كلیات لایحه تولید هشت منطقه آزاد تجاری تصویب گردید

كلیات لایحه تولید هشت منطقه آزاد تجاری تصویب گردید

تولیدو: تهران- نمایندگان مجلس شورای اسلامی با كلیات لایجه تولید هشت منطقه آزاد تجاری - صنعتی و 12 منطقه ویژه اقتصادی موافقت كردند.


به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس با 127 رای موافق، 51 رای مخالف و 10 رای ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر كلیات لایحه تولید هشت منطقه آزاد تجاری-صنعتی و دوازدهم منطقه ویژه اقتصادی را تصویب كردند.
براساس این لایحه و در صورت تصویب نهایی در استان های گلستان (اینچه برون)، ایلام (مهران)، اردبیل(اردبیل)، سیستان و بلوچستان(سیستان)، كردستان (بانه-مریوان)، هرمزگان (جاسك)، بوشهر (بوشهر)، كرمانشاه (قصرشیرین) منطقه آزاد تجاری - صنعتی تولید می گردد.
همچنین در صورت تصویب نهایی این لایحه به دولت اجازه داده می شود اراضی نیمه شمالی جزیره هرمز به وسعت 21 كیلومتر مربع به هم پیوسته و راه اتصال دریای آن به جزیره قشم را تولید كند.
در صورت تصویب نهایی این لایحه به دولت اجازه داده می شود در استان های فارس(فسا و لار)، یزد(ابركوه و میبد)، زنجان(زنجان)، كهكیلویه و بویراحمد(گچساران)، آذربایجان غربی(سرو_ارومیه)، خراسان رضوی(خواف و قوچان)، لرستان(خرم آباد)، قزوین(تاكستان) و اصفهان(شاهین شهر) منطقه ویژه اقتصادی ودر استان البرز(ساوجبلاغ) منطقه ویژه اقتصادی دارویی تولید كند.
همچنین به دولت اجازه داده می شود در سایر استان ها با رعایت شرایطی مانند وجوه سازمان اداره كننده حقوقی غیر دولتی مورد تایید دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و دریافت مجوز شورای برنامه ریزی استان مربوطه در خصوص تخصیص اراضی و تایید مدارك والزامات مورد نیاز از قبیل تعهد تامین زیرساخت های اساسی مانند آب، برق و گاز و موافقت قطعی سازمان حفاظت محیط زیست منطقه ویژه اقتصادی تولید كند.
در ماده واحده این لایحه آمده است: در جهت تحقق سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی در خصوص توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی كشور و به منظور انتقال فناوری های پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات كالا و خدمات و تامین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج به دولت اجازه داده می شود با رعایت مفاد قانون برنامه ششم توسعه، در استان های گلستان(اینچه برون)، ایلام(مهران)، اردبیل(اردبیل)، سیستان و بلوچستان(سیستان)، كردستان(بانه-مریوان)، هرزمگان(جاسك)، بوشهر(بوشهر)، كرمانشاه(قصرشیرین)، منطقه آزاد تجاری-صنعتی تولید كند.
سیدمحمد جواد ابطحی نماینده خمینی شهر در مخالفت با كلیات این لایحه اظهار داشت: در این لایحه به بندهایی از سیاست های اقتصاد مقاومتی توجهی نشده از این رو بار مالی دارد.
وی تصریح كرد: نرخ اشتغال، تعداد افراد تحت پوشش، مشتركین آب و برق و تعداد پزشكان و غیره هیچگاه بهبود نیافته است و ما هیچ گاه شاهد رونق اشتغال در این مناطق نبوده ایم.
نمایندده خمینی شهر در مجلس اضافه كرد: شاهدیم در بعضی استان ها و شهرها كه مناطق ویژه نیستند اشتغال بهتری بوجود آمده است از این رو تولید این مناطق را ضروری نمی دانیم.
در ادامه محمد فیضی نماینده اردبیل در موافقت با كلیات این لایحه اظهار داشت: 23 هزار میلیارد تومان در مناطق آزاد سرمایه گذاری دولتی صورت گرفته و از سال 92 تا 96، 102 میلیارد تومان سرمایه گذاری خارجی انجام شده است.
وی اضافه كرد: مناطق آزاد در جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی موفق عمل كرده اند و سالانه 20 هزار شغل در مناطق آزاد تولید می گردد.
فیضی خاطرنشان كرد: تنها مواد اولیه و ماشین آلات از این مناطق وارد می گردد و فقط 4 درصد واردات كشور با استفاده از مناطق آزاد انجام می گردد و 4200 میلیارد تومان بودجه عمرانی به این مناطق اختصاص یافته است.
وی تصریح كرد: ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا در هیچ یك از گزارش های رسمی اشاره ای به قاچاق د راین مناطق نداشته است و این نشان داده است منشا قاچاق جای دیگری است.
مجید كیان پور نماینده درود وازنا هم بعنوان مخالف دیگر كلیات این لایحه اظهار داشت: تابحال به 66 منطقه ویژه مجوز داده ایم در حالیكه از این تعداد، تنها 22 منطقه تشكیل شده است از این رو اقتصاد ما ظرفیت تولید منطقه آزاد جدید را ندارد.
وی اضافه كرد: در این زمینه به درستی از ظرفیت كشورهای همسایه استفاده نشده و اهداف مناطق ویژه اقتصادی برآورده نشده است.
نماینده درود و ازنا در مجلس با بیان این كه مناطق ویژه را صرفا به محل واردات به جای صادرات تبدیل نموده ایم، اظهارداشت: مناطق آزاد تجاری نتوانسته اند سرمایه گذاری خارجی را جذب كنند و این مورد سبب عدم توزیع عادلانه ثروت در مناطق مختلف كشور و زیر پا گذاشتن آمایش سرزمینی شده است.
در ادامه محمد حسن نژاد نماینده مردم مرند و جلفا در موافقت با كلیات این لایحه تصریح كرد: مناطق آزاد به حفظ جمعیت مرزها كمك می نماید مردم و فعالان اقتصادی امنیت مرزها را تامین می كنند.
وی افزود: جلفا پیش از اینكه به منطقه آزاد الحاق شود یك واحد اقتصادی داشت اما امروز دارای 300 واحد تولیدی است.
حسن نژاد اظهار داشت: ما شاهد رشد 50 درصدی اقتصاد در مناطق آزاد هستیم و كل فروش مجتمع های تجاری در مناطق آزاد به اندازه یك مجتمع تجاری برندفروش تهران نیست.
وی افزود: تولید مناطق آزاد و ویژه اقتصادی یكی از راهكارهای بی اثر كردن تحریم ها و جذب سرمایه گذار خارجی است، كسانی كه می گویند مناطق ویژه رانت است اشتباه می كنند پیش از برنامه ششم تولید مناطق ویژه بر عهده دولت بود اما پس از تصویب برنامه ششم تولید مناطق آزاد به تصویب مجلس منوط شد.
سیام**9121**1058**1336


1397/06/07
13:42:04
5.0 / 5
5110
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , سازمان , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لینک دوستان تولیدو
تولیدو