عواقب بانكی برای صاحبان چك های برگشتی

عواقب بانكی برای صاحبان چك های برگشتی

تولیدو: افرادی كه چك های صادره از طرف آنها در بانك نقد نشود و این سوژه از طرف بانك در سامانه یك پارچه بانك مركزی ثبت گردد، گرفتار عواقب و جریمه هایی در نظام بانكی می شوند.



به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، اصلاحیه قانون صدور چك چندی قبل از طرف رئیس جمهور به بانك مركزی و وزارت اقتصاد ابلاغ گردید كه برمبنای ماده چهار این قانون، هرگاه وجه چك به علتی از علل مندرج در ماده دو این قانون پرداخت نشود، بانك مكلف است بنا بر درخواست دارنده چك، فورا غیرقابل پرداخت بودن آنرا در سامانه یك پارچه بانك مركزی ثبت كند و با دریافت كد رهگیری و درج آن در گواهینامه ای كه مشخصات چك و هویت و نشانی كامل صادركننده در آن ذكر شده باشد، علت یا علل عدم پرداخت را صریحاً قید و آنرا امضاء و مهر و به متقاضی تسلیم كند.

در این قانون آمده است كه به گواهینامه فاقد كد رهگیری و فاقد مهر شخص حقوقی در مراجع قضائی و ثبتی ترتیب اثر داده نمی گردد.

در راستای ابلاغ این قانون، بانك ها و موسسات اعتباری موظفند محدودیت ها و محرومیت هایی را نسبت به صاحب حساب، متعاقب ثبت غیر قابل پرداخت بودن یا كسری مبلغ چك در سامانه یك پارچه بانك مركزی اجرایی سازند و مراتب را به تمام بانك ها و موسسات اعتباری به صورت برخط اطلاع رسانی كنند.

به این ترتیب اگر چك صادره از طرف فردی به هر دلیلی در سامانه یك پارچه بانك مركزی بعنوان غیرقابل پرداخت ثبت گردد، عواقبی برای صاحب حساب خواهد داشت كه مورد نخست آن عدم افتتاح هرگونه حساب و صدور كارت بانكی جدید برای صاحب حساب چك برگشتی است.

همچنین بانك ها موظف می باشند كه وجوه تمامی حساب ها و كارت های بانكی و هر مبلغ متعلق به صادركننده چك كه تحت هر عنوان نزد بانك یا موسسات اعتباری دارد، به میزان كسری مبلغ چك به ترتیب اعلامی از طرف بانك مركزی مسدود كنند.

در ادامه بانك ها باید از پرداخت هرگونه تسهیلات بانكی یا صدور ضمانت نامه های ارزی یا ریالی برای این افراد اجتناب كنند.

بانك ها همین طور برای صاحبان این حساب ها اعتبار اسنادی ارزی یا ریالی باز باز نمی كنند.

براساس تاكیدی كه در این قانون صورت گرفته است، پیشگیری از افتتاح حساب و انسداد تمام حساب های صادركننده چك در تمام بانك ها و موسسات اعتباری باید پس گذشت ۲۴ ساعت از ثبت غیر قابل پرداخت بودن چك ها در سامانه صورت گیرد.






1397/09/19
14:42:40
5.0 / 5
4880
تگهای خبر: اقتصاد , بانك مركزی , كارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
تولیدو