سرنوشت تسهیلات بانكی صنایع غذایی به ساخت دیوار ختم می شود؟

سرنوشت تسهیلات بانكی صنایع غذایی به ساخت دیوار ختم می شود؟

تولیدو: رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی مازندران معتقد است: متاسفانه تولیدكننده، تولید را تعطیل كرده و برای رفع مشكلات خود تسهیلات را تنها راه حل این مورد می داند در صورتی كه این گونه نیست.


به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، حسن مكرمی در نشست كارگروه تخصصی صنایع غذایی اتاق فكر مازندران اظهار نمود: در احداث كارخانه ای در صنایع غذایی، از دانشگاه كمك گرفته نمی گردد و این یك مشكل بزرگ است.
وی با اشاره به اینكه در مازندران 60 كارخانه لبنی وجود دارد اما 17 كارخانه فعال می باشند كه بعضی از آنها هم كیفیت لازم را ندارند، خاطرنشان كرد: یكی از مهم ترین مشكلاتی كه در این زمینه وجود دارد نبود كانون هدایت سرمایه گذار در مازندران است.
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی مازندران اضافه كرد: در زمانی كه به دنبال احداث كارخانه می رویم، بررسی علمی برای میزان تولید و سهم آن در تولید كشور صورت نمی گیرد، به صورت مثال نمی بینیم كه ظرفیت مصرف روغن به چه میزان است و چه اندازه توان صادرات دارد.
مكرمی با اشاره به اینكه چهره های اثرگذار نباید برای دریافت تسهیلات به بانك ها فشار بیاورند، اظهار داشت: خیلی از این تسهیلات دریافتی تنها به دیوار و ساختمان منتهی شده است.
رضا اسماعیل زاده كناری، رئیس كارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران هم بر ضرورت اصلاح ساختار بازار برای صنایع تبدیلی و لزوم مدیریت ضایعات صنایع تبدیلی كشاورزی تصریح كرد و توضیح داد: اسناد بالادستی كه در ارتباط با صنایع غذایی در مازندران وجود دارد با مشكلاتی رو به رو است.
وی با اشاره به یكی از چالش های موجود در صنعت غذا اظهار داشت: شرایط به گونه ای رقم خورده است كه سرمایه گذاران فقط به فكر دریافت تسهیلات هستند و به این سو حركت می كنند. سوال اینجاست كه به چه میزان عرضه تسهیلات به بانك ها و یا عدم پرداخت آنها لزوم خواهد داشت و پاسخ به این سوال یكی از اهدافی است كه این كارگروه آن را دنبال می كند.
اسماعیل زاده تصریح كرد: در ارتباط با اسناد بالادستی، متاسفانه در چشم انداز 20 ساله ای كه وجود داشت تحت عنوان سند توسعه ملی استان در مبحث غذا كلی گویی انجام شد و در یك جمله چشم انداز صنعت غذا را مطرح كرد.
وی با تاكید بر اینكه اتاق فكر باید با جزئیات بیشتری به دنبال برنامه های راهبردی باشد، اظهار داشت: در ارتباط با صنعت غذا بازسازی و نوسازی صنایع به منظور كاهش ضایعات و افزایش بهره وری در جهت بهره وری صنایع و تولید و توسعه بازارچه های تخصصی فروش مواد غذایی در سند ملی توسعه استان مازندران مطرح شده است.
رئیس كارگروه صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران با اشاره به این كه سوالی كه باید به آن پاسخ داده شود این است كه آیا تسهیلات عرضه شده به بخش صنعت غذایی بر مبنای مبنای علمی بوده است یا خیر، اظهار داشت: به غیر از مباحث كارشناسی و نظارت مالی آیا از لحاظ فنی هم نظارتی وجود دارد و یا این كه به طرح هایی كه مدیریت ضایعات انجام می دهند هم تسهیلات عرضه می گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری همینطور با اشاره به این كه برای صنایع تبدیلی، اصلاح ساختار بازار باید صورت بگیرد، اظهار نمود: مدیریت ضایعات صنایع تبدیلی كشاورزی ضروری می باشد تا به فرآورده هایی با ارزش افزوده بالاتر تبدیل گردد. خیلی از فرآورده ها حاصل تبدیل ضایعات هستند و باید سرمایه گذاری برای تولید این فراورده های پرارزش با عنایت به منابع سرشار آنها در مازندران در اولویت نخست سرمایه گذاری ها قرار بگیرد.
