت: توسعه صادرات محصولات شیلاتی گیلان از ۱۶ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ به رقمی در حدود ۶۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳ رسیده و این روند رو به رشد هر سال ادامه داشته و طی ۶ ماهه اول سال جاری هم شاهد رشد ۲۵ درصدی صادراتی شیلاتی نسبت به زمان مشابه سال قبل بودیم.
خلیلی اضافه کرد: در شش ماهه ماهه نخست سال جاری ۲۱ هزار و ۱۸۰ تن با ارزش بیشتر از ۳۲ میلیون دلار محصولات شیلاتی از گیلان به کشورهای همجوار صادر گردیده است.
مدیرکل شیلات گیلان با تکیه بر این که با عنایت به شرایط اقلیمی و حوزه آبی که در اختیار داریم امکان تولید دو برابری محصولات شیلاتی را داریم، اضافه کرد: رکورد تولید بالای ۱۵ تا ۲۰ تن در هکتار را در مزارع متراکم و فوق متراکم استان شاهد بودیم.
افزایش تولیدات شیلاتی با بهره گیری از تکنولوژی
خلیلی در ادامه با اعلان اینکه استفاده از فناوری روز همچون مزیت هایی است که در حوزه شیلاتی برای افزایش تولید می توان آنرا مدنظر قرار داد، اظهار داشت: با عنایت به محدودیت منابع آبی همینطور جهت استفاده بهینه و مدیریت منابع آبی توسعه عمودی و یا افزایش تولید در واحد سطح مورد توجه قرار دارد.
خلیلی خاطرنشان کرد: با بهره گیری از فناوری روز در حوزه شیلاتی می توان افزایش تولید را حتی تا چهار برابر کرد که البته این میزان در انواع گونه های ماهی متفاوت هستند.
وی با اعلان اینکه شاید در مزارع خانگی و کوچک مقیاس نانو فناوری را نتوان وارد کرد ولی یک مزرعه ۴۰ تنی را با بهره گیری از تکنولوژی می توان به مزرعه ۱۰۰ تنی تبدیل کرد، اضافه کرد: افتتاح مزرعه پیشگامان در شهرستان رضوانشهر از نمونه های تولید فناورانه در ۱۲ ماه سال به ظرفیت بیشتر از ۵۰۰ تن در سال ۱۴۰۳ نمونه بارز این کار در استان است.
مدیرکل شیلات گیلان تصریح کرد: دور از نظر نیست وقتی بسمت تکنولوژی در تولید پیش می رویم باید علاوه بر تأمین انرژی، تأمین مالی و تسهیلات مورد نیاز فعالین این عرصه را مدنظر داشته باشیم.
وی با تکیه بر این که مزارع پرورش ماهی گیلان نیاز به کمک تسهیلاتی دارند، خاطرنشان کرد: امسال ۶ برابر سنوات قبل پرونده های تسهیلاتی آماده شدند و این نتیجه همکاری بین دستگاه هاست.
خلیلی ضمن اشاره به این که شیلات گیلان زمین پایه است، اظهار داشت: از ۸۶ هزار تن صید ماهی سال گذشته، ۱۳ درصد دریا پایه و مبتنی بر صید و صیادی بود.
وی با اعلان اینکه بخش دیگری از تولیدات شیلاتی استان مزارع پرورش ماهی مبتنی بر آب دریا است، خاطرنشان کرد: بخش اعظم تولیدات شیلاتی گیلان در حوزه ماهیان گرمابی است.
خلیلی ضمن اشاره به این که هم اکنون بیشتر از ۱۱ هزار هکتار اراضی در سطح استان گیلان در حوزه شیلاتی فعالیت دارند، تصریح کرد: بیشتر از ۹۹ درصد این عرصه در عرصه تولید ماهیان گرمابی است.
مدیرکل شیلات گیلان خاطرنشان کرد: باید توجه داشت کشش بازار و تقاضای مصرف، رکن اصلی برای توسعه عمودی و افزایش تولید است.
خلیلی با تکیه بر این که باید از نوار ساحلی برای توسعه خط یک دریا محور استفاده نمائیم، اظهار داشت: تا وقتی که مزرعه ساحلی سهل الوصول ترین راه جهت استفاده از آب دریا مزارع ساحلی هستند نباید از این فرصت غافل بود.
استقبال شیلات گیلان از سرمایه گذاران
وی ادامه داد: بطور قطع با ورود سرمایه گذاران در زمینه های ساحلی و ایجاد مزارع خط یک با روش متراکم امکان تولید آبزیان صادرات محور سبب افزایش توان و سهم بری بیشتر شیلات گیلان از تولید کل کشور خواهد بود.
خلیلی خاطرنشان کرد: گیلان ظرفیت ضروری جهت دو برابر کردن تولید خود در وضعیت فعلی را دارد و این راه با بهره گیری از تجهیزات و تکنولوژی و تأمین منابع سرمایه گذاری دور از انتظار نخواهد بود.
به طور خلاصه وی گفت: توسعه صادرات محصولات شیلاتی گیلان از ۱۶ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ به رقمی در حدود ۶۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳ رسیده و این روند رو به رشد هر سال ادامه داشته و طی ۶ ماهه اول سالجاری هم شاهد رشد ۲۵ درصدی صادراتی شیلاتی نسبت به زمان مشابه سال قبل بودیم. افزایش تولیدات شیلاتی با سودجستن از تکنولوژی خلیلی در ادامه با اشاره به اینکه استفاده از تکنولوژی روز همچون مزیت هایی است که در حوزه شیلاتی برای افزایش تولید میتوان آن را مدنظر قرار داد، گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی همچنین برای استفاده بهینه و مدیریت منابع آبی توسعه عمودی و یا افزایش تولید در واحد سطح مورد توجه قرار دارد. خلیلی با تأکید بر اینکه باید از نوار ساحلی برای توسعه خط یک دریا محور استفاده نمائیم، گفت: تا وقتی که مزرعه ساحلی سهل الوصول ترین راه برای استفاده از آب دریا مزارع ساحلی هستند نباید از این فرصت غافل بود.
منبع: tolido.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب