در نشست كارگروه انرژی مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد

با این وضعیت تا ۱۰ سال دیگر واردکننده نفت وگاز می شویم

با این وضعیت تا ۱۰ سال دیگر واردکننده نفت وگاز می شویم

به گزارش تولیدو در نشست اعضای کارگروه بهینه سازی انرژی و محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد مصرف انرژی و بخصوص صنایع بحث و تبادل نظر شد.


به گزارش تولیدو به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، وجیه الله جعفری، رییس هیات عامل ایمیدرو در نشست اعضای کارگروه بهینه سازی انرژی و محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این مطلب اظهار نمود: صنعت فولاد به عنوان یک صنعت راهبردی با وجود اختصاص حداکثر ۱۰ درصد انرژی مصرفی کشور به خود، اما