رونمایی از سامانه بهم رسان وزارت صمت تا پایان بهار
به گزارش تولیدو، معاون وزیر صمت اظهار داشت: سامانه بهم رسان با هدف برقراری ارتباط میان سرمایه گذار و طرح های که با پیشرفت بالای ۸۰ درصد هستند طراحی کردیم که تا پایان بهار رونمایی می شود.
به گزارش تولیدو به نقل از مهر، سعید شجاعی اظهار داشت: در شورای راهبری مأموریت های صنایع پیشران و زنجیره هایی که به آنها متصل هستند، مشخص شده است تا به صورت عملی اقدامات ارجاع کار در زنجیره اتفاق بیفتد که خوشبختانه حالا مراحل نهائی خویش را طی می کند.
وی ضمن اشاره به اقدامات این وزارت خانه برای تحقق شعار سال اظهار داشت: در کنار بقیه برنامه های وزارت خانه، یک کار و مأموریت ویژه ای را متناسب با شعار سال طراحی کردیم که این مأموریت مبتنی بر ۷ کار ویژه مشخص است؛ ۵ کار ویژه آن تأکید بر سرمایه گذاری داخلی و دو مورد آن هم تأکید بر سرمایه گذاری خارجی است.
معاون برنامه ریزی، نوآوری و هوشمندسازی وزارت صمت با اشاره به اینکه در سرمایه گذاری داخلی، بیشتر به دنبال بهره وری سرمایه هستیم، اظهار داشت: رویکرد کلان ما بسمت بهره وری سرمایه است، برای پیشبرد این رویکرد، چند مبحث مشخص را برای سال جاری هدف گذاری کردیم.
دستورالعمل سرمایه گذاری در تولید بدون کارخانه ابلاغ شد
شجاعی در مصاحبه با سیما افزود: نخست، تولید بدون کارخانه است که دستورالعمل سرمایه گذاری آن توسط مقام عالی وزارت ابلاغ گردیده است و مراحل نهائی خویش را طی می کند، از آن طریق، به صورت عملی یکسری چارچوب ها، تسهیلات و مشوق های برای این مورد درنظر گرفته شده است.
معاون وزیر صمت اظهار داشت: در بحث تولید بدون کارخانه، در چند سال گذشته، دغدغه ای در مورد طرح های نیمه تمام داشتیم که البته در کنار این طرح ها، درخواست مجوز و صفوف طولانی برای مجوزدهی در همان رشته فعالیتها و طرح ها وجود دارد.
رونمایی از سامانه بهم رسانه تا پایان بهار
وی اضافه کرد: ازاین رو سامانه ای را با عنوان سامانه بهم رسان طراحی کردیم که تا پایان فصل بهار از آن رونمایی می شود، تا بتوانیم به صورت عملی این بهم رسانی را میان سرمایه گذار و طرح های که با پیشرفت بالای ۸۰ درصد هستند، انجام دهیم که این هم نمونه ای از بهره وری سرمایه خواهد بود.
شجاعی اظهار داشت: در کنار این دو مورد در حوزه بهره وری، درنظر داریم یکسری از وظایف و سهم مشخصی از انجام امور را، به استان ها واگذار نماییم که به لحاظ تسهیلگری می تواند بشدت تاثیرگذار باشد.
معاون برنامه ریزی، نوآوری و هوشمندسازی وزارت صنعت، معدن و تجارت همینطور اظهار داشت: طرح تولید بدون کارخانه را به شکل ویژه در چارچوب دستورالعمل سرمایه گذاری در دستور کار قرار داده ایم.
وی اضافه کرد: مبحث دیگر بحث مجوزهای بدون نام است که یک تکلیف قانونی می باشد و ما اهتمام جدی داریم که این مورد را در استان ها پیش ببریم و حتی بخشی برای پایش استان ها درنظر گرفتیم تا بعنوان یک کار ویژه آنرا برای سال جاری پیگیری نماییم.
کار مشترک صمت و بانک مرکزی برای پرداخت اعتبارات به تولیدکننده
معاون برنامه ریزی، نوآوری و هوشمندسازی وزارت صمت همینطور به ماده ۲۱ قانون رفع موانع تولید اشاره نمود و اظهار داشت: کار مشترکی را در بحث حساب ویژه سرمایه در گردش با محوریت بانک مرکزی آغاز کردیم، تا اعتباری به تولیدکننده داده شود و تولیدکننده بتواند در بحث مالیات، بیمه و تأمین مواد اولیه، از آن اعتبار به صورت عملی استفاده نماید.
وی اضافه کرد: حالا این طرح مراحل نهائی را طی می کند و امیدواریم برای واحدهای متوسط و کوچک در بحث سرمایه در گردش، تاثیرگذار باشد.
شجاعی با اشاره به اینکه این موارد اهم اقدامات ما در بحث داخلی است، اظهار داشت: در حوزه خارجی هم برنامه های ویژه ای داریم که این برنامه ها حول محور توافقات و موافقت نامه های منطقه ای است که در این خصوص هم به شکل مشخص در سازمان توسعه تجارت برنامه ویژه ای درحال تدوین است که بتوانیم هم طرح های ویژه ای را از این مجرا شروع نماییم و به بهره برداری برسانیم و هم در کنار آن، حداکثر استفاده را از ظرفیت موافق نامه ها داشته باشیم که متولی این مورد هم سازمان توسعه تجارت است و برنامه مشخصی درحال تدوین است که سال جاری به نتیجه می رسد.
وی اضافه کرد: در حوزه تبادلات و شناساندن توانمندی ها نیز، سازمان نمایشگاه های بین المللی، برنامه مشخصی را در دستور کار دارد و در آنجا هم برنامه مشخصی برای برگزاری نمایشگاه ها و حضور در نمایشگاه های خارجی و استفاده حداکثری از این ظرفیت ها و شناساندن توانمندی ها دارد ضمن این که اقداماتی را به شکل کار ویژه تعریف کردیم که همه این موارد حول محور شعار سال صورت خواهد گرفت.
تدوین بسته سیاست تجاری
معاون برنامه ریزی، نوآوری و هوشمندسازی وزارت صمت همینطور اظهار داشت: در بحث ارز آوری و صادرات که به شکلی بسته سیاست تجاری به حساب می آید، دستورالعمل هایی داریم که حالا مراحل نهائی را طی می کند و ۶ زنجیره شامل صنایع فلزی و غیرفلزی مانند مس در آن به شکل مشخص، تعیین شده است.
وی اظهار نمود: در گام نخست، بحث شناسایی صنایع را داریم که تأکید قانون برنامه هفتم است تا مشخص شود چه فرایندی در کدام زنجیره صورت گیرد، مقرر است این مورد در شورای راهبری برنامه هفتم تصویب شود و جز برنامه ماست و امیدواریم تا آخر ماه (اردیبهشت) این اتفاق بیفتد.
منبع: تولیدو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب