افزایش نرخ روغن موتور و طولانی شدن دوره تعویض

افزایش نرخ روغن موتور و طولانی شدن دوره تعویض

«ماشین که می خری به فکر هزینه هاش هم باش.» این جمله را خیلی ها شنیده اند و الان بیشتر باید به آن تکیه کرد.



به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، روزنامه «دنیای اقتصاد» در ادامه نوشت: جست وجوی خبرنگار ما نشان میدهد حداقل نرخ سرویس روغن ماشین هایی همچون پژو ۴۰۵ یا ۲۰۶ از ۳۰۰ هزار تومان شروع می شود؛ رقمی که برای ماشین های خارجی و شاسی بلند ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است. افزایش قیمت روغن های ماشین که نوعی فرآورده پالایشگاهی است از سال قبل آغاز شد و از شروع سال حدود ۳۰ درصد به قیمت روغن های ماشین اضافه گردید.

در نتیجه به جهت افزایش هزینه سرویس خودرو، مشاهدات ما حاکی از طولانی ترشدن دوره های تعویض روغن است. برای مثال صاحبان خودرویی که روی ۶ هزار کیلومتر روغن را عوض می کردند الان ترجیح می دهند یک تا دو هزار کیلومتر دیگر صبر کنند و سپس برای سرویس مراجعه کنند؛ هرچند این کار عملا به موتور ماشین خسارت وارد میکند. همین طور تقاضا به سمت روغن های ایرانی و خارجی شرکتی کشیده شده است چونکه بعد از تحریم ها روغن های برند خارجی اغلب «تقلبی شدند».

سرویس روغن چند؟

شاه اسماعیلی که تعویض روغنی دارد درباره شرایط دستمزدها می گوید نرخنامه اتحادیه کفاف نمی دهد و «اگر بخواهیم برمبنای نرخ اتحادیه کاسبی نماییم عملا باید در اینجا را ببندیم». بگفته این فروشنده، قیمت انواع روغن موتور و وسایل مصرفی خودرو مثل فیلتر هوا نسبت به پارینه بیشتر از ۱۰۰ درصد رشد کرده است: «برای مثال قیمت یکی از روغن هایی که برای ماشین هایی مثل پژو ۴۰۵ و پراید مناسب می باشد از ۱۰۰ هزار تومان به بالای ۱۵۰ هزار تومان رسیده است. هزینه های دیگر هم جدا فشار می آورند.»

شاه اسماعیلی می گوید: «هزینه اجاره بهای مغازه دوبرابر شده و دستمزد کارگر هم بیشتر شده است اما اتحادیه اصلا این هزینه ها را لحاظ نمی نماید. پارینه ماهانه ۱۰ میلیون تومان دستمزد کارگر می دادم امسال ۱۷ میلیون تومان. پول این هزینه ها را باید از کجا دربیاورم؟ از همین مغازه دیگه.»

به گفته این فروشنده بطور معمول با فروش اقلامی مثل «مکمل ها یا وسایل دیگری که استفاده از آن ضرورتی ندارد دخل را سرپا نگه داشته ایم وگرنه فقط با تعویض روغن و فیلتر هوا چرخمان نمی چرخد».

این فروشنده نرخ سرویس ماشینی مثل ۴۰۵ را ۲۸۰ تا ۳۵۰ هزار تومان تعیین کرده است: «بسته به نوع روغن و فیلتری که استفاده می شود قیمت فرق می کند. برای مثال بیشتر افراد از بهران یا پیشتاز استفاده می نمایند که قیمتش ۱۶۰ هزار تومان است و با هزینه فیلتر هوا و روغن و دستمزد شاگرد ۳۰۰ هزار تومان درمی آید.»

مغازه شاه اسماعیلی در مرکز شهر است و «محصولاتی که ما استفاده می نماییم مناسب ماشین قشر متوسط است، بطور معمول ماشین های تولید داخل هستند که از روغن ایرانی هم استفاده می نمایند. برخی از روغن های خارجی درصد زیادی هم افزایش قیمت داشتند».

این نرخ برای یکی از اتوسرویس های شمال شهر از ۴۰۰ هزار تومان آغاز می شود. اکبری که مسئول این مرکز است می گوید «دلیل این اختلاف قیمت تفاوت هزینه هاست. مغازه ای که در مرکز شهر فعالیت می کند مطمئنا از من هزینه کمتری دارد».

