تاثیر قیمت دلار بر تورم و افزایش صادرات

تاثیر قیمت دلار بر تورم و افزایش صادرات

به گزارش تولیدو رئیس سازمان توسعه تجارت معتقد می باشد كه افزایش نرخ دلار باید به صورت تدریجی و بر مبنای كسر تورم داخلی از تورم خارجی صورت گیرد.



مجتبی خسروتاج - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - در گفت وگو با ایسنا، درباره اینكه آیا به دنبال افزایش نرخ ارز، صادرات هم افزایش یافته است؟ اظهار نمود: از گذشته هم بارها بر این نكته تاكید كرده ام كه نرخ دلار به تنهایی نمی تواند سبب توسعه صادرات شود. در واقع صادرات به برنامه ریزی، زمان بندی و برخی تعهدات خاص نیاز دارد و افزایش نرخ دلار در كوتاه مدت نمی تواند در میزان صادرات تاثیر چشم گیری داشته باشد.

وی ادامه داد: البته ممكن است افزایش نرخ دلار برای برخی صادركنندگان افزایش آنی درآمد به همراه داشته باشد اما اینكه در كلان اثرگذار باشد، بحث دیگری است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: زمانی كه نرخ ارز افزوده می شود، همان گونه كه درآمدهای صادراتی بیشتر می شود، هزینه هایی كه برای تامین مواد اولیه و خرید كالا وجود دارد هم بالا می رود. بر همین مبنا حتی صادركنندگان هم ترجیح می دهند كه افزایش نرخ ارز به صورت تدریجی و بر مبنای تفاوت تورم داخلی و خارجی باشد تا بتوان برنامه ریزی راحت تر و اصولی تری صورت داد.

خسروتاج اضافه كرد: هیچ یك از صادركنندگان از افزایش یكباره نرخ ارز استقبال نمی كنند، چراكه برخی كالاهای ما به گونه ای است كه افزایش یكباره نرخ ارز اجازه سرمایه گذاری در آنها را نخواهد داد.

واردات بطور قطع گران تر می شود

وی ادامه داد: بعنوان مثال در حوزه محصولات كشاورزی برخی اقلام هستند كه سرمایه گذاری روی آنها در بین مدت جواب می دهد و زمان بر است. حال اگر شرایط را اینگونه در نظر بگیریم، چه كسی می داند كه در پنج یا ۱۰ سال آینده نرخ ارز چگونه خواهد بود. بر این اساس طبیعی است كه قدرت تصمیم گیری و برنامه ریزی در این حوزه ها از دست خواهد رفت.

رییس سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: اگر تمام بحث های اقتصادی كشور، سیاست های اقتصادی را به گونه ای اعمال نماید كه اجازه نوسانات شدید نرخ ارز داده نشود، شرایط بهتری حاكم خواهد بود، زیرا به دنبال گرانی دلار، واردات ما هم بطور قطع گران تر تمام خواهد شد.

وی ادامه داد: گرانی واردات از یك سو ممكن است در بعضی زمینه ها كه تولید داخلی وجود دارد باعث شود رقابت میان تولیدكننده داخلی و خارج از كشور بیشتر شود اما در بخش هایی كه تولید داخلی نداریم، افزایش نرخ ارز می تواند اثر تورمی به همراه داشته باشد.

خسروتاج اظهار داشت: بر همین مبنا برداشت شخصی من این است كه افزایش یكباره نرخ ارز، برای هیچ یك از بخش های اقتصادی مطلوب نیست و باید همه ما به سمت نوعی ثبات حركت نماییم و جلوی نوسانات یكباره و شدید را بگیریم.



 

1396/11/03
15:20:42
5.0 / 5
4569
تگهای خبر: تولید , صنعت , صادرات , تورم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
تولیدو