استاندار مازندران مطرح كرد:

استفاده از توان کشاورزی بعنوان شاهراه گسترش تبادلات تجاری ایران و روسیه

استفاده از توان کشاورزی بعنوان شاهراه گسترش تبادلات تجاری ایران و روسیه

به گزارش تولیدو، مازندران مسؤلان دو استان مازندران ایران و ولگاگراد روسیه در جهت دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم، برای برقراری رابطه با کشورهای همسایه، به این نتیجه قطعی رسیده اند که کشاورزی می تواند به شاهراه گسترش و تبادلات تجاری میان کشور ایران و روسیه تبدیل گردد.



به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری مازندران، وجود ظرفیت بی بدیل حمل و نقل آبی در کنار بنادر و مناطق ویژه اقتصادی مانند بندر امیرآباد در شرق مازندران از یک سو و تنوع محصولات کشاورزی که می تواند به نحو مطلوبی به نیازهای دو طرف در شرایط مختلف پاسخ دهد، این امیدواری را بوجود آورده است تا مازندران و ولگاگراد توسعه روابط را با این بخش کلید بزنند.

استاندار مازندران که در راس هیاتی روز دوشنبه هفته گذشته(۲۶ تیر) به کشور روسیه سفر کرده بود، در کارگروه مشترک کشاورزی مازندران و ولگاگراد، اظهار نمود: نشست تخصصی گروههای اقتصادی مازندران و ولگاگراد روسیه در حالی در تخصصی ترین سطح در روسیه برگزار شد و ۲ طرف به یک نقطه مشترک رسیدند. با رفع تعهدات ارزی و به کار گیری تهاتر میزان تجارت بین ۲ طرف بیشتر می شود.

سیدمحمود حسینی پور، در بازدید از پارک علم و فناوری مسکو اظهار داشت: در شرایط فعلی ظرفیتهای ارزشمندی در دو استان مازندران و مسکو در حوزه پارک علم و فناوری وجود دارد که هر دو طرف باید از این ظرفیت به نحو شایسته بهره مند شوند.

وی اضافه کرد: دو طرف به دنبال ایجاد تفاهم نامه همکاری دوجانبه در قسمت علم و فناوری و مسائل دانش بنیان هستیم تا سطح روابط در این بخش را بالا برند.

حسینی پور افزود: یکی از اولویت های همکاری دانش بنیان برای هر دو طرف بهره مندی از فناوری مدرن در حوزه کشاورزی است.

نماینده عالی دولت در مازندران افزود: تجربیات خوب مسکو و مازندران در حوزه دانش بنیان و تبادل و تعامل اطلاعاتی دو طرف به ارتقا تولید و مدرن سازی کشاورزی مسکو و مازندران منجر خواهد شد.

این مسئول با اعلان اینکه استان مازندران همانند مسکو بهره مند از پارک علم و فناوری است که این ظرفیت باید به نحو شایسته بکارگیری شود، خاطرنشان کرد: در ۶ ماه گذشته ۳۰ شرکت دانش بنیان از روسیه به مازندران سفر کردند که زمینه تعامل بین دو طرف برقرار است.

برپایی نمایشگاه مشترک بین مسکو و مازندران

حسینی پور با اظهار این که مازندران در حوزه دانش بنیان جایگاه ارزشمندی دارد، آمادگی داریم که نمایشگاه مشترکی در این زمینه با مسکو برگزار نماییم، اظهار داشت: انجام این طرح زمینه حضور و دیدار نخبگان علمی بین دو کشور را فراهم می آورد و این امر زمینه ساز توسعه دو جانبه خواهد بود.

وی افزود: ما علاقه مند به بهره مندی از فناوری نوینی هستیم که در جلسه های مختلفی که با حضور شرکتهای دانش بنیان مازندران و مسکو خواهیم داشت به آن می رسیم و این امر نخبگان دو کشور را وارد تعامل می کند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با عنایت به شعار سال مقام معظم رهبری در کشور ما که حوزه دانش بنیان نامگذاری شد به اهمیت مبحث تاکید دارد که در این مقطع زمانی به دقت تعامل و همکاری دو طرف در این زمینه را در دستور کار قرار می دهیم.

در این پیوند و واکاوی ظرفیتهای تجاری مازندران نشان داده است که بندر امیرآباد در استان مازندران بعنوان بزرگ ترین بندر حاشیه دریای خزر با قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص با توجه به سیاستگذاری های دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم می تواند باشکوفا سازی ظرفیت ها، نقش ویژه ای در مقاوم سازی اقتصاد کشور با توسعه تجارت بین المللی و صادرات کالا ایفا کند.

بندر امیر آباد با حدود یک هزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همینطور ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو- رو ریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همینطور دسترسی سهل به بازار مصرف کشورهای سی آی اس با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه خزر تنه می زند و ظرفیت فوق العاده ای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.

بندر امیرآباد در کنار آنکه یک ظرفیت صادراتی و تجاری در منطقه بشمار می رود با دارا بودن کارخانجات گوناگونی همچون گچ، فولاد، کاغذ و سیلوهای مختلف از بنادر نسل سوم کشور است و عمده ۷.۵ میلیون تن کالای صادراتی کشورهای مختلف جهان از بنادر آستراخان، آکتائو، اولیا، باکو، گوسان و ماخاچ وارد بندر امیرآباد می شود.

اتصال به شبکه ریلی کشور، بهره مندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۷.۵ میلیون تن و بهره مندی از ظرفیت اتصال کریدور ترانزیت بین المللی شمال جنوب از دیگر خصوصیت های شاخص بندر امیرآباد است.

قطعا به سبب برخورداری از همین ظرفیتهای متنوع اقتصادی و تجاری است که امیرآباد اینروزها یکی از نمادهای توجه مسئولان امر به مقوله ترانزیت کالا و ایجاد زیرساخت های اساسی حمل و نقل درجهت رسیدن به استانداردهای جهانی و استفاده از حداکثر ظرفیت ترانزیتی کشور بشمار می رود تا جایی که رئیس جمهور و مسئولان اقتصادی کشور در دولت سیزدهم برای افزایش درآمد ارزی، ایجاد اشتغال، جذب سرمایه گذاری خارجی و بخش خصوصی، افزایش نقش جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر و ایجاد گذرگاه در شمال کشور روی این بندر منحصر به فرد حساب ویژه ای باز کرده اند.

از سوی دیگر کارشناسان اقتصادی پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای را هم یک فرصت طلایی دیگر برای توسعه و رونق بنادر شمالی کشور بخصوص بندر امیر آباد می دانند تا صادرات مورد احتیاج به کشورهای عضو در حوزه کالا و کشتی را عرضه کند چونکه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای حدود ۴۰ درصد جمعیت جهان و هم ۲۵ درصد مساحت دنیا را به خود اختصاص داده اند و ایران با بهره برداری از بندر امیرآباد می تواند از این فرصت طلایی بهره برده و محور ترانزیتی به این کشورها و هم کشورهای دوست و همکار آنها باشد.

مازندران با تولید سالانه بیشتر از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی حدود ۱۱درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.




1402/05/01
10:39:52
5.0 / 5
363
تگهای خبر: استاندارد , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

تولیدو