رئیس اتحادیه صادركنندگان نفت و گاز و پتروشیمی:

چارت جدید وزارت صمت جایگاهی برای صنایع پایین دستی نفت و گاز ندارد

چارت جدید وزارت صمت جایگاهی برای صنایع پایین دستی نفت و گاز ندارد

رییس اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی اظهار داشت: چارت جدید وزارت صمت جایگاهی برای صنایع پایین دستی نفت و گاز در نظر نگرفته و این مساله سبب عدم پاسخگویی و نگرانی فعالین این صنعت شده است.


به گزارش تولیدو به نقل از مهر، سیدحمید حسینی رییس اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی با اشاره به نشانه هایی از موفقیت آمیز بودن مذاکرات و رفع تحریم ها اظهار داشت: آنچه بخش خصوصی از دولت انتظار دارد حکمرانی خوب به مفهوم مشارکت اتحادیه و اصناف در تصمیمات است. ماده ۲ قانون بهبود مستمر هم می گوید هر تصمیمی که دستگاه های اجرائی می گیرند باید با مشارکت تشکل های ذینفع باشد. هر چند اخیراً هم این بحث را آقای مخبر ابلاغ کردند ولی گرفتار مشکلات مختلفی دراین زمینه هستیم. بطور مثال در بحث صادرات مشتقات نفتی که در ستاد قاچاق سوخت بررسی می شود، دستورالعمل های صادراتی آن درحال بازبینی است و اتحادیه ما که بزرگترین صنف صادراتی نفتی است حضوری ندارد.
وی اضافه کرد: همین طور در بحث پاسخگویی ما معتقدیم همه مسئولین باید پاسخگو باشند و با تغییراتی که در وزارت صمت انجام شده است نمی دانیم با این ساختار جدید هیچ چارت و بخشی برای صنایع پایین دستی نفت و گاز در نظر گرفته نشده است. در بخش صنایع معدنی یک دفتر پلیمر و شیمی وجود دارد که پاسخگوی بحث ما نیست و این مساله به شدت فعالین این صنعت را نگران کرده است. اتفاقات اخیری هم مثل آتش سوزی چرمشهر که صورت گرفت همه اعضا را نگران کرد که از یک سال قبل طبق دستورالعمل ها عمل کردند و اجازه صادرات داده نشده است.
حسینی اشاره کرد: البته سازمان هایی بودند که تعامل خوبی داشتند، بطورمثال هنگامی که مدیر گمرک و مدیرعامل پالایش و پخش فرآورده های نفتی منتصب شدند بلافاصله جلسه گذاشتند و مشکلات را مطرح نمودند.
وی اظهار داشت: طبق آمار تا اختتام آذر ۱۸ میلیارد دلار سهم صنعت پتروشیمی از صادرات بود. بطور کلی پیش بینی می شود ما ماهانه حدود ۴ میلیارد دلار صادرات داشته ایم و تا آخر سال میزان کل صادرات به ۴۸ میلیارد دلار برسد. بزرگترین بخش صادراتی ما پلیمر با ۳ میلیارد و ۷۷۰ میلیون دلار، متانول دو میلیارد دلار، اوره یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار و آروماتیک ها کمتر از ۶۵۵ میلیون دلار ارز آوری داشته اند. بقیه اقلام مثل گاز مایع، گاز بوتان و … با وجود این که به اسم پتروشیمی در فهرست های گمرک آمده اند ولی نفتی هستند و مربوط به پتروشیمی نیستند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی افزود: از همین رو برخی خیال می کنند صنعت پتروشیمی سود خیلی بالایی دارد که این در مواردی به نفع ما و در مواردی به ضرر ماست و مجلس هم باتوجه به همین موضوع برای بالا بردن نرخ سوخت و مالیات صادراتی پتروشیمی ها خیز برداشته است که بنظر می رسد به این صنعت لطمه هایی می رساند.
وی اضافه کرد: هم اکنون فرمولی برای خوراک پتروشیمی ها داریم که بنظر می رسد فرمول خوبی نیست، از چهار هاب گازی که محاسبه می شود دو هاب مصرف کننده هستند و مشخص نیست چرا بعنوان مرجع قیمت گذاری گاز مشخص شده اند. این فرمول زمانی به نظر می رسید جوابگو بود اما الان اینطور نیست.
