گره كور گرانی گوشت قرمز كجاست؟

گره كور گرانی گوشت قرمز كجاست؟

به گزارش تولیدو در حالیكه به قول مسئولان وزارت جهاد كشاورزی هیچ كمبودی در زمینه گوشت قرمز در كشور وجود ندارد و واردات آن به صورت منجمد و تازه هم دو برابر سال گذشته در جریان است، قیمت گوشت قرمز همچنان رو به افزایش است.


به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار به كلاف سردرگرمی می ماند كه گره های بسیاری دارد و هر كدام از مسئولان دلیل و شاید هم بهانه ای برای آن می آورند؛ اما آنچه مسلم است، اینكه به اذعان مسئولان وزارت جهاد كشاورزی كمبودی در تولید و عرضه آن وجود ندارد و امسال دو برابر سال قبل واردات گوشت قرمز انجام شده و ثبت سفارش آن هم همین وضعیت را دارد. با این وجود كسی نمی داند چرا با این همه تدارك و هزینه ای كه دولت برای تولید و واردات گوشت قرمز آن هم با ارز ۴۲۰۰ تومانی دیده، قیمت این محصول پروتئینی این قدر افزایش یافته و بازار آن آشفته شده است؟
بر مبنای آخرین آمار انتشار یافته از جانب وزارت جهاد كشاورزی، چیزی بالغ بر دو میلیارد دلار خوراك دام و طیور در ۹ ماهه امسال به كشور وارد شده كه این به غیر از واردات حدود ۶۰۰ میلیون دلاری گوشت قرمز در همین بازه زمانی است. از جانب دیگر به قول حمید ورناصری، مدیرعامل شركت پشتیبانی امور دام "برای واردات هفته ای ۵۰ هزار رأس گوسفند زنده و تأمین گوشت قرمز گرم به قیمت ۴۰ هزار تومان برنامه ریزی شده است" اما معلوم نیست چرا باید این محصول با افزایش قیمت هفتگی و بلكه روزانه مواجه شود.
البته علل بسیاری برای افزایش قیمت این محصول استراتژیك پروتئینی مانند افزایش و نوسانات نرخ ارز، دست به دست شدن و دلالی گوشت قرمز و قاچاق دام زنده از جانب مسئولان مطرح شده و این كلاف سردرگم به نظر چندین گره كور پیدا كرده كه باید هرچه سریع تر تدبیری برای آن اندیشیده شود.
محمود حجتی، وزیر جهاد كشاورزی هم درباره معضلی به نام گرانی گوشت در بازار، ۱۹ دی ماه امسال در حاشیه جلسه هیأت دولت اینگونه به خبرنگاران توضیح داد كه " برخلاف اینكه گوشت گرم گوسفندی در دو ماه گذشته بیشتر از دوبرابر سال قبل وارد شده است، اما به علت وجود قاچاق، تفاضا بیشتر شده كه امیدوارم با كنترل قاچاق و افزایش واردات، مشكل را حل نماییم."
وی ادامه داد: "چون قاچاق دام با عنایت به این كه نرخ ارز كشورهای دیگر بالا رفته، شدت پیدا كرده است، این مورد سبب شده كه قیمت گوشت تحت تأثیر قرار گیرد. اما با استفاده از آنچه كه به ما مربوط می شود، با واردات تلاش در حل این مسئله داریم كه این كار را شدت بخشیده ایم و امیدواریم كه بتوانیم بازار را بیشتر تأمین نماییم. از جانب دیگر مقرر شد مسئولان وزارت كشور، ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز و هم نیروی انتظامی مبحث قاچاق دام سبك را به خصوص در مرزها با شدت دنبال كنند كه ان شاءالله قیمت ها مقداری تثبیت شود. "
بعد از این اظهارات علی اكبر مهرفرد، معاون بازرگانی وزیر جهاد كشاورزی نیز دست به دست شدن و دلالی گوشت قرمز را عامل گرانی آن در بازار عنوان كرد و به ایسنا اظهار داشت: "یكی از علل گرانی گوشت قرمز این است كه گوشت قرمز دست به دست می شود و با دلالی گران تر از آن چیزی كه باید به دست مردم می رسد كه امیدواریم نظارت ها ادامه داشته باشد. همین دست به دست شدن ها و دلالی ها عامل گرانی گوشت قرمز شده و دست هایی وجود دارد كه در این میان در حال سودجویی به نفع خودشان و به زیان مردم هستند. "
