فتح بازارهای جهانی نیازمند توسعه تجارت هوایی سمنان

فتح بازارهای جهانی نیازمند توسعه تجارت هوایی سمنان

تولیدو: سمنان - سالانه 2 میلیون تُن انواع محصولات كشاورزی در استان سمنان تولید می گردد كه گذر از كشاورزی سنتی و فتح بازار جهانی نیازمند توسعه مبادله ها و تجارت هوایی فرودگاه های مركز استان و شهرستان شاهرود است.


به گزارش تولیدو به نقل از ایرنا، كشور ایران با برخورداری از اقلیم متناوب از كشورهای ممتاز جهان در تولید محصولات كشاورزی است كه باید از این ظرفیت علاوه بر تامین بازار داخلی برای صادرات محصولات كشاورزی گام برداشت.
از كل وسعت 165 میلیون هكتاری كشور نزدیك به 10 درصد آن ظرفیت كشاورزی دارد كه حدود 18.5 میلیون هكتار است.
این در حالی است كه در همین اراضی كم دارای قابلیت كشاورزی محصولاتی تولید می گردد كه شاید در جهان بعنوان نماد مطرح بوده و خیلی از كشورها خواستار آن هستند.
محصولاتی همچون زعفران، زرشك، پسته، خاویار، انار، خرما، زردآلو، خشكبار و همینطور محصولات سبزی و صیفی ایرانی، بازار خوب خوب جهانی دارند.
در این میان محصولات تولید شده در استان سمنان مانند زردآلو، پسته، سیب، زیتون، انار، انگور و دیگر محصولات باغی ظرفیت صادرات به كشورهای اروپایی و منطقه را دارند كه به باور كارشناسان از این ظرفیت تابحال به علت فراهم نبودن برخی زیرساخت ها بهره چندانی برده نشده است.
كشاورزان استان سمنان یكی از عوامل مهم در صادر نشدن محصولات كشاورزی را نبود امكانات برای صادرات كالا با استفاده از مرزهای هوایی عنوان كرده و معتقدند اگر به فرودگاه مركز استان و همینطور فرودگاه شاهرود مجوز مرز هوایی اعطا شود اشتغال و توسعه در این بخش از اقتصاد استان افزایش چشمگیری خواهد یافت.
مسوولان امر معتقدند نبود مرز هوایی و صادرنشدن محصولات راهبردی در بخش های مختلف اقتصادی سمنان سالانه حدود 10 میلیون دلار به اقتصاد استان ضرر وارد می نماید كه آثار مخرب آن در بی میلی كشاورزان برای ادامه تلاش و تولید كالا نمایان است.
فرودگاه مركز استان در 10 كیلومتری جاده سمنان - مشهد واقع شده است و سابقه تاسیس آن به سال 1355 بر می گردد كه هنوز راه اندازی نشده است.
فرودگاه شاهرود دارای قدمت زیاد در زمینی به مساحت 720 هكتار در 15 كیلومتری شرق شهرستان در مجاورت جاده شاهرود - مشهد احداث شده و سال 1367 برای توسعه فرودگاه، ساخت ساختمان های پایانه مسافری و توسعه باند پرواز شروع شد و اواخر سال 1380 با فرود نخستین هواپیمای مسافری، بهره برداری از فرودگاه به نقطه آغاز خود رسید.
براساس آمار، حداقل 198 هزار هكتار زراعت و باغ در استان سمنان وجود دارد كه 23 هزار هكتار باغ پسته است و از این میزان 18 هزار هكتار در دامغان قرار دارد.
45 هزار نفر در استان سمنان بهره بردار بخش كشاورزی هستند، بخش كشاورزی 17 درصد اشتغال و 20.5 درصد ارزش افزوده استان را تامین می كند.
كل تولیدات جهاد كشاورزی در این استان سالانه یك میلیون و 460 هزار تن است كه 825 هزار تن محصولات زراعی، 360 هزار تن محصولات باغی و 275 هزار تن محصولات دامی است.

** توسعه تجارت هوایی مكمل زنجیره تولید و صادرات
رییس سازمان جهاد كشاورزی استان سمنان در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: توسعه بخش كشاورزی این استان نیازمند افزایش صادرات و راه اندازی مرز هوایی است.
سید حسن میرعماد اظهار داشت: سالانه 20 درصد از محصولات كشاورزی تولیدی این استان به علت نبود مرز هوایی برای صادرات آن ها به ضایعات تبدیل می گردد.
وی تصریح كرد: تكمیل زنجیره تولید و صادرات محصولات كشاورزی برای افزایش اشتغال و رونق كسب و كار در استان ضروری می باشد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی سمنان افزود: راه اندازی دفتر گمرك و مرز هوایی از حلقه های اصلی تكمیل زنجیره تولید محصولات كشاورزی است و مرز هوایی، كشاورزی استان را از بن بست اقتصادی نجات می دهد و رونق كسب و كار و راه اندازی واحدهای بسته بندی و فرآوری محصولات را به همراه دارد.
میرعماد افزود: یكی از دلایل احداث فرودگاه، ارسال صادرات محصولات كشاورزی به نقاط مختلف كشور و جهان بود كه اكنون باید مجوز مرز هوایی در 2 فرودگاه استان برای توسعه بخش كشاورزی ارائه شود.
وی خاطرنشان كرد: با تصویب مرز هوایی، فرودگاه های استان می توانند محصولات تازه باغی و كشاورزی را به خارج از كشور صادر كند.

