جاروبافی، بیکاری را در روستای ملاحسن جارو می کند؟

جاروبافی، بیکاری را در روستای ملاحسن جارو می کند؟

تولیدو: خراسان شمالی «ملاحسن» در شهرستان مانه و سملقان یکی از روستاهایی است که در آن بیکاری معنا ندارد و حتی این روستا سبب ایجاد شغل در روستاهای اطراف شده است.


جاروبافی در این روستا از ابتدا از رونق خاصی برخوردار بوده؛ بطوریکه این حرفه در اینجا آنقدر رونق دارد که هم کارگاه های جاروبافی به وجود آمده و هم کشاورزان برای کسب درآمد بیشتر زمینهای کشاورزی اطراف را تا سال قبل اجاره کرده تا بتوانند جاروهای بیشتری را کشت و حجم بیشتری از جاروها را ببافند.
اما متاسفانه جاروبافان در این روستا با مشکلاتی مختلفی مواجهند بطوریکه این مشکلات سبب شده تا برخی از آنها امسال دست از کار جاروبافی بکشند و به انجام کارهای دیگر مشغول شوند.
خشکسالی تولید جارو را کاهش داده است

علی جعفری یکی از افرادی که دارای کارگاه جاروبافی در روستای ملاحسن فعالیت می کند در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: برای تامین جاروهای مورد نیاز جهت جاروبافی، جاروها را از کشاورزان روستای ملاحسن و روستاهای اطراف خریداری می نماییم و یا این که به استانهای آذربایجان و مرکزی و... مراجعه نموده و بار مورد نیاز را از آنجا خریداری می نماییم.
وی اضافه کرد: متاسفانه خشکسالی باعث شده تا کشت جارو کم شود و همین مورد بر روی قیمت آن نیز تاثیر گذاشته است. طی سال حدود سه مرتبه خرید بار جارو داریم که در هر مرتبه حدود ۵۰ تن جارو خریداری می شود.
جعفری اشاره کرد: ۸۰ درصد از جاروهای بافته شده در این روستا خارج از استان و در استانهای مازندران، گیلان، اصفهان و فارس به فروش می رسد.
وی با اشاره به این که قیمت جاروها بالا رفته است، اظهار داشت: در سال قبل هر کیلوگرم جارو را با قیمت ۶ هزار تومان خریداری می کردیم اما امسال نرخها دو برابر شده و به ۱۳ هزار تومان رسیده است.
این تولید کننده جارو اضافه کرد: برای ادامه تولید باتوجه به افزایش قیمت های انجام شده نیازمند سرمایه در گردش هستیم که پیگیری هایی نیز برای دریافت تسهیلات انجام شده اما به این واحد تولیدی چیزی اختصاص نیافته است.
وی اشاره کرد: برخی از اشخاص دیگر در این روستا نیز برای دریافت تسهیلات اقدام نموده بودند که به آنها اختصاص نیافته و اگر اختصاص پیدا کرده نیز با مبلغ ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان بوده است.
اختصاص زمین برای ایجاد شهرک، یکی از نیازهای لازم جاروبافان

جعفری اضافه کرد: در حقیقت یکی از با اهمیت ترین مشکلاتی که هم اکنون با آن مواجه هستیم فضای کم کارگاه ها و انبارها است و پیگیری برای گرفتن زمین جهت ایجاد یک شهرک در حوالی روستا انجام شد، اما موفق به پیدا کردن زمین مناسبی نشدیم.
وی افزود: در حقیقت بیشتر مردم این روستا مشغول جاروبافی هستند بدین سبب وجود یک شهرک بمنظور انجام فعالیت متمرکز جاروبافان در آنجا امری لازم است تا بتوانند در فضایی بزرگتر فعالیت خودرا انجام دهند و هم این که از آلودگی های ایجاد شده، جلوگیری شود.
فروش سریع جارو به سبب کمبود فضای انباری
احمد جعفری یکی دیگر از تولیدگنندگان جارو نیز در گفت و گو با ایسنا اشاره کرد: یکی از با اهمیت ترین مشکلاتی که صاحبان کارگاه های جاروبافی با آن مواجهند کمبود فضا برای انبار کردن جاروهای فله و بافته شده است، بطوریکه ۹۰ درصد از تولیدکنندگان جارو در این روستا به سبب مشکل مذکور نمی توانند جاروها را نگه دارند و مجبور هستند هرچه سریع تر جاروهای انبار شده را بافته و به فروش برسانند.
جعفری اضافه کرد: این امر سبب می شود تا مجبور شوند جاروهای خودرا با قیمت کمتری به فروش برسانند که اگر فضای انباری وجود داشت محصول خودرا نگه می داشتند و در زمان مناسب به بازار ارسال می کردند.
جاروبافی؛ حرفه ای که شغل به حساب نمی آید

مصطفی رحمانی دهیار روستای ملاحسن نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: روستای ملاحسن ۵۷۰ خانوار دارد که ۸۰ درصد از آنها مشغول جاروبافی هستند.
وی اظهار داشت: حدود ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی متعلق به این روستا نیز زیر کشت جارو می رود، اما خشکسالی و بروز کرونا سبب شده تا برخی از افرادی که مشغول به جاروبافی بودند و دارای شغل دیگری نیز هستند، دست از کار بکشند.
وی با اشاره به این که قیمت هر جارو در سال قبل ۲۳ هزار تومان بوده و امسال به ۳۰ هزار تومان رسیده است، افزود: قیمت جارو امسال ۷ هزار تومان بالا رفته است اما در مقابل آن افزایش قیمت هزینه کارگری و یا خرید سیم و نایلون بسیار بالا بوده و صرفه اقتصادی ندارد.
رحمانی با تأکید بر این که اختصاص زمین جهت ایجاد یک شهرک یکی از نیازهای اساسی تولیدکنندگان جارو در این روستا است، اشاره کرد: متاسفانه یکی از مشکلاتی که سبب شده تا این افراد نتوانند برای دریافت وام و یا زمین موفق شوند این است که این حرفه را نه اداره کل میراث فرهنگی و نه اداره کل صمت، جزو مشاغل خود محسوب نمی کند.
صادرات بذر بوجاری جارو از روستای ملاحسن به خارج کشور به صفر رسید

محمود جعفری مدیر واحد بوجاری بذر جارو در روستای ملاحسن همین طور در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: هم اکنون ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن بذر جارو در این واحد تولیدی بوجاری می شود.
وی اضافه کرد: بذرهای بوجاری شده به استان هایی همچون اصفهان، فارس و... صادر می شود.
جعفری با اشاره به این که در گذشته علاوه بر استانهای مذکور، بذور بوجاری شده به کشورهای اروپایی نیز صادر می شد، افزود: اما دو سالی هست که جلوی صادرات گرفته شده و میزان بذر بوجاری شده جارو در این واحد تولیدی از 2 هزار تن به ۷۰۰ تن رسیده است.
وی اشاره کرد: در گذشته حدود ۸ کارگر در این واحد تولیدی کار می کرد اما اکنون این تعداد به ۲ نفر رسیده است.
جعفری اظهار داشت: بذرهای بوجاری شده جارو بمنظور خوراک دام استفاده می شود.




منبع:

1401/07/23
10:22:01
5.0 / 5
511
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
تولیدو