پورابراهیمی: صدور بخشنامه های متعدد، تنظیمات صادرات را به هم ریخته است

پورابراهیمی: صدور بخشنامه های متعدد، تنظیمات صادرات را به هم ریخته است

به گزارش تولیدو رییس كمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: نخستین اشكالی كه به دولت و بانك مركزی وارد است، صدور بخشنامه های مختلف در حوزه صادرات است كه تنظیمات صادرات را به هم ریخته است.


به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، محمدرضا پورابراهیمی امروز ۸ آذرماه در جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان كرمان اظهار نمود: كرمان از استان های مهم صادراتی كشور است و موضوعات پیمان سپاری ارزی و دیگر مباحث صادرات اهمیت زیادی دارد و حل این مشكلات، حل مشكلات كلان اقتصاد استان است.
وی ادامه داد: نخستین اشكالی كه به دولت و بانك مركزی وارد است، صدور بخشنامه های مختلف در حوزه صادرات است كه تنظیمات صادرات را به هم ریخته است.
پورابراهیمی خاطرنشان كرد: دولت باید جلوی صادرات بی رویه بخشنامه ها را بگیرد كه اثر آن در بخش های مختلف مشخص است.

نماینده مردم كرمان و راور در مجلس بیان كرد: انتظار این است كه بخشنامه های مختلف تبدیل به تصمیم متقن و منسجم بشود تا بتوانیم از ظرفیت صادرات در زمان كاهش ارزش پول ملی استفاده نماییم كه بزرگ ترین فرصت است.

وی ادامه داد: اگر مردم تورم و شرایط سخت را تحمل می كنند، حداقل باید از مزیت های افزایش صادرات بهره بگیریم كه این سیاست ها صادرات ما را هم با مشكل مواجه كرده است.

پورابراهیمی اظهار نمود: به بانك مركزی اعلام نموده ایم كه اشكالات وارد است و بخش عمده صادرات ما متعلق به نهادهای عمومی غیردولتی است و پیمان سپاری مفهوم ندارد و باید واردات را انجام بدهند و اگر مدیری تخلف كند، دولت باید برخورد كند.

وی خاطرنشان كرد: مجموع كل صادرات ریز و درشت بخش خصوصی خالص در اقتصاد ما از ۴۵ میلیارد دلار(كل صادرات) نزدیك به ۱۰ میلیارد دلار است و می گوییم این راهكارها برای بخش خصوصیِ خالص كارآمد نیست و باید حتما تغییر بكند.

رییس كمیسیون اقتصادی مجلس بیان كرد: پیش بینی این است روند كاهش ارزش دلار در هفته آینده استمرار داشته باشد و تحلیل اقتصادی كه در این زمینه بود، محقق شد.

وی ادامه داد: فضای روانی پس از ۱۳ آبان كه آمریكا خیلی كوشش كرد شوك ارزی به اقتصاد ایران بزند، محقق نشد و شاهد تقویت ارزش پول ملی خواهیم بود.

پورابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان كرد: در كمیسیون اقتصادی اعلام كردیم بازار ثانویه ارز باید نرخ شناور داشته باشد كه بازار كنونی اصلا قابل قبول نیست و باید جمع شود.

وی بیان كرد: نرخ ارز در اقتصاد باید تك نرخی شود، وضعیت كنونی جز تولید رانت و فساد نتیجه ای ندارد و در سال آینده در مجلس به این مورد ورود خواهیم كرد.

نماینده مردم كرمان و راور در مجلس اظهار نمود: بخشنامه ۲۸ آبان در زمینه پیمان سپاری ارزی تعدیل بخشنامه های قبل و یك گام رو به جلو است اما اشكالاتی دارد و هفته آینده جلسه شورا گفت وگوی ملی برگزار می گردد كه پیشنهادات این جلسه را می توانیم بدهیم و مشخصا این پیشنهاد را داریم كه نقاط قوت و ضعف بخشنامه را جمع بندی و عرضه نماییم.

وی ادامه داد: كارت های بازرگانی یكبار مصرف با سیاست های ارزی دارد رواج پیدا می كند و استان كرمان نقش ویژه ای در شورای گفت وگوی ملی ایفا می كند و باید این اشكالات و پیشنهادات عرضه شود.

پورابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش درباره بند واو تبصره ۱۶ بودجه سال جاری اظهار داشت: ویرایش این بند در كمیسیون تلفیق، جامع نبود و پیش نویس اصلاحی با تاخیر مواجه گردید در حالیكه مشكل بخش عمده ای كشاورزان و تولیدكنندگان ما معوقات بانكی است و در هفته قبل جلسه مشتركی با روسای بانك های كشور و آقای لاریجانی تشكیل شد.

وی افزود: یكی از بندهای این جلسه بررسی بند واو بود و اصلاحیه انجام شده، یكشنبه آینده دردستور كار صحن علنی است و با نظام بانكی توافق شده كه جایگزین بند واو خواهد شد و در بودجه سال ۹۸ خواهد آمد كه پیش بینی می گردد این اصلاحیه حجم زیادی از مشكلات فعالان اقتصادی و مطالبات قابل وصول برای بانك ها را حل خواهد نمود.



1397/09/08
15:52:36
5.0 / 5
5171
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك مركزی , تورم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
تولیدو