امكان لایروبی واحد احیای صنایع فولادسازی كشور فراهم گردید، كوشش برای ساخت دستگاه لایروبی مخازن سد

امكان لایروبی واحد احیای صنایع فولادسازی كشور فراهم گردید، كوشش برای ساخت دستگاه لایروبی مخازن سد

به گزارش تولیدو محققان كشور با دستیابی به دانش فنی طراحی و ساخت دستگاه جاروی صنعتی توربو وكیوم در تلاش هستند تا با این فناوری سیستمی برای لایروبی مخازن سد طراحی نمایند.


رضا بیژن زاده یكی از محققان این طرح در گفتگو با ایسنا، جاروی توربو وكیوم ساخته شده در این مطالعات را یك جاروی تولید خلأ دانست كه با هوا كار می كند و اظهار داشت: این طرح یك روش ایجاد فشار منفی و اساس آن ایجاد فشار منفی مشابه عملكرد گردباد است، به این صورت كه سیال با سرعت زیاد در یك محفظه می گردد و نیروی گریز از مركز حاصل از هوای درون این محفظه را به جداره آن منتقل می كند و در مركز آن فشار منفی ایجاد می شود.
وی محصول نهایی این مطالعات را جاروی توربو وكیوم پرتابل ذكر كرد كه به مكنده های "وكیوم كار" معروف هستند و افزود: تولید این نوع مكنده ها در انحصار چند كشور است و سیستمی كه طراحی شده در كشور یك محصول "های تك" است كه مهندسی معكوس نیست و دانش آن كاملاً در انحصار ایران است.
بیژن زاده با تاكید بر اینكه در این طرح فناوری مورد استفاده را ارتقا دادیم، تصریح كرد: دستگاه هایی كه تا پیش از نوسانات ارزی وارد كشور می شود، ۲ تا ۳ میلیارد تومان قیمت داشت و با تولید این محصول، به میزان ۶۰ درصد از خروج ارز جلوگیری می شود.
این محقق افزود: با روشی كه در این دستگاه به كار بردیم، توانستیم دستگاه هایی با فشار منفی ۸۰۰ میلی بار و دبی مكش ۶۰۰ متر مكعب در ساعت بسازیم كه این مقادیر به سادگی قابل افزایش است. این افزایش تنها با كنار هم قرار دادن چند دستگاه امكان پذیر است و هزینه ای برای كاربر ندارد.
بیژن زاده تولید جاروی مركزی را از دیگر محصولات این فناوری نام برد و خاطرنشان كرد: این جارو علاوه بر سبكی و راندمان بالا، قیمت تمام شده آن هم دارای مزیت رقابتی است.
این محقق، طراحی و ساخت دستگاه لایروب برای صنایع فولادسازی را از دیگر محصولات این پروژه مطالعاتی نام برد و اظهار داشت: در واحد احیای كارخانجات فولادسازی چاهك هایی با دهانه های قطر كم و به عمق ۳۰ متر ایجاد می شود.
وی كاربرد این چاهك ها را جدایش آب از گاز دانست و افزود: در فرایند احیای گندله ها، گازی به آن تزریق می شود كه این گاز همراه با منواكسید كربن است و این چاهك ها مانع از فرار منواكسید خواهد شد.
بیژن زاده با تاكید بر اینكه پس از مدتی این چاهك ها گرفته می شوند، اظهار نمود: تابحال راهكاری برای پاكسازی این چاهك ها وجود نداشته است و ما با طراحی این دستگاه راهكاری برای این چالش عرضه كردیم.
وی با اشاره به اینكه این دستگاه وارد چاهك شده و مبادرت به پاكسازی آن می كند، اضافه كرد: در صورتیكه گاز منواكسید كربن نشت كند، باعث مسمومیت كاركنان خواهد شد و پاكسازی آن باعث افزایش راندمان و بهره وری تولید در كارخانجات فولادسازی خواهد شد؛ چونكه گرفته شدن این چاهك ها، كاهش تولید را در صنایع فولادسازی به دنبال دارد.
بیژن زاده استفاده از این تكنولوژی در آب شیرین كن ها را از دیگر طرح های در دستور كار این شركت نام برد و خاطرنشان كرد: علاوه بر آن مطالعاتی را جهت استفاده از این تكنولوژی در طراحی و ساخت دستگاه لایروبی مخازن سدها در دستور كار داریم كه مطالعات آن شروع شده است.
به قول وی، طرح جاروی صنعتی توربو وكیوم علاوه بر ثبت داخل به ثبت بین المللی آمریكا در سال ۲۰۱۶ رسیده است.



1398/02/06
16:12:34
5.0 / 5
4578
تگهای خبر: تولید , دستگاه , شركت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
تولیدو