** انتظار یكساله شاهرودی ها برای دریافت مجور مرز هوایی
نماینده مردم شهرستان های شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: فرودگاهی كه 25 سال پیش در شاهرود احداث شد اكنون برای صادرات محصولات كشاورزی در انتظار تصویب مرز هوایی توسط دولت می باشد.
سید حسن حسینی شاهرودی اضافه كرد: بیش از یك سال در انتظار مرز هوایی هستیم و می دانم مشكل كجاست اما امیدواریم دولت نگاهش متوازن و فراملی و نه منطقه ای و شهرستانی باشد.
وی افزود: تكمیل زنجیره تولید و صادرات محصولات كشاورزی برای رونق این بخش در شرق استان سمنان و بخصوص شاهرود ضروری می باشد.
حسینی شاهرودی با اشاره به اینكه راه اندازی دفتر گمرك و مرز هوایی از حلقه های اصلی تكمیل زنجیره تولید محصولات كشاورزی است، افزود: مرز هوایی، شهرستان شاهرود را از بن بست اقتصادی نجات می دهد و رونق بخش كشاورزی و صنایع تكمیلی را به دنبال خواهد داشت.
به گفته وی، با تصویب مرز هوایی، فرودگاه شاهرود قادر خواهد بود محصولات تازه باغی و كشاورزی را به خارج از كشور صادر كند تا همه مردم شرق استان سمنان از مزایای آن برخوردار شوند.

** بدون نگاه صادرات محور توسعه استان سمنان امكان پذیر نیست
استاندار سمنان هم در گفت و گو با ایرنا تصریح كرد: توسعه ناوگان هوایی علاوه بر تولید مزیت اقتصادی به تكمیل زنجیره فروش و رونق كسب و كار در هر منطقه می انجامد.
سید شهاب الدین چاوشی اظهار داشت: یكی از مسایلی كه باید جدا از نگاه سیاسی به آن توجه گردد، مقوله توسعه اقتصادی می باشد كه این امر در استان با طرح بزرگ شامل فرودگاه و مرز هوایی امكان پذیر است.
وی تصریح كرد: این طرح ها در سایه همراهی و همدلی در استان عملیاتی می گردد و با تصویب مرز هوایی زنجیره صادرات در بخش كشاورزی، صنعتی و معدنی استان سمنان تكمیل می گردد.
چاوشی با اشاره به اینكه فرودگاه های استان سمنان با نگاه توسعه صادرات محور به راه افتاده است، افزود: توسعه ناوگان هوایی علاوه بر تولید مزیت اقتصادی در كنار تكمیل زنجیره فروش به رونق كسب و كار در استان می انجامد.

** خام فروشی مانع توسعه كشاورزی سمنان است
رییس سازمان جهاد كشاورزی سمنان اظهار داشت: خام فروشی به علت نبود واحدهای فرآوری و بسته بندی معضل جدی در توسعه بخش كشاورزی استان است.
سید حسن میرعماد اضافه كرد: 80 درصد محصولات زراعی استان به صورت خام در بازارهای هدف عرضه می گردد و ادامه این روند به كاهش رغبت كشاورزان برای كشت محصولات می انجامد.
وی تصریح كرد: برپایه آمار موجود وزارت جهاد كشاورزی، به ازای هر 200 واحد تولیدی یك واحد فرآوری و بسته بندی محصولات كشاورزی در سمنان فعال است.
میر عماد خاطرنشان كرد: سالانه بیش از 30 درصد از محصولات كشاورزی استان مانند سیب، انگور و پسته به علت نبود واحدهای فرآوری و مرزهوایی از بین می رود كه باید برای رفع این مشكل در كمترین زمان ممكن اقدام نمود.
وی تصریح كرد: در میامی كه بیش از 30 درصد محصولات كشاورزی استان را تامین می كند هیچگونه واحد بسته بندی و فرآوری محصولات تولیدی وجود ندارد و این امر در كاهش رغبت مردم شهرستان به ادامه كار در بخش كشاورزی و تفكر صادرات محور موثر است.
میرعماد افزود: باید ساختار كشاورزی در سمنان اصلاح گردد و راه اندازی واحدهای تبدیلی نیاز فوری در این بخش اقتصادی استان است.
به گفته كارشناسان، سالانه بیش از 20 درصد از محصولات باغی و زراعی استان سمنان به علت نبود واحدهای فرآوری و بسته بندی به ضایعات تبدیل می گردد كه می توان با توسعه تجارت هوایی برای تازه خوری و صادرات این محصولات كشاورزی گام های موثری برداشت.
توسعه تجارت هوایی بعنوان تكمیل كننده زنجیره تولید و بازار فروش باید مدنظر مسئولان امر قرار گیرد و تولید خطوط هوایی واردات و صادرات كالا در بخش های مختلف اقتصادی در فرودگاه های استان سمنان آمار بیكاری در این منطقه از كشور را به میزان قابل توجه ای می كاهد.
می توان ساختارعرضه كالا در بخش های مختلف اقتصادی استان سمنان را با توسعه تجارت هوایی تغییر داد و اجرای این طرح مهم اشتغال آفرین نیازمند نگاه ملی و حمایت همه جانبه نهادهای اجرایی مربوط است.
7339/7408


1397/06/20
13:46:48
5.0 / 5
4285
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
تولیدو