این فروشنده کف هزینه سرویس خودرویی مثل ۲۰۶ را ۴۰۰ هزار تومان تعیین کرده «که بطور معمول باتوجه به روغن و فیلتری که استفاده می نمایند روی ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان تمام می شود».

هزینه سرویس ماشین های خارجی حداقل ۵۰ درصد بیشتر است. اکبری درباره هزینه ماشین شاسی بلندی مثل پرادو می گوید: «میزان روغنی که ماشین های شاسی بلند مصرف می کنند بیشتر است. برای مثال تویوتا پرادو پنج لیتر و نیم روغن احتیاج دارد که با احتساب جنس خوب حدود ۹۰۰ هزار تومان آب می خورد.» عددی که شاه اسماعیلی در مرکز شهر کف آنرا ۷۵۰ هزار تومان تعیین کرده است. همچنین هزینه سرویس روغن خودروهایی مثل کیا و هیوندای سواری از ۶۰۰ هزار تومان آغاز می شود و بسته به نوع سرویس تا ۹۰۰ هزار تومان هم بالا می رود.

روغن های تقلبی

جست وجوهای خبرنگار ما نشان میدهد بیشترین تقاضا برای خودرو های ایرانی سمت روغن های پیشتاز یا بهران است؛ تقاضایی که برای ماشین های خارجی به طرف برندهای کاسترول و لیکومولی است. اکبری درباره شرایط روغن های خارجی در بازار می گوید: «قبلا روغن موتور هیوندایی از کره وارد می شد و به جهت کیفیت مناسبی که داشت از تقاضای خوبی برخوردار بود اما بعد از تحریم ها دیگر وارد نشد. البته هنوز این برندها در بازار هستند اما ما استفاده نمی نماییم چونکه کیفیت قبلی را ندارد و اغلب تقلبی هستند.»

فروشنده دیگری هم درباره روغن های خارجی می گوید: «جنس خوب در بازار کم است و نمی توان روغن تقلبی دست مشتری داد. برخی از برندهای روغن های خارجی مثل کاسترول در ایران پُر می شوند و ما هم از همان استفاده می نماییم. اگر از عامل خرید نماییم و تقلبی باشد دستمان به جایی بند نیست اما می توان به روغن های شرکتی اطمینان کرد.»

شاه اسماعیلی قیمت چند نمونه روغن خارجی را مثال می زند: «برای مثال قیمت لیکومولی اصل حدود ۳۰۰ هزار تومان بود که الان به یک میلیون تومان نزدیک شده است، آن هم تقلبی. هیوندای هم که از کره می آمد ۲۰۰ هزار تومان فروخته می شد الان شرکتی آن به نزدیک ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.»

کیلومتر بیشتر

گفت وگوهای ما با فروشنده ها نشان میدهد با افزایش هزینه سرویس روغن، مردم دیرتر به اتوسرویس ها سر می زنند. شاه اسماعیلی در این زمینه می گوید: «۶۰ درصد مشتری های من ثابت هستند و ساکن همین محله. ۸۰ درصد از مشتری هایی که روی ۶ هزار کیلومتر روغن را عوض می کردند الان بیشتر صبر می کنند و روی ۷ هزار تا ۸ هزار روغن را تعویض می کنند. آدمی که کارمند است نمی تواند هر ۶ هزار کیلومتر بیشتر از ۵۰۰ هزار تومان هزینه تعویض روغن کند.»

به گفته این فروشنده، بطور معمول مردم قوطی نیم لیتری روغن را در صندوق عقب نگه می دارند و «وقتی از ۶ هزار تا رد شد روغن سر موتور می ریزند که دیرتر به تعویض روغنی بیایند».

به گفته فعالان این حوزه روغن خارجی قابلیت استفاده «تا ۹ هزار کیلومتر را هم دارد اما روغن ایرانی را باید سر ۶ تا ۷ هزار کیلومتر عوض کرد».

در کنار روغن های تقلبی بازار، تعدادی از فروشنده ها مبادرت به تعویض روغن داخل قوطی می کنند. برای مثال در قوطی روغن هیوندای روغن ایرانی است، بنا بر این پیشنهاد می شود اگر به تعویض روغنی مراجعه می کنید که اطمینان ندارید حتما پلمب قوطی روغن پیشنهادی چک شود. همچنین با تعویض بموقع روغن عمر خودرو افزایش می یابد.







منبع:

1400/06/15
11:23:45
5.0 / 5
559
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
تولیدو