حسینی با اشاره به تصمیم دولت به یکسان سازی قیمت سوخت و خوراک پتروشیمی ها اظهار داشت: هم اکنون درحال حاضر دولت تصمیم گرفته قیمت سوخت پتروشیمی ها ۴۰ درصد خوراک شأن شود که این تصمیم هم هزینه ها را برای برخی صنایع چهار برابر می کند و لطمه گسترده ای می زند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی اظهار داشت: با بالا رفتن قیمت جهانی گاز خوراک شأن هم گران می شود، سوخت شأن را هم گران کرده اند، معافیت مالیاتی شأن هم می خواهند حذف نمایند و این تصمیمات برای آینده صنعت پتروشیمی خوب نیست و کسی سراغ سرمایه گذاری در این صنایع نمی رود.
وی افزود: برخی مواد مثل اوره جزو مواد خام و نیمه خام حساب کرده اند در صورتیکه واقعاً مصرف دیگری جز کشاورزی ندارند و به خاطر یارانه ای که در داخل به آنها داده می شود تمام محصولات کشاورزی از آن استفاده می نمایند که سبب به خطر انداختن سلامت همه مردم شده است.
حسینی اشاره کرد: گرچه این تصمیمات به اسم اصلاح ساختاری و حذف یارانه است ولی بنظر می رسد دولت از هر طریقی به دنبال رفع کسری بودجه است. بطورمثال می گویند ماشینی را که من که سال ها پیش خریده ام و مالیاتش را داده ام باید مجدداً مالیاتش را بدهم.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی افزود: دومین صنعت بزرگ قیر است که سالانه ۴ میلیون تن صادرات و یک میلیارد دلار درآمد دارد. این صنعت هم بنظر می رسد با تهاتر قیر و تصمیم سازمان بورس که همیشه کمترین تعامل را با بقیه سازمان ها دارد با مشکلاتی مواجه می شود. همچون تصمیمات سازمان بورس حراج باز است به این معنا که خریدار چند بار می تواند اصلاح قیمت انجام دهد که منجر به افزایش قیمت و زیان ۳۰ درصدی به صادرکنندگان می شود. حتی انجمن صنفی پالایشگاه ها هم می گویند با ما هماهنگ نشده و هر چند ممکنست این تصمیم هم اکنون که با کمبود مواجه هستیم به نفع آنها باشد ولی در تابستان به ضرر آنها نیز است.
حسینی با اعلان اینکه بررسی های کارشناسی اولیه قیر را جزو مواد خام حساب نکرده بودند و اخیراً اضافه شده است، اضافه کرد: گرچه نمایندگان هم می دانند و خودشان مورد بهتان نیز هستند که بحث توزیع قیر و نظارت بر آن مشکل آفرین است ولی رقم آنرا افزایش داده اند. در شرایطی که عمده میادین ما نفت سنگین است و ۵ درصد بازار دنیا را می توانیم داشته باشیم این اقدامات صحیح نیست.
وی اظهار داشت: در بحث هیدروکربن ها دولت یک همکاری خوب با اتحادیه کرده است که جای تقدیر دارد. باتوجه به مصرف داخلی طبیعتاً پالایشگاه ها در سال های آتی نمی توانند بازارهای جهانی را حفظ کنند و فقط مینی ریفانری ها می توانند بازارها را حفظ کنند، کما این که هم اکنون هم این ها هستند که بازار افغانستان را تامین می کنند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی در آخر اظهار داشت: در بحث روغن هم گرفتار تعارض منافع هستیم، منافع پالایشگاه در صادرات است و ما می گویم سهمی از آن باید به داخل برسد. البته آنها اصرار دارند فرمول قیمت گذاری شورای رقابت اشکال دارد و ما می گوئیم که شورای رقابت بشیند و اصلاح فرمول انجام دهد. البته حکم اعضای مرکزی شورای رقابت هم به انتها رسیده و عملاً از دور خارج شده است.

1400/11/06
23:11:29
5.0 / 5
470
تگهای خبر: اصناف , بازار , خرید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
تولیدو