مطالبات مردم گیلان از دولت- ۵

صنعت گیلان چشم انتظار معجزه در مسافرت دولت

صنعت گیلان چشم انتظار معجزه در مسافرت دولت

حدود ۶۰ درصد واحدهای صنعتی و تولیدی گیلان تعطیل و یا نیمه تعطیل بوده و وجود بروکراسی پیچیده اداری هم سرمایه گذاران را بی انگیزه کرده و رسیدگی به این مورد مطالبه مردم در مسافرت دولت می باشد.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها: قرعه پانزدهمین سفر استانی رئیس جمهور و هیئت دولت به نام استان گیلان افتاده و این استان خویش را آمادگی پذیرایی از هیئت دولت می کند. خبرگزاری مهر در استان گیلان طی روزهای اخیر کوشیده تا با انتشار گزارش هایی مطالبات مردم را در حوزه های مختلف به گوش هیئت دولت برساند.
اگر چه گیلان را بعنوان یک استان کشاورزی و گردشگری می شناسند، اما نباید از پتانسیل ها و ظرفیت های حوزه صنعت در این استان غافل شد. این استان از دیرباز خاستگاه صنایع مادر و اثرگذار در کشور بوده و صنایع ریشه داری در این استان فعالیت می کردند اما رفته رفته با سو مدیریت ها، نبود وجدان کاری و همینطور نبود اراده جهادی در میان برخی مسؤلان بخصوص در حوزه صنعت، سبب شد تا جایگاه صنعت در استان رنگ ببازد.
مسئولان استان بخصوص در یک دهه اخیر چندان رمق و انگیزه ای برای سرپا نگهداشتن صنایع و احیای واحدهای منفعل از خود نشان ندادند و صنعت و تولید در این استان مظلوم واقع شد و موج عظیمی از بیکاری و مهاجرت را به راه انداخت.


سرمایه گذاران را سرگرم کاغذبازی های اداری نکنید
عدم پشتیبانی از تولید و تولیدکنندگان در استان روی گنج خوابیده گیلان سبب بی رغبتی سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این استان شده است. مدیرانی که باید فرش قرمز برای سرمایه گذاران پهن می کردند یا به میز و صندلی خود چسبیدند و یا این که به قدری سرمایه گذاران را سرگرم کاغذبازی های اداری کردند که دیگر انگیزه و توانی برای فعالیت تولیدی در استان نماند.
بی تدبیری های مدیریتی در استان گیلان سبب شده تا سرمایه گذاری که باید دغدغه تولید و ایجاد اشتغال داشته باشد بیشتر وقت خویش را در راهروهای ادارات صرف می کنند و این نگاه غیرمسئولانه که با منویات رهبری در بخش پشتیبانی از تولید کاملاً منافات دارد به تولید و صنعت گیلان لطمه وارد کرد.
خاک مرده بر سر صنعت گیلان
اگر چرخی کوتاه به نقاط مختلف استان گیلان بزنید خواهید دید که صنایع بزرگی در گیلان کرکره هایشان را پایین کشیده و خاک مرده بر سرشان پاشیده شده است، صنایعی چون کاشی گیلانا، کفش و چرم گنجه، رشت الکتریک، ایران پوپلین، صنایع پوشش، معدن سنگرود و خیلی از شرکتهای ریز و درشت گیلان که بر اثر برخی ناملایمات، بی مهری ها و سو مدیریت ها به این حال و روز بد گرفتار شدند.
آنطور که آمارها نشان داده است بیشتر از ۵۰ الی ۶۰ درصد صنایع گیلان در حالت تعطیل و نیمه تعطیل قرار دارند بیشتر از ۵۰ الی ۶۰ درصد صنایع گیلان در حالت تعطیل و نیمه تعطیل قرار دارند که اگر این آمار درست باشد باید به زبان ساده تر اظهار داشت که فاتحه صنعت و تولید گیلان خوانده شده است.
اما نباید ناامیدانه به این مورد نگاه کرد درست است وضعیت صنعت استان گیلان در بعضی بخش ها حالت بیمارگونه دارد اما در خیلی از موارد نظیر صنعت سلولزی و دارویی و حتی صنعت سیمان گیلان می تواند حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد.
ورود قاطعانه دستگاه قضایی به کارخانجات تعطیل و مساله دار گیلان نظیر صنایع پوشش بارقه امیدی برای مردم استان ایجاد کرد که این زنجیره می تواند با کمک دولت و مجلس شکل جدی تری به خود بگیرد که امید است با سفر رئیس جمهور به گیلان اولویت ها برای حل مشکلات صنایع استان مد نظر باشد.

