جزییات بسته ویژه حمایت دولت از صنایع
تولیدو: بسته حمایت دولت از صنایع در پنج بخش تدوین شده که هدف آن تسهیل فعالیت واحدهای تولیدی و عبور از نتایج اقتصادی حمله اخیر است. این بسته شامل معافیت ها، تسهیلات و تسهیل در ترخیص کالا می شود.
به گزارش تولیدو به نقل از مهر، با هدف پیشرفت تاب آوری اقتصادی، ادامه تولید، صیانت از معیشت مردم و عبور کسب و کارها از تبعات جنگ ۱۲ روزه، بسته ای حمایتی در پنج بخش مالی، تامین مالی، ارزی، زیرساختی و تجاری، با تأکید بر سیاستهای ارزآور و تامین اقلام ضروری خانوار، در کارگروه زیربنایی دولت تصویب و بمنظور ابلاغ به معاون اول رییس جمهور ارسال شد.
این بسته با عنایت به آثار ناشی از حمله ددمنشانه رژیم جعلی صهیونیستی به کشور و در جهت پایداری اقتصاد ملی، به تصویب کارگروهی متشکل از وزارت خانه های صمت، امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، دادگستری، نفت، نیرو، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رسیده است.
حمایت های مالیاتی و بیمه ای در بخش «مالی»
به گفته شجاعی، معاون برنامه ریزی وزارت صمت، در بخش مالی بسته، تمرکز بر تسهیل تعهدات مالیاتی و بیمه ای بوده است. همچون این اقدامات می توان به صدور گواهی موقت مفاصا حساب بیمه، اجرای تبصره یک ماده ۱۸۶ قانون مالیات های مستقیم، افزایش دوره تقسیط حق بیمه کارفرمایی بدون سود و افزایش مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی اشاره نمود.
تنفس مالی و تسهیلات بانکی در بخش «تأمین مالی»
در حوزه تامین مالی، با عنایت به فشار نقدینگی بر واحدهای تولیدی و خدماتی، تدابیری چون اعطای تنفس سه ماهه یا تقسیط ۱۲ ماهه بدهی های سررسید شده، رفع محدودیت های چک برگشتی، تعلیق سه ماهه محدودیت های بانکی ناشی از بازنگرداندن ارز صادراتی، تسهیل پرداخت تسهیلات بوسیله خطوط اعتباری با حداقل وثایق، و افزایش ۵۰ درصدی سقف اعتباری برای واحدهای منتخب پیش بینی شده است.
مهلت های ارزی و تعلیق گرفتن ما به التفاوت در بخش «ارز»
در بخش ارزی، بسته حمایتی شامل تمدید یک ماهه مهلت رفع تعهد ارزی، استمهال یک ساله در گرفتن ما به التفاوت ارزی یا ریالی ناشی از تغییر گمرک مقصد، پذیرش کسری تخلیه تا ۲۰ درصد و معافیت از عواقب ناشی از نوسان قیمت ارز، تغییر گروه کالایی یا تأخیر در ترخیص کالاهای ورودی از تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ تا اطلاع ثانوی است.
تأمین انرژی و لجستیک در بخش «زیرساخت»
برای استمرار تولید، تدابیری در حوزه زیرساخت، خصوصاً حمل و نقل و انرژی اتخاذ شده است. این اقدامات شامل تمدید سه ماهه مجوزهای کسب و کار، تضمین تامین برق، گاز و فرآورده های نفتی برای واحدهای منتخب، ایجاد ۱۰ مرکز لجستیکی جهت ترانزیت کالاها از گمرکات، واردات بنزین و نفت گاز بدون ثبت سفارش، و تعلیق چهارماهه تمامی اقدامات حقوقی و اجرائی مقابل واحدهای مشمول است.
رفع گلوگاه های زنجیره تولید در بخش «بازرگانی»
در بخش تجاری، بمنظور رفع گلوگاه های وارداتی و تامین اقلام اساسی خانوار، دولت اقداماتی چون تمدید خودکار کارت های تجاری، تمدید کلیه سفارشات و مجوزهای ثبت شده تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۴، ترخیص ۱۰۰ درصدی کالاهای موجود در گمرک، مجوز ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای کالاهای اساسی، ترخیص با تعرفه استنباطی گمرک و معافیت کالاهای گمرکی از قاعده تقدم ثبت سفارش نسبت به تاریخ بارنامه را درنظر گرفته است.
این بسته با نگاه حمایتی و ضربتی طراحی شده و ماموریت آن، کاهش تبعات فوری بحران اخیر بر زنجیره تولید و مصرف و همین طور صیانت از پایداری اقتصادی در وضعیت ویژه کشور است.
منبع: تولیدو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب