در نشست بررسی چالش های شركت های زیست فناوری مطرح شد

رقابت شكننده شركت های تولیدكننده دارویی با نمونه های وارداتی، انباشت فاكتور 8 در انبارها

رقابت شكننده شركت های تولیدكننده دارویی با نمونه های وارداتی، انباشت فاكتور 8 در انبارها

تولیدو: رئیس انجمن بیوتكنولوژی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینكه برمبنای گفته مسئولان هم اكنون داروی فاكتور 8 به سبب واردات بی رویه بدون استفاده مانده و در انبار انباشته شده است، اظهار داشت: داروی ایرانی ˮآریوترˮ مشابه داروی ˮهرسپتینˮ است. این دارو برای درمان سرطان سینه استفاده می شود ولی تولید كننده داخلی با رقیب وارداتی دست و پنجه نرم می كند.


به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، دكتر سیروس زینلی در نشست خبری امروز با سوژه "بررسی سیاست گذاری اشتباه در كشور و آزار زدن به تولیدكنندگان داخلی بیوتكنولوژی دارو" با اشاره به چالش های شركت های زیست فناوری، با تاكید بر اینكه امروزه نه تنها به خیلی از فناوری های حوزه سلامت دست یافتیم، بلكه خیلی از بیماران سایركشورها به ایران برای ارائه خدمات سلامت سفر می كنند، اضافه كرد: در صورتیكه از این دستاوردها حمایت نشود، خیلی از بیماران ایرانی به خارج از كشور سفر خواهند كرد.
وی با اشاره به حمایت سایر كشورها از تولید داخلی داروهای بیوتكنولوژی، اظهار نمود: بعنوان مثال شركت آمریكایی نوارتیس دارویی را برای درمان بیماری SLA تولید كرد و از اواخر خردادماه سال ۹۸ این دارو با مجوز سازمان غذای آمریكا وارد بازار شد.
زینلی، هزینه این دارو را ۲.۱ میلیون دلار ذكر كرد و تصریح كرد: این قبیل داروها همچون داروهای بایوتك هستند و اگر ما به دنبال تولید این نوع داروها نرویم، بازارها را از دست خواهیم داد.
رئیس انجمن بیوتكنولوژی جمهوری اسلامی ایران، "بستن راه ورود داروهای جدید به لیست دارویی كشور را همچون چالش های شركت های دارویی ذكر كرد و تصریح كرد: عدم اجاره ورود داروهای جدید تولید داخل به لیست دارویی كشور منجر به عقب نگه داشتن صنعت تولید در كشور و تولید داروهای جدید منوط به واردات شده است.
وی این رویكرد را سبب جلوگیری از تولید داروی جدید و عدم امكان صادرات به سایر كشورها حتی در صورتیكه در داخل مصرف نداشته باشد، دانست و اظهار نمود: این در شرایطی است كه داروهای جدید حاصل تحقیقات پژوهشگران كشور است و بسادگی قادر به وارد شدن به عرصه تولید نیستند.
زینلی به اقدام دولت هند در این زمینه اشاره نمود و اظهار داشت: در هند داروی "هرسپتین" تولید و قیمت آن ۳۰ درصد كمتر از نمونه آمریكایی اعلام شد، ولی دولت آمریكا اعلام نمود اگر هند قصد صادرات این دارو را داشته باشد، این كشور را تحت تحریم قرار خواهد داد. این رویكرد آمریكا نشان داده است كه كشورها از تولید داروهای بیوتكنولوژی خود حمایت می كنند.
بلایی كه واردات به سر داروهای بیوتك داخلی آورد
وی با تاكید بر اینكه واردات داروها ادامه دارد و حتی در بعضی موارد افزایش نشان می دهد، افزود: متاسفانه واردات با سرعت و به قیمت نابودی تولید داخل ادامه دارد. داروی AFLIBERCEPT (افلیبرسپت) كه برای درمان بیماری چشمی استفاده می شود، مشابه تولید داخل دارد؛ ولی در سال قبل ۴۳ میلیارد تومان واردات داشته ایم.
رئیس انجمن بیوتكنولوژی، داروی فاكتور ۸ را از دیگر داروهای تولیدی داخل دانست كه می توانست نیاز كل كشور را تامین كند و تصریح كرد: تا پیش از تولید این دارو بیماران مبتلا به هموفیلی از كمبود این دارو معترض بودند، ولی هم اكنون به سبب واردات بی رویه، این دارو بلا استفاده شده است، به شكلی كه بگفته یكی از مسئولان وزارت بهداشت در پروسه تولید محصول دارویی فاكتور ۸ برخی مشكلات وجود دارد كه منجر به انباشت آن در انبارها است.
وی افزود: این مقام مسوول همین طور اصرار كرد كه باید درباب واردات بی رویه این محصول كه در داخل تولید می شود، بررسی صورت گیرد تا تولید كنندگان داخلی ضرر نكنند.
زینلی با اشاره به اینكه بخش اعظمی از بازار داروی فاكتور ۸ را نمونه آمریكایی در اختیار دارد، اشاره كرد: نمونه دیگر آن داروی ایرانی "آریوتر" مشابه داروی "هرسپتین" است. این دارو برای درمان سرطان سینه استفاده می شود، ولی تولید كننده داخلی با رقیب وارداتی دست و پنجه نرم می كند.
بگفته وی، وارد كننده این دارو با ارز ۴۲۰۰ تومانی و تولیدكننده داخلی با ۴ برابر هزینه این دارو را تولید می كند.
وی با تاكید بر اینكه باید یادمان باشد، تولیدكننده، وارد كننده خوبی نیست، افزود: در بهترین شرایط تولید كننده دارو می تواند ۶۰ درصد قیمت برند را دریافت كند؛ ولی باید با وارد كننده ای رقابت كند كه ارز ۴۲۰۰ تومانی حتی برای جعبه و چاپ روی كارتن داروها را دریافت می كند.
مطالباتی كه دولت به شركت های تولیدكننده پرداخت نكرد
رئیس انجمن بیوتكنولوژی عدم دریافت مطالبات از دولت و شركت های پخش را از دیگر چالش های شركت های تولیدكننده داروهای بیوتكنولوژی نام برد و اظهار داشت: عدم پرداخت بموقع مطالبات از دیگر چالش های تولیدكنندگان داخلی است. دولت در گذشته بجای پول نقد بخشی را اوراق می داد؛ هم اكنون حتی این اوراق داده نمی گردد، ولی واردكننده از همه امتیازات برخوردار می باشد.
وی با اشاره به برخی گفته ها در زمینه میزان واردات دارو به كشور، اشاره كرد: برخی ها اعلام نمودند كه ۵ درصد از بازار به واردات دارو اختصاص دارد، این میزان تا ۷۵ درصد هم مشاهده شده است.
زینلی به اقدام یكی از شركت های دارویی اشاره نمود و تصریح كرد: یكی از شركت های تولیدكننده دارو، شركتی در سوئیس تاسیس كرده و از این طریق مبادرت به واردات دارو كرده و از آنجایی كه این شركت سوئیس در ایران نیز شركتی تاسیس كرده، به سبب سرمایه گذاری خارجی معاف از گمرك و عوارض شده است.




منبع:

1398/05/05
14:08:59
5.0 / 5
4497
تگهای خبر: بازار , تولید , خدمات , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
تولیدو