وی تصریح كرد كه "نظارت ها از جانب دفتر نظارت وزارت جهاد كشاورزی و دستگاه های نظارتی متولی ادامه دارد و بیشتر شده است كه امیدواریم با همه سودجویان در این بازار برخورد كنند تا بتوانیم بازار گوشت قرمز را تنظیم كنیم".
تا اینجا مشكلات مختلفی از جانب مسئولان وزارت جهاد كشاورزی بعنوان عوامل گرانی گوشت قرمز عنوان شد، اما علی مویدی، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز اظهارات متفاوتی را مطرح و و به ایسنا اعلام نمود كه "مقصر اصلی قاچاق دام، وزارت جهاد كشاورزی است؛ چون كه این وزارتخانه بیشتر از دو سال در تدوین مقررات جابجایی دام در كشور كه می توانست تا حد بسیاری جلوی قاچاق این كالای اساسی را بگیرد، تعلل كرد؛ ازاین رو شخص وزیر و معاونان این وزارتخانه باید پاسخگوی تاراج این كالای اساسی باشند. "
وی ادامه داد: "این قوانین و مقررات از دو سال قبل قرار بود از جانب وزارت جهاد كشاورزی نوشته شود كه اگر بعنوان مثال دام زنده ای بخواهد از استانی به استان دیگر منتقل و جابجا شود، باید تابع چه ضوابط و قوانینی باشد اما با وجود پیگیری ها و حساسیت های رئیس جمهوری، معاون اول رئیس جمهوری و رئیس دفتر ایشان و همینطور دستورالعمل های صادر شده، وزارت جهاد كشاورزی نسبت به پیگیری این مسئله و نوشتن ضوابط و قوانین مربوطه تعلل كرد كه به نظر می آید دلیل این تعلل اختلاف نظر بین مدیران این وزارتخانه در نوشتن ضوابط مورد نظر بوده است. "
این كلاف سردرگم كه دائماً بین مسئولان دستگاه های مختلف دست به دست می شود، روز گذشته با اظهارات علی رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشكی گره اش كورتر شد؛ چون كه این مقام مسئول در پاسخ به سوال ایسنا درباره علت تعلل مسئولان وزارت جهاد كشاورزی در زمینه نوشتن آئین نامه و دستورالعمل جابه جایی دام زنده، بدون آنكه به تعلل و صحت و سقم این ادعا بپردازد، به این نكته اشاره نمود كه "سازمان دامپزشكی و وزارت جهاد كشاورزی تنها یكی از دستگاه های در رابطه با حوزه قاچاق دام در كشور می باشند، ازاین رو این مسئله ارتباط چندانی به ما ندارد و از جانب دیگر در آئین نامه های گذشته در زمینه جابجایی دام آمده است كه بدون مجوز دامپزشكی جابجایی هرگونه دام زنده و فرآورده خام دامی ممنوع می باشد. "
وی ادامه داد: "با وجود صراحت قوانین و دستورالعمل های گذشته، سوال اینجاست كه چرا استعلامی از سازمان دامپزشكی برای جابه جایی دام زنده گرفته نشده است؟! اساساً سازمان دامپزشكی نمی تواند با قاچاق دام زنده برخورد كند و دستگاه های دیگری در این زمینه متولی هستند. "
در این آشفته بازار گرانی گوشت قرمز و ادعاهای مختلف از جانب مسئولان دستگاه های متولی سوال اینجاست كه در شرایطی كه قاچاق دام زنده ای كه همه هزینه های تولیدش با ارز ۴۲۰۰ تومانی دولتی از جیب مردم و خزانه دولت تأمین شده است، به كشورهای همسایه یكی از معضلات اصلی به حساب می آید، چرا باید وزارت جهاد كشاورزی مجدداً هزینه هنگفتی برای واردات دام زنده سبك به كشور انجام دهد؟ دستگاه های ناظر و متولی از ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گرفته تا نیروی انتظامی، مرزبانی و دیگر دستگاه های متولی كجا هستند كه در این محدودیت های ارزی كشور، سرمایه های ملی اینگونه به تاراج می رود؟



1397/11/09
23:38:32
5.0 / 5
5999
تگهای خبر: بازار , تولید , دستگاه , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
تولیدو