عرضه بورسی شمش روی بدون فروشنده و خریدار!

عرضه بورسی شمش روی بدون فروشنده و خریدار!

تولیدو: وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) از شش ماه گذشته اعلام نمود كه تولیدكنندگان شمش روی تنها مجاز به صادرات چهار برابر میزان محصول عرضه شده در بورس كالا هستند اما رییس هیات مدیره انجمن صادركنندگان سرب و روی ایران می گوید با عنایت به اینكه تولیدكنندگان و خریداران شمش روی در بورس عضو نیستند، این تصمیم منجر به دپو شمش روی در انبارها شده است.


به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، رییس هیات مدیره انجمن صادركنندگان سرب و روی ایران اواخر آبان ماه از توقف صادرات سرب و روی از اردیبهشت ماه آگاهی داد و علت آنرا تصمیم دولت در خصوص تامین بازار داخل اعلام كرد؛ در صورتی كه به قول وی، مصرف داخل این محصول در حدود ۲۰ درصد از كل تولید سرب و روی كشور است.
از جانب دیگر، چند روز پس از انتشار این خبر، مدیركل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام نمود كه هیچ توقفی در صادرات سرب و روی در كشور صورت نگرفته، بلكه به دستور وزیر صنعت و مصوبه ستاد تنظیم بازار، باید این محصولات را در بورس عرضه كنند و به ازای هر یك تن عرضه محصولات در بورس، تا چهار برابر آن اجازه صادرات دارند.
سیف اله امیری علت این تصمیم را پشتیبانی از تولید داخل و تامین نیاز واحدهای داخلی دانست، چونكه به قول وی تا قبل از این تولیدكنندگان با طمع صادرات و تحصیل ارز و كسب درآمد بیشتر، به راحتی به صادرات به عراق، افغانستان و سایر كشورها اقدام می كردند و واحدهای داخلی و صنایع پایین دستی برای تامین این مواد با مشكل مواجه شده بودند.
در این باره حسن حسینقلی - رییس هیات مدیره انجمن صادركنندگان سرب و روی ایران - در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: تعداد زیادی از تولیدكنندگان و مصرف كنندگان نمی توانند شمش روی را در بورس خرید و فروش كنند، چونكه از میان ۸۳ تولیدكننده شمش روی، تنها ۱۶ واحد و از میان مصرف كنندگان باز تنها چهار واحد در بورس كالا عضو هستند.
وی با اشاره به اینكه شمش روی در انبارهای واحدهای تولیدكنندگان بزرگ دپو شده، اظهار داشت: برای مثال سه شنبه گذشته ۱۰۰۰ تن شمش روی در بورس ارائه شد اما خریدار نداشت، چونكه مصرف داخل شمش روی محدود است و بخشی از مصرف كنندگان داخلی باز محصول مورد نیاز خودرا از تولیدكنندگان كوچك تهیه می كنند.
حسینقلی همین طور از وجود بیشتر از ۲۵۰۰ تن شمش روی در انبار شركت ملی سرب و روی ایران كه یك واحد تولیدكننده بورسی است، آگاهی داد و اشاره كرد: تولیدكنندگان و صادركنندگان سرب و روی معتقد بودند تحریم نمی تواند سد راه آنها باشد اما دولت پیش از بروز نتایج تحریم های آمریكا، صادرات شمش روی را متوقف و تولیدكنندگان را تحریم كرد.
رییس هیات مدیره انجمن صادركنندگان سرب و روی ایران مشكل دیگر صادركنندگان شمش روی را ضرورت عرضه ارز آن در سامانه نیما عنوان نمود، چونكه به قول او تامین مواد اولیه تولید شمش روی با ارز آزاد و فروش آن با ارز سامانه نیما صورت می گیرد كه ۲۰ تا ۲۵ درصد ارزان تر از نرخ ارز آزاد است.
حسینقلی افزود: تولیدكنندگان باید تفاوت ۲۰ درصدی نرخ ارز در بازار آزاد و سامانه نیما را از جیب پرداخت كنند.
به قول وی هم اكنون قیمت تمام شده برای هر تن شمش روی حدود ۲۴ میلیون تومان است. همین طور هر تن شمش روی در بورس و بازار جهانی به ترتیب ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۲۶۱۰ دلار به فروش می رسد.
حسینقلی با اشاره به ضرورت مشورت مسئولان دولتی با فعالان اقتصادی و تولیدكنندگان قبل از ستاندن تصمیمات، اظهار نمود: از طرفی واردات مواد اولیه بدون انتقال ارز متوقف شده و از جانب دیگر ارز نیمایی به سختی و پس از طی مراحل بسیار پرداخت میگردد.
رییس هیات مدیره انجمن صادركنندگان سرب و روی اشاره كرد كه چاره شرایط فعلی تامین ارز نیمایی برای مواد اولیه تولید شمش روی است تا تولیدكنندگان بدون ضرر و زیان ارز حاصل از صادرات محصولات خودرا در سامانه نیما عرضه كنند.



1397/10/05
17:58:42
5.0 / 5
4952
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
تولیدو