، بررسی جزئیات بودجه ۹۸،
بند مربوط به اختصاص ارز دولتی برای كالاهای اساسی به كمیسیون تلفیق بازگشت
به گزارش تولیدو نمایندگان مجلس شورای اسلامی بند مربوط به اختصاص ۱۴ میلیارد دلار ارز دولتی برای كالاهای اساسی را به كمیسیون تلفیق بازگرداندند.
به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه) بند الحاقی ۲ تبصره ۷ لایحه بودجه را بررسی نموده و در نهایت آنرا به كمیسیون تلفیق بازگرداندند.
به باعث این بند در جهت پشتیبانی از مصرف كنندگان كالاهای اساسی به دولت اجازه داده می شود تا سقف ۱۴ میلیارد دلار از منابع حاصل از فروش نفت خام را بعد از كسر كسورات قانونی با نرخ یارانه ای و ترجیحی خارج از سامانه نظام یكپارچه مدیریت ارزی (نیما) صرفاً برای تأمین كالاهای اساسی كشور اختصاص دهد.
علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس در موافق با حذف این بند بیان كرد: بنا بود با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی كالاهای اساسی وارد شود و قیمت كالاها افزایش نیابد اما آیا این اتفاق افتاد؟ این ارز در اختیار چه كسانی و با چه ساز و كاری قرار گرفته است؟ آیا با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی رانت ایجاد نشد؟ اختصاص ۱۴ میلیارد دلار برای تأمین كالاهای اساسی رانت بوجود آورده و سودی ندارد.
در ادامه محمد باقر نوبخت بعنوان نماینده دولت در مخالفت با حذف این بند بیان كرد: بدون شك اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای كالاهای اساسی بهترین راهكار بود. با همه كاستی های كه این شیوه دارد اگر كالاهای اساسی را به قیمت شتاب دهنده ارز آزاد وصل می كردیم مردم با مشكل جدی روبه رو می شدند. این انتقاد كه نسبت به ما وارد می كنید را قبول داریم انتظار دولت هم از نهادهای نظارتی این است كه با اعمال نظارت بیشتر اطمینان حاصل كنند كه افرادی كه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات كالاهای اساسی دریافت كرده اند در گام اول كالاها را وارد كنند و در گام دوم با همان قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیار مردم قرار دهند. ما در حال رفع این مشكل هم هستیم. با حذف این بند هم مشكلی حل نخواهد شد.
در ادامه نمایندگان با حذف این تبصره مخالفت كردند اما اصل این تبصره هم در صحن مجلس رأی نیاورد و جهت بررسی بیشتر به كمیسیون بازگشت.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب