در گفت و گو با ایرنا اعلام شد:

مخالفت با طرح 24 ساعته شدن تسویه حساب ها در شاپرك

مخالفت با طرح 24 ساعته شدن تسویه حساب ها در شاپرك

به گزارش تولیدو رئیس اتاق اصناف ایران اظهار داشت: با 24 ساعته شدن تسویه حساب ها در سیستم شاپرك مخالفیم و این مورد توسط اتاق اصناف در حال پیگیری است.


«علی فاضلی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اضافه كرد: اینكه مقرر است پول خرید حداكثر 24 ساعت بعد از كارت كشیدن خریدار به حساب فروشنده واریز شود، سبب اعتراض اصناف بویژه در هفته های پایانی سال كه خرید مردم افزایش می یابد، شده است.
وی اظهار داشت: مقرر است امروز در نشستی با مسئولان اصناف این مورد بررسی شود زیرا خیلی از كسبه بر مبنای اینكه پول خرید در كمترین زمان و ظرف چند ساعت به حسابشان واریز می شد، به استفاه از كارتخوان روی آورده اند.
به گزارش تولیدو به نقل از ایرنا پیش از این، وجه ناشی از خرید مردم حداكثر چند ساعت بعد از خرید و چند بار در روز به حساب فروشندگان واریز می شد اما بانك مركزی اعلام نموده است كه از این پس تسویه حساب ها در شبكه الكترونیكی پرداخت كارت (شاپرك) حداكثر تا 24 ساعت بعد از انجام خرید انجام می شود؛ موضوعی كه اعتراض اصناف را هم به دنبال داشته است.
بانك مركزی علت این تصمیم را كاهش تخلفات و كلاهبرداری در برداشت از حساب های مردم و هم داشتن فرصت كافی برای رصد تراكنش های بانكی دانسته است.
«فهیمه نعمتی» یكی از فعالان صنفی درباره این اقدام بانك مركزی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاخیر در پرداخت ها مشكلاتی را برای اصناف بوجود آورده و سبب نارضایتی اصناف شده است.
وی اظهار داشت: برخی مدعی هستند كه این اقدام سبب اختلاس می گردد و باید مشخص شود كه سود حاصل از مابه التفاوت پرداخت ها به حساب چه كسانی واریز می گردد.
این فعال صنفی اظهارداشت: مشكل دیگر این است كه برخی روی این مبالغ برنامه ریزی كرده اند و ممكن است چك داشته باشند و این تاخیر در پرداخت باعث ضرر و زیان آنها می گردد.
«محمد تیموری» دیگر فعال صنفی هم درمورد تاخیر پرداخت ها در شاپرك اظهار داشت: از وقتی كه بانك مركزی این مورد را اعلام نموده، اصناف با مشكلات مالی مواجه گشتند و گاهی شاهد بودیم كه ممكن است فروشنده فیش تایید پرداخت را دریافت كرده باشد اما بعد از 24 ساعت هنوز مبلغ به حساب واریز نشده است.
وی اعلام نمود: برخی اصناف با عنایت به تاخیر در پرداخت دیگر تمایلی به استفاده از دستگاه های كارتخوان (pos) ندارند و ترجیح می دهند كه پول نقد دریافت كنند و این مساله مخاطراتی را برای فروشنده و خریدار به وجود آورده است.
در روزهای اخیر در شبكه های اجتماعی تصاویری از نصب بنرها در بعضی جایگاه های سوخت انتشار یافته است كه نشان داده است تنها در ازای دریافت پول، نقد سوخت عرضه می گردد.
«ناصر حكیمی» معاون فناوری های نوین بانك مركزی هفته گذشته در این باره اعلام نمود: افزایش زمان واریز وجه بعد از تراكنش با دستگاه كارتخوان، برای جلوگیری از خطرات و پولشویی و مبارزه با كلاهبرداریها صورت گرفته است.
وی همینطور درباره افزایش زمان واریز انتقال وجه به حساب پس از كارت كشیدن اظهار داشت: پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) گزارش های متعددی را از این قبیل كلاهبرداری ها اعلام نموده كه با فریب مردم، از حساب آنها برداشت غیر مجاز صورت گرفته است.
حكیمی اضافه كرد: افزایش زمان واریز وجه پس از كارت كشیدن، به علت نقص در سیستم نیست بلكه فرصتی است كه اگر كلاهبرداری صورت بگیرد مالباخته بتواند مورد را پیگیری كند و ضرر و زیانی نبیند.
گفتنی است طبق استانداردهای جهانی و در همه كشورهای دنیا، واریز وجه از حساب خریدار به فروشنده به صورت آنی نیست و پس از كارت كشیدن، چند ساعتی طول می كشد كه پول به حساب فروشنده واریز شود كه این بازه زمانی در خیلی از كشورها 48 ساعت اعلام شده است.
هدف از این كار این است كه سامانه ها بتوانند تراكنش مشكوك را شناسایی كنند و اگر شخصی متوجه برداشت مشكوكی شود فرصت كافی برای پیگیری داشته باشد.



 

1396/11/14
15:14:27
5.0 / 5
4995
تگهای خبر: تولید , اصناف , فروشنده , كارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
تولیدو