مهمترین خرابی های یخچال

مهمترین خرابی های یخچال

در این مطلب قصد بررسی مهمترین خرابی‌های یخچال را داریم تا تمامی مصرف کنندگان بتوانند یک اطلاعات کلی در خصوص عملکرد و مشکلات این دستگاه به دست آورند.


یخچال و فریزر یکی از اصلی‌ترین لوازم منزل هستند که بدون استثناء در تمامی خانه‌ها وجود دارند. در واقع این وسیله برقی که امروزه دارای قیمت به نسبت بالا و گرانی است، از مایحتاج زندگی به حساب می‌آید. البته پس از مدتی استفاده بروز ایراداتی در آن یک موضوع رایج است که به شکل‌های متفاوتی اتفاق می‌افتد. به عبارتی دیگر عوامل محیطی یا گذر زمان و فرسوده شدن قطعات یخچال موجب می‌شود تا خرابی‌ها و مشکلاتی به اشکال گوناگون در آن ظاهر شوند. به همین دلیل در این مطلب قصد بررسی مهمترین خرابی‌های یخچال را داریم تا تمامی مصرف کنندگان بتوانند یک اطلاعات کلی در خصوص عملکرد و مشکلات این دستگاه به دست آورند.

خنک نکردن یخچال

خنک نکردن یخچال و خنک نکردن ساید بای ساید از رایج‌ترین و در عین حال یکی از بدترین خرابی‌های یخچال به حساب می‌آیند. اگرچه این اشکال در گاهی مواقع دارای دلایل ساده‌ای است اما در هر صورت موجب دردسرهایی نظیر فاسد شدن مواد غذایی و ایجاد بوی نامطبوع در داخل دستگاه می‌شود. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که پس از مشاهده علائم آن نظیر گرم بودن نوشیدنی‌ها یا آب شدن موادی مثل کره، سریعاً از طریق روش‌های درست مثل کمک گرفتن از تکنسین به رفع ایراد بپردازید.

همچنین به عنوان تعدادی از دلایل خنک نکردن یخچال می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  1. عدم تنظیم درست دمای یخچال
  2. پر کردن یخچال بیش از حد مجاز
  3. وجود مانع بر گردش هوای خنک در داخل یخچال
  4. مشکلات لاستیک درب نظیر پارگی و پوسیدگی
  5. گرفتگی و انسداد مسیر تخلیه
  6. مشکل در سیستم دیفراست و به‌طبع عدم یخ زدایی
  7. وجود ایراد در دریچه دمپر هوا
  8. معیوب شدن کمپرسور
  9. کمبود گاز یا نشتی گاز
  10. انسداد لوله‌های کندانسور
  11. وجود مشکل در فن یخچال
  12. معیوب بودن ترموستات یا سنسور
  13. ایرادات مربوط به فن کندانسور 

یکسره کار کردن یخچال

در مجموع تمامی مدل‌های یخچال و ساید بای ساید به گونه‌ای طراحی شده‌اند که پس از مدت زمان مشخصی کار کردن، یک زمان کوتاه را خاموش می‌شوند یا به اصطلاح استراحت می‌کنند. در نتیجه منظور از یکسره کار کردن یخچال عدم وجود این مورد است. ادامه یافتن آن نه‌تنها به دلیل ایجاد سروصدای زیاد موجب آزار و اذیت مصرف کنندگان می‌شود، بلکه در بسیاری از مواقع باعث آسیب دیدن قطعات از جمله کمپرسور یا موتور یخچال خواهد شد. از این رو باید پس از مشاهده و بروز مشکل یکسره کار کردن یخچال در سریع‌ترین زمان ممکن به برطرف کردن آن پرداخت. تعدادی از دلایل اصلی این مسئله شامل چنین مواردی است:

  1. معیوب شدن سنسور یخچال
  2. وجود ایراد در دیفراست یا سیستم یخ زدایی دستگاه
  3. خراب شدن کمپرسور
  4. ایرادات و اشکالات مربوط به کندانسور
  5. خرابی‌های اواپراتور
  6. نشتی یا کمبود گاز در دستگاه
  7. خراب شدن ترموستات یخچال
  8. قرار دادن غذاها یا مواد غذایی گرم در داخل دستگاه
  9. پاره شدن یا پوسیده شدن لاستیک درب
  10. عدم تنظیم صحیح دمای یخچال