اسماعیل زاده، یكی از مهم ترین معضل های جامعه را عدم ارتباط بین صنعت و دانشگاه دانست و اظهار داشت: این فاصله سبب شده تا صنعت با دانشگاه از هم دور باشند.
توجیه پذیر شدن تمامی طرح های خواستار تسهیلات مشكل اساسی است!
خرمیان، مدیرعامل بانك صنعت و معدن استان مازندران هم در این جلسه با اشاره به این كه باید وضع موجود بررسی شود و بعد از آن نتیجه بگیریم برای آینده كه چه كاری صورت گیرد، اظهار داشت: اگر مشكل تعاریف در كشور برطرف شود خیلی از مشكلات به وجود نمی آید. تعاریف مدیریت را با سرمایه گذار اشتباه گرفته ایم. یكی از مشكلاتی كه در بدنه صنعتی استان وجود دارد دایر كردن كارخانه و مدیریت افراد بی دانش بر آن ها است.
مدیرعامل بانك صنعت و معدن استان مازندران با اشاره به این كه برای تولید كارخانه آیا اهلیت سنجی شده است، تصریح كرد: به علت برخی عوامل تمامی طرح ها توجیه پذیر می شوند كه این امر یك مشكل اساسی است.
خرمیان با اشاره به اینكه بانك ها برای اعطای تسهیلات به بازار صنایع توجه می كنند، اظهار داشت: دریافت تسهیلات برای به روز كردن تكنولوژی و تجهیزات خود با تولید اشتغال در تضاد است و مسئولان نسبت به این امر بی توجهی می كنند.
نظام توزیع در كشور بیمار است
اسماعیل خاتمی مقدم، رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران هم در این نشست اظهار نمود: مشكل اصلی و اولویت نخست صنعت غذا، سیستم بانكی نیست.
وی با اشاره به اینكه آن میزانی كه در صنایع فلزی، سیستم های بانكی مبحث است در صنعت غذا در جایگاه نخست قرار ندارد، خاطرنشان كرد: بانك ها با گرفتن مشاوره خوب می توانند در گروه های مختلف زمان دریافت و پرداخت تسهیلات و پشتیبانی از سرمایه گذار را بررسی و در اختیار یكدیگر قرار دهند.
رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران با تاكید بر اینكه نظام توزیع بزرگترین مشكل موجود در صنعت است، تصریح كرد: اگر سیستم نظام توزیع در كشور اصلاح نشود، این مشكلات ادامه می یابد. نظام توزیع، حقوق مصرف كننده را پایمال می كند و این كار به صورت سیستمی مشكل دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه آنچه كه در صنعت غذایی بسیار مهم است و در ارزیابی واحد و پشتیبانی از مصرف كننده به آن كمتر پرداخته شده، كیفیت است، اظهار داشت: كیفیت با امنیت و سلامت مردم سروكار دارد.
مشكلات واحدهای صنعتی به یك شكل دیده نشود
حجازیان كارشناس استاندارد سازمان استاندارد هم در این نشست با اشاره به اینكه در حوزه غذایی مشكل نخست صنایع مسئله كیفیت نیست، اظهار نمود: این گونه به نظر می رسد اگر كارخانه ها به میزان 10 درصد افزایش كیفیت داشته باشند مشكلات برطرف می گردد اما در واقع مسائل اولویت دار دیگری وجود دارد.
وی با اشاره به اینكه نكته مهم این است كه تجربیاتی كه همه مسائل را واحد نگریست هم موفق نبود، تصریح كرد: باید هر واحد را به تنهایی مورد بررسی قرار دهیم تا بتوان برروی هر یك به صورت تخصصی و جداگانه تصمیم درست گرفت. پیشنهاد می كنم كارگروهی مقتدر مشكلات هر واحد را رصد كند و تشخیص دریافت تسهیلات برای رفع مشكل آنها به عهده این كارگروه باشد.
نقش نداشتن بانك ها در صدور پروانه
یزدان پناه، معاون بانك توسعه و تعاون مازندران هم در این نشست اظهار نمود: تا زمانی كه بانك ها نقشی در صدور پروانه واحدهای صنعتی نداشته باشند، این مشكلات همچنان پابرجاست. یكی از بزرگ ترین مشكلات موجود، این است كه افراد بدون آموزش و گذر از فیلتر تسهیل كننده وارد بانك می گردد و بحث بررسی توجیه اقتصادی، فنی و مالی ابتر می ماند.
معاون بانك توسعه و تعاون مازندران تصریح كرد: در روند تولید چالش فروش محصول هم وجود دارد و باز هم بانك ها نقشی ندارند.
لزوم حفظ وضعیت موجود صنایع در مازندران
