معاون وزیر جهاد كشاورزی در گفت و گو با ایرنا اعلام كرد

تداوم ممنوعیت صادرات دام زنده برای تنظیم بازار گوشت قرمز

تداوم ممنوعیت صادرات دام زنده برای تنظیم بازار گوشت قرمز

تولیدو: تهران- معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی از ادامه توقف صادرات دام زنده تا اطلاع بعدی برای تنظیم بازار گوشت قرمز اطلاع داد.


«مرتضی رضایی» امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره دلایل گرانی گوشت قرمز اضافه كرد: افزایش قاچاق دام زنده، حضور واسطه گران متعدد، محدودیت عرضه دام سبك، وزن كم بره ها برای عرضه و تاخیر در فروش دام به علت بارندگی های مناسب از عوامل تعیین كننده نرخ این محصول است.
به گفته وی، مدتی است قاچاق دام زنده رواج پیدا كرده كه برای جلوگیری از خروج دام به همكاری نیروی انتظامی و مرزبانی نیاز است.
وی خاطرنشان كرد: در سال های گذشته گوشت منجمد گوساله وارد می شد اما با عنایت به نیاز بازار از سال گذشته اقدام به واردات گوشت گرم گوسفندی كردیم تا نیاز بازار داخلی تامین گردد.
وی افزود: امسال برای متعادل كردن بازار گوشت قرمز، شرایط صادرات دام زنده به ازای واردات گوشت قرمز را در دستور كار قرار دادیم اما دوباره شاهد افزایش قیمت ها در بازار گوشت قرمز بودیم.
«در هفته های اخیر قیمت گوشت قرمز در بازار بخصوص گوشت گوسفندی افزایش قابل توجهی یافته؛ به صورتی كه افزایش قیمت گوشت گوساله به این شدت نبوده است. به همین منظور سعی كردیم با توقف صادرات بتوانیم قیمت این محصول را در بازار تنظیم كنیم».
وی اظهار داشت: در صورت تنظیم بازار گوشت قرمز، دوباره صادرات دام زنده از سرگرفته می گردد.
رضایی توجه به زنجیره تولید را برای همه محصولات كشاورزی الزامی دانست و اضافه كرد: این مورد باید هرچه زودتر برای گوشت قرمز عملیاتی شود تا بتوانیم واسطه گران و دلالان را از این پروسه حذف نماییم.
وی ادامه داد: از زمانی كه دامدار گوسفند را به بازار عرضه می كند تا زمانی كه گوشت قرمز به دست مصرف كننده نهایی برسد، دستكم سه تا چهار واسطه را تجربه می كند و هرچه شماره واسطه گران بیشتر شود به علت افزایش سود، قیمت این محصول افزایش می یابد.
به گفته وی، با وجود بالا رفتن قیمت یك محصول در بازار درصد سود واسطه گران هم افزوده می شود.
به گزارش تولیدو به نقل از ایرنا، در ماه مبارك رمضان امسال به علت افزایش قیمت ها، گوشت منجمد و گرم وارداتی تامین شده و در حال عرضه به بازار است.
طبق آمارها ظرفیت صادرات سالیانه ایران بیش از سه میلیون راس دام زنده سبك است اما در سال های گذشته نزدیك یك میلیون راس صادر می شد.
بیست و پنجم دی ماه سال گذشته «علی اكبر مهرفرد» قائم مقام وزیر جهادكشاورزی در امور بازرگانی در نامه ای به رییس كل سازمان توسعه تجارت «صادرات هر كیلوگرم دام زنده در ازای هر كیلوگرم لاشه گوشت قرمز» را كلید زد.
صادرات دام زنده به شیوه گذشته در حالی متوقف شده كه به عقیده برخی كارشناسان، صنعت دامپروری با دام مازاد روبروست و دامپروران در این شرایط متضرر می شوند.
به تازگی رییس تامین شورای دام كشور اظهار داشت: با اجرای رویه صادرات مشروط دام به ازای واردات گوشت از اواخر پارسال، میزان صادرات دام سبك كاهش یافته است؛ به صورتی كه در اردیبهشت ماه امسال كمتر از 40 هزار راس دام سبك صادر شد.
به گفته «منصور پوریان»، تقاضای چندانی در ایران برای دام سنگین وجود ندارد و به جهت اینكه روی دست تولیدكنندگان نماند آن را به كشورهای همسایه صادر می نماییم.
وی به تخلف برخی قصابی ها اشاره نمود و اظهار داشت: لاشه گوشت گوسفند استرالیایی با قیمت مصوب 30 هزار تومان، در شبكه توزیع برای مصرف كننده 33 هزار تومان است اما در خرده فروشی ها این محصول به تفكیك با قیمت های تولید داخلی عرضه می شود؛ برای نمونه یك ران از لاشه گوشت گرم گوسفندی استرالیایی در قصابی به قیمت 46 هزارتومان به فروش می رسد كه تخلف به حساب می آید.
سالیانه 840 هزار تن گوشت قرمز در كشور از محل تولیدات داخلی و 100 هزار تن از محل واردات تامین می گردد.

اقتصام*9186*1961*


1397/03/06
13:02:45
5.0 / 5
4771
تگهای خبر: بازار , تولید , صادرات , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
تولیدو