فرصت طلبی اقتصاد چین از دوران شیوع كرونا!

فرصت طلبی اقتصاد چین از دوران شیوع كرونا!

با وجود آنکه خیلی از اقتصادهای جهان خودرا آماده عبور از بحران کرونا می کنند، چین از ماه ها قبل این بحران را پشت سر گذاشته و به مسیر رشد اقتصادی بازگشته است.


به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، هرچند شیوع ویروس کرونا در ماه های پایانی سال۲۰۱۹ در چین شروع شد و در چند ماه ابتدایی، خیلی از کشورها بدون ورود این ویروس به حیات خود ادامه می دادند، در صورتیکه چین مناطقی از کشور خودرا قرنطینه سفت و سخت کرده بود اما با گذشت چند ماه عملا این شرایط بطور کامل تغییر نمود.
در شرایطی که بعد از اختتام قرنطینه در ووهان چین، دولت پکن اعلام نمود که کرونا در این کشور وجود ندارد و جز مواردی که از خارج می آیند، این ویروس در چین کاملا کنترل شده، حدودا تمامی کشورهای جهان با شیوع ویروس کرونا مواجه گشتند و این مساله در کنار مرگ و میر گسترده، از نظر اقتصادی شرایط خیلی از کشورها دشوار کرد.
آمارها از سال۲۰۲۰ نشان میدهد که خیلی از دولت ها برای کنترل کرونا، مجبور به ایجاد محدودیت های جدی اقتصادی شدند و همین موضوع به افزایش بدهی ها و کاهش رشد اقتصادی منجر گردید. هرچند با دست یابی به واکسن و شروع واکسیناسیون گسترده در خیلی از کشورهای توسعه یافته، میزان محدودیت های اقتصادی در خیلی از این کشورها به پایین ترین سطح خود رسیده اما بنظر می رسد هنوز راهی طولانی تا بازگشت به شرایط عادی باقی مانده است.
این در حالیست که چین حتی در سال ۲۰۲۰ نیز توانست رشد مثبت اقتصادی را به ثبت برساند و امسال میلادی نیز به رکوردشکنی های خود ادامه می دهد.
برمبنای اطلاعا ارائه شده از طرف اتاق تجاری تهران، مازاد تجاری چین با ایالات متحده در ماه ژوئن به ۳۲.۵۸ میلیارد دلار افزایش پیدا کرد. این رقم در ماه می ۳۱.۷۸ میلیارد دلار بوده است. صادرات چین با سرعت بالاتری نسبت به انتظارها در ماه ژوئن رشد کرد، چونکه تقاضای جهانی با کاهش محدودیت ها و افزایش واکسیناسیون، شیوع ویروس و تأخیرهای بندری را در سراسر جهان کاهش داده است. سی ان بی سی گزارشی درباره وضعیت تجارت چین منتشر نموده است.
طبق اطلاعات گمرک چین، رشد واردات هم بالاتر از انتظارات بوده، هرچند سرعت آن نسبت به ماه می کمتر بوده است. به لطف کوشش های پکن در مهار گسترده همه گیری زودتر از شرکای خود، بزرگ ترین صادرکننده جهان موفق به احیای اقتصاد از رکود ناشی از ویروس کرونا در سال ۲۰۱۹ شده است. صادرات به دلار در ماه ژوئن نسبت به سال قبل ۳۲.۲ درصد افزایش پیدا کرد، درحالی که این رشد در ماه می ۲۷.۹ درصد رشد داشته است. مفسرین نظرسنجی رویترز افزایش ۲۳.۱ درصدی را پیش بینی کرده بودند.
حالا بنظر می رسد کاهش محدودیت های کووید ۱۹ و واکسیناسیون محرک تقویت کننده تقاضای جهانی برای کالاهای چینی بوده است. میزان بالای محموله ها در ماه گذشته افزایش فعالیت در خارج از کشور را نشان میدهد. معیار فعالیت کارخانه های ایالات متحده در ماه ژوئن به بالاترین سطح رسید، درحالی که رشد تجارت منطقه یورو با بیشترین سرعت در ۱۵ سال قبل شتاب گرفته است.



1400/04/26
09:44:58
5.0 / 5
1400
تگهای خبر: اقتصاد , صادرات , كالا , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
تولیدو