رجب نژاد كارشناس نظارت بر طرح های بانك كشاورزی هم در این نشست، اظهار نمود: با عنایت به نام بانك بانك كشاورزی، یك كارشناس متخصص كشاورزی در این بانك مشغول به خدمت است. در گذشته اداره كل مطالعات طرح های اقتصادی وجود داشت كه متاسفانه منحل شد. خط مشی بررسی اقتصادی طرح ها وجود دارد و تنها نیازمند یك اراده برای اجرا است.
این كارشناس با اشاره به اینكه عوامل بیرون از بانك هم یك مشكل بزرگ به حساب می آید، خاطرنشان كرد: صدور مجوزهای بی رویه بدون امكان سنجی یكی دیگر از مشكلات است.
رجب نژاد با اشاره به اینكه بحث ارز و عدم ثبات در این بخش در واردات، صادارات، فروش و بازار نقش دارد، تصریح كرد: این امر بر روی تولید و سیستم بانكی اثر می گذارد و رشد نقدینگی با مشكل مواجه می گردد.
وی با ابراز تاسف از اینكه در بازار، زنجیره های تولید به یكدیگر متصل نیستند، اظهار داشت: حفظ وضع موجود هم از اهمیت برخوردار می باشد چون كه صنایع ما به سمت خروج كارگر و كاهش تولید در حركت است. اگر بخواهیم واحد صنعتی جدیدی به مجموعه صنایع استان اضافه نماییم دانش بنیان باشد تا به صادرات منجر شود.
لزوم توجه به عاملی به نام «فروش»
بابایی، مدیرعامل یك كارخانه صنایع غذایی هم در این جلسه، با اشاره به اینكه ایران قدرت تامین مواد اولیه كارخانجات صنایع غذایی دنیا را دارد، اظهار نمود: سیستم بانكی را در هیچ جلساتی نمی توانیم تغییر دهیم. میزان محاسبه نرخ سود، هدف گذاری و تزریق پول به كارخانه از همان ابتدا اشتباه بوده است و در واقع ساختار و هدف گذاری در سیستم های بانكی در تسهیلات اشتباه است.
وی با اشاره به اینكه در مازندران با وجود همه امكانات چالش ها و معضلات زیادی داریم، تصریح كرد: به عاملی به نام «فروش» به هیچ عنوان توجه نمی گردد در حالیكه جهت حركت باید به سمت فروش تغییر كند.
بی توجهی به فروش و بازاریابی علت اصلی شكست واحدهای صنعتی
هاشمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری هم در این جلسه با اشاره به اینكه سیستم مالی در كشور ما شتاب دهنده است، اظهار داشت: در حالیكه در كشور نسبت به مسائل اقتصادی با مشكلات فراوانی رو به رو هستیم اما با سیستم بانكی درست سود می بریم.
وی با اشاره به اینكه سیستم بانكی از چندین سال قبل شكل گرفته و هیچ اطلاعی از نیازهای بازار ندارد، خاطرنشان كرد: خیلی از واحدهایی كه در شهرك های صنعتی شكست خوردند از آن هایی بودند كه در فروش و بازاریابی مشكل داشتند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینكه باید سیستم بانكی بازتعریف شود، تصریح كرد: سیستم های مالی اطلاعی از صنعت ندارد و صنعت هم با عدم اطلاع از وضع موجود مشكل را بیشتر می كند.
هاشمی بر ضرورت تجمیع شدن كارخانه ها برای دریافت تسهیلات از بانك ها تصریح كرد و اظهار داشت: با این وضع قدرت این افراد افزایش می یابد، سیستم های صنایع به روز می شوند و بازار را جدی می گیرند.
جلسه كارگروه صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران با حضور رضا اسماعیل زاده كناری، رئیس كارگروه صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران، اسماعیل خاتمی مقدم رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران، حسن مكرمی، مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشكی، سیدرضا حجازیان، كارشناس استاندارد سازمان استاندارد مازندران، سیدجعفر هاشمی و سیدعلی جعفرپور اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری، ناصر بابایی مدیرعامل كارخانه بهدونه میرود، خرمیان مدیرعامل بانك صنعت و معدن، یزدان پناه معاون بانك توسعه و تعاون و رجب نژاد كارشناس نظارت بر طرح های بانك كشاورزی استان مازندران در سالن كنفرانس دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار گردید.

تهیه و تنظیم از سیداحمد حسینی، خبرنگار ایسنا در مازندران



1397/02/24
13:46:17
5.0 / 5
5326
تگهای خبر: استاندارد , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
تولیدو