اراده قوی و جهادی در عرصه تولید و صنعت استان وجود ندارد
«غفار علیزاده» یکی از فعالان صنعتی گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به دغدغه های مهم در بخش تولید و صنعت استان، اظهار نمود: مهم ترین دغدغه صنعت و تولید گیلان بی رغبت مسؤلان و نبود نگاه دلسوزانه به تولید است.
وی سلیقه محوری را یکی دیگر از چالش های تولید عنوان نمود و اضافه کرد: متولیان امر به تولید نگاه سلیقه ای دارند و کارشناسانه و علمی مسائل را بررسی نمی کنند.
این فعال صنعتی گیلان با اشاره به اینکه بیشترین وقت صاحبان صنایع و تولید در راهروهای ادارات و سازمان ها صرف می شود بیشترین وقت صاحبان صنایع و تولید در راهروهای ادارات و سازمان ها صرف می شود، اظهار داشت: ظرفیت های ارزشمندی در عرصه تولید و صنعت گیلان وجود دارد که مغفول مانده و یا به جهت بروکراسی های شدید اداری، سو مدیریت ها و نبود نگاه دلسوزانه و کارشناسانه از ادامه فعالیت باز مانده است.
علیزاده تسهیل گری در امور اداری و عرضه مجوزها را مهم ترین مطالبه تولیدگران دانست و بیان نمود: شرایط پرداخت بیمه، مالیات و دارایی می بایست برای صاحبان صنایع مرتفع شود و نباید بگونه ای باشد که سدِ راه تولید شود.
وی همینطور اظهار داشت: اراده قوی و جهادی در عرصه تولید و صنعت استان وجود ندارد و یا اگر هست بسیار ضعیف و کم سو بوده و برای ظرفیت عظیمی صنعتی و تولیدی گیلان کافی نیست.
برخی بانکها خود عامل تعطیلی صنایع هستند
احمد پیرزاده یکی دیگر از فعالان صنعتی گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار نمود: صنعت و تولید گیلان گرفتار آشفتگی عجیبی است و به دلیل عدم پشتیبانی از سرمایه گذاران و تولیدگران، کسی حاضر نیست در این استان سرمایه گذاری کند.
وی عدم تعامل بانکها با واحدهای تولیدی را یکی از چالش های مهم تولید برشمرد و اضافه کرد: در خیلی از موارد بانکها خود عامل ورشکستگی و تعطیلی صنایع هستند و مانع جان گرفتن تولید می شوند این رویه اگر تغییر نکند هیچ اتفاق مثبتی برای تولید نمی افتد.
این فعال صنعتی گیلان با اشاره به اینکه صنعت و تولید افراد دغدغه مند و دلسوز می خواهد، اظهار داشت: وقتی تفکر مدیران بانک و برخی مسؤلان نسبت به صنعت و تولید، تولید محورانه نیست چطور باید انتظار داشت که جهش تولید اتفاق بیافتد.
پیرزاده افزود: گیلان با عنایت به ظرفیت هایی که در بخش های مختلف دارد اگر با تفکر جهادی و انقلابی اداره شود خیلی از چالش ها و مسائل رفع می شود.
گیلانیان منتظر معجزه هیئت دولت در حوزه صنعت و تولید هستند، چون که تولید اساسی ترین مشکل گیلان و کشور است با حل مساله تولید و اشتغال خیلی از بن بست ها گشوده می شود.


منبع:

1400/11/07
23:10:00
5.0 / 5
438
تگهای خبر: تولید , دستگاه , سازمان , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
تولیدو