سروصدای غیر طبیعی

ایجاد سروصدای غیر طبیعی و آزاردهنده یکی از مهمترین خرابی‌های یخچال و همچنین رایج‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. در واقع بسیاری از افراد پس از استفاده طولانی مدت با این مشکل مواجه می‌شوند یا حتی گاهی در همان ماه‌های اول خرید دستگاه سروصدای زیادی را تحمل می‌کنند. البته جایی برای نگرانی نیست و با کمک گرفتن از یک مجموعه معتبر تعمیر لوازم خانگی می‌توانید این ایراد را برطرف نمایید. همچنین این مشکل به دلایل گوناگونی رخ می‌دهد که تعدادی از اصلی‌ترین آن‌ها در این عوامل مشاهده می‌شود:

  1. وجود ایراد در موتور فن اواپراتور
  2. معیوب شدن رله‌های برد یخچال
  3. مشکلات مربوط به موتور فن کندانسور
  4. ایرادات پره‌های فن یخچال
  5. تراز نبودن و درست قرار ندادن یخچال
  6. شل شدن پایه کمپرسور دستگاه

البته گاهی دستگاه صداهای عادی مثل صدای برگشت گاز را ایجاد می‌کند که نمی‌توان آن را به عنوان یکی از ایرادات یا خرابی‌ها محسوب کرد. همچنین از قرار دادن اجسام مختلف بر روی یخچال خودداری کنید، زیرا که بعضی مواقع در هنگام راه‌اندازی موتور موجب ایجاد سروصدا می‌شود.

برفک زدن یخچال

برفک زدن یخچال یکی دیگر از خرابی‌های دستگاه است که از بین بردن آن دردسر زیادی برای مصرف کننده ایجاد می‌کند. البته این مورد در یخچال‌های قدیمی رایج‌تر است و هر دفعه مدت زمان زیادی صرف از بین بردن برفک‌ها می‌شود. از این رو بهتر است در ابتدا با دلایل اصلی این مسئله آشنا شوید و سپس با توجه به مدل و نوع یخچال خود، آن را به متخصصین مربوطه بسپارید. برای مثال اگر برند دستگاه شما جنرال است، باید آن را به دست افرادی با تخصص و تجربه در زمینه تعمیر ساید بای ساید جنرال بسپارید. ضمناً علت برفک زدن یخچال به این ترتیب است:

  1. مرطوب بودن محیط اطراف یخچال
  2. ایرادات مربوط به لاستیک دور درب مثل پارگی
  3. خراب شدن ترموستات
  4. معیوب شدن ترموفیوز
  5. وجود ایراد در برد الکترونیکی
  6. مشکلات مربوط به سنسور دیفراست
  7. خرابی المنت یخچال

توجه داشته باشید که برای از بین بردن برفک‌های یخچال نباید از وسایل نوک تیز استفاده کنید، بلکه تنها باید از راه صحیح اجازه دهید تا برفک‌ها آب شوند.

روشن نشدن یخچال

از کار افتادن یخچال و روشن نشدن آن یکی از مشکلات نگران کننده و مهم است. در بسیاری از موارد این اتفاق بر اساس مشکلات فنی و تخصصی دستگاه رخ می‌دهد و به‌طبع باید از تکنسین ماهر و دوره دیده برای رفع آن کمک گرفت. از مهمترین دلایل روشن نشدن یخچال می‌توان به این ۸ عامل اشاره کرد:

  1. مشکلات برق نظیر پارگی کابل یا عدم برق رسانی
  2. معیوب شدن رله استارت
  3. وجود اشکال در برد الکترونیکی
  4. معیوب شدن ترموستات 
  5. خراب شدن کمپرسور
  6. مشکلات مربوط به سیم کشی داخلی
  7. وجود ایراد در تایمر دیفراست
  8. اضافه بار مدار شکن دستگاه

بسته نشدن درب یخچال

بسته نشدن درب یخچال آخرین مورد از مهمترین خرابی‌های یخچال است. اگرچه این مشکل دارای دلایل خاصی نیست، اما عدم رفع و تعمیر آن موجب بروز مشکلات بیشتری خواهد شد. به هر حال ۵ دلیل بروز این اشکال را می‌توان در این موارد مشاهده کرد:

  1. دفرمه شدن درب
  2. خراب شدن لاستیک دور درب
  3. تراز نبودن یخچال
  4. پر بودن بیش از اندازه
  5. ایراد در لولای درب

در نهایت کمک گرفتن از مجموعه های معتبر تعمیر ساید بای ساید، بهترین راه حل برای رفع هر یک از مهمترین خرابی‌های یخچال خواهد بود. اگر با چنین مجموعه هایی آشنایی ندارید، پیشنهاد می‌شود مقاله 3 مجموعه تخصصی تعمیر ساید بای ساید از خبرآنلاین را مطالعه نمایید.

 

1401/10/12
21:38:39
5.0 / 5
924
تگهای خبر: رپورتاژ , متخصص , خرید , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
تولیدو