رئیس اتاق تهران:

خروج سرمایه از كشور شتاب گرفته است

خروج سرمایه از كشور شتاب گرفته است

به گزارش تولیدو رئیس اتاق تجاری تهران اظهار داشت: رشد سرمایه گذاری طی سالهای اخیر نسبت به استهلاک منفی شده و در عمل خروج سرمایه شتاب گرفته است که تنها راه مقابله با این وضعیت کاهش دخالت دولت در اقتصاد است.


به گزارش تولیدو به نقل از اتاق تجاری تهران، مسعود خوانساری درباب نشست فعالان اقتصادی با رئیس جمهوری، با اعلان اینکه مدعوین این جلسه عمدتا از شرکت های دانش بنیان، شرکت های فعال در حوزه دارو، ساختمان، صادرات، پلیمر و نساجی بودند، گفت: در فرصت کوتاهی که پیش آمد، در این جلسه درباره دو موضوع صحبت کردم. موضوع نخست، کنترل تحریم و کوشش برای وخیم تر نشدن وضعیت بود که انصافاً دولت در این مورد موفق عمل کرد و اجازه نداد که کار کشور به بحران بزرگی برسد که در ذهن ترامپ بود. رئیس اتاق تجاری تهران اضافه کرد: موضوع دوم هم مساله دیوانسالاری بود که هم اکنون به بزرگترین پاشنه آشیل دولت تبدیل گشته و کار را برای بخش خصوصی بسیار دشوار کرده است. با صدور مجوزهای بیش از حد، وجود امضاهای طلایی و صدور روزانه بخشنامه های گوناگون که در عمل، مخل کسب وکار است، بخش خصوصی امنیتی برای سرمایه گذاری احساس نمی نماید.
خوانساری افزود: به این ترتیب، رشد سرمایه گذاری طی سالهای قبل نسبت به استهلاک منفی شده و در عمل خروج سرمایه شتاب گرفته است. تنها راه مقابله با این وضعیت، کاهش دیوانسالاری و کاهش دخالت دولت در تصدی گری و اقتصاد است.
رئیس اتاق تجاری تهران توضیح داد: واکسن کرونا از دیگر دغدغه های فعالان بخش خصوصی است که در دیدار با رئیس جمهور به آن اشاره کردم. ابتلای یک نفر در یک بنگاه تولیدی موجب نگرانی دیگر کارگران و ایجاد تشنج در محیط خواهد شد. بنابراین، برای رفع نگرانی کارگران و کارفرمایان از رئیس جمهور خواستیم به پروسه واردات واکسن سرعت بدهند.
مسعود خوانساری با اشاره به فضای کلی این جلسه عنوان نمود که دیگر کارآفرینان و فعالان اقتصادی حاضر در این جلسه هم به مشکلات مختلف حوزه فعالیت خود اشاره کردند همچون شرکت های دانش بنیان اعلام نمودند در چند سال اخیر رشد این شرکتها خوب بوده اما بوروکراسی اداری مانع رشد سریع تر آنها شده است.
وی اضافه کرد: صادرکنندگان عمدتا به مشکلات سالهای قبل اشاره کردند که رفع شده است. فعالان در حوزه دارو به مسئله تخصیص ارز اشاره کردند که اگر بموقع انجام نشود، زمینه ساز کمبود در بازار است و تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی را عامل کمبودها دانستند و اشاره کردند که اگر واردکنندگان از ارز آزاد استفاده کنند، واردات تسریع می شود. همین مسئله در مورد کالاهای اساسی هم عنوان شد که اگر ارز غیرترجیحی به واردات این کالاها تخصیص داده و یارانه ریالی از مسیر دیگری پرداخت گردد، شاهد کمبود کالا در بازار نخواهیم بود.
خوانساری اظهار داشت: در ادامه آقای رئیس جمهور به چند مورد از دستاوردهای دولت اشاره کردند و قرار شد، آقای نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور مشکلات مطرح شده توسط کارآفرینان و فعالان اقتصادی را دسته بندی کرده و حل مسائل را در ۱۰۰ روز باقی مانده پیگیری کند.


منبع:

1400/02/08
15:57:38
5.0 / 5
819
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
تولیدو