استاندار مازندران خواهان صدور روادید فرودگاهی با ازبكستان شد

استاندار مازندران خواهان صدور روادید فرودگاهی با ازبكستان شد

تولیدو: ساری - استاندار مازندران در دیدار با سفیر ازبكستان خواهان اجرایی شدن صدور روادید فرودگاهی برای گسترش روابط میان این استان با تاشكند شد.


به گزارش تولیدو به نقل از ایرنا، محمد اسلامی شامگاه دوشنبه در دیدار با ' بهادر عبدالله اف ' در ساری همینطور بر لزوم برقراری پرواز مستقیم ساری - تاشكند تصریح كرد.
وی گردشگری فرهنگی، طبیعیت گردی و مبادلات اقتصادی را مهم ترین محورهای گسترش روابط بین مازندران و تاشكند معرفی و تصریح كرد: ذائقه و فرهنگ مردم ایران با ازبكستان بسیار نزدیك است و دو ملت تعلقات مشترك فرهنگی و اقتصادی زیادی دارند كه می تواند بستر گسترش روابط همه جانبه قرار گیرد.
استاندار مازندران به ظرفیت های اقتصادی استان بویژه در بخش كشاورزی اشاره نمود و اضافه كرد: گسترش گردشگری فرهنگی و تاریخی، طبیعت گردی، مبادلات محصولات كشاورزی و صنایع غذایی بین مازندران و تاشكند ضروری می باشد.
وی ادامه داد: اعزام و پذیرش هیات های اقتصادی و برگزاری نمایشگاههای توانمندی های اقتصادی مازندران و ازبكستان هم همچون راهكارهایی است كه می تواند به گسترش روابط اقتصادی میان طرف كمك نماید.
اسلامی با بیان این نكته كه خیلی از كشورهای دنیا بویژه ایادی آمریكا خیلی دوست ندارند بین جمهوری اسلامی ایران با كشورهای حاشیه دریای خزر ارتباط محكمی برقرار شود، اظهار داشت: این كشورها تلاش دارند تا با تولید اختلال در روابط، به منافع ایران و ازبكستان صدمه برسانند.
وی اضافه كرد: استان مازندران با توانمندی های اقتصادی بویژه در حوزه صنایع غذایی و گردشگری آماده همكاری همه جانبه با ازبكستان است.
** ذخایر نفت در جنوب و خاویار در شمال ایران شگفت انگیز است
سفیر ازبكستان در تهران هم در این دیدار وجود ذخایر نفتی در جنوب و خاویار در شمال ایران را شگفت انگیز توصیف كرد و اظهار داشت: گردشگری و صنایع غذایی مازندران بی نظیر است.
عبدالله اف یكی از برنامه های مهم دولت كشورش را توجه به گردشگری برشمرد و اظهار داشت: در چارچوب این سیاست تا كنون صدور روادید برای هفت كشور را لغو كرده ایم و این آمادگی را داریم تا برای مازندران هم ضمن اجرایی كردن صدور روادید فرودگاهی، پرواز مستیقم ساری - تاشكن را هم برقرار نماییم.
وی ظرفیت های گردشگری و اقتصادی كشورش را در آسیای میانه خوب توصیف كرد و اضافه كرد: شهرهای تاریخی و فرهنگی سمرقند، بخارا و خیوه همانند شهرهای تاریخی اصفهان و شیراز دارای ظرفیت های گردشگری خوبی هستند و بخشی از مشتركات گردشگری فرهنگی میان ایران و ازبكستان محسوب می شوند.
عبدالله اف توانمندی مازندران در حوزه صنایع غذایی بویژه آبزیان را منحصر به فرد توصیف كرد و اظهار داشت: تولید 30 تن خاویار در یك مجموعه در كنار ساحل دریای خزر، بی نظیر است.
سفیر ازبكستان در تهران به بیانیه كمیسیون مشترك ایران و ازبكستان اشاره نمود و اضافه كرد: برگزاری نمایشگاههای مشترك و پذیرش و اعزام هیات های اقتصادی و تجاری از مفاد این بیانیه مشترك است و بنابراین استان های مختلف ازبكستان با عنایت به توانمندی هایشان در حال برقراری روابط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با استان های جمهوری اسلامی ایران هستند.
وی با اشاره به اینكه ازبكستان با 32 میلیون نفر جمعیت سالانه حدود پنج میلیون توریست خارجی را میزبانی می كند، اظهار داشت: تبادل اقتصادی ایران و ازبكستان سالانه 320 میلیون دلار است كه باید دو چندان شود.
سفیر ازبكستان در تهران عصر روز دوشنبه به دعوت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی مازندران به این خطه شمال كشور سفر كرد و دیدار با محمد اسلامی استاندار مازندران اولین برنامه سفر وی به این استان بوده است.
بازدید از چند واحد تولیدی صنعتی، كشاورزی و پرورش ماهیان خاویاری هم از برنامه های سفر سفیر ازبكستان به مازندران برای روز سه شنبه (فردا) است.
ازبكستان كشوری در آسیای مركزی است كه مرز مشترك با كشورهای افغانستان، تاجیكستان، تركمنستان، قرقیزستان و قزاقستان دارد. پایتخت این كشور شهر تاشكند است.
ازبكستان پرجمعیت ترین كشور در بین كشورهای آسیای مركزی است. واحد پول این كشور صوم ازبكستان نام دارد.
این دومین سفر سفیر ازبكستان در تهران به استان مازندران است كه در 6 سال اخیر انجام می گردد.
6990/1654


1397/02/18
12:24:46
5.0 / 5
4455
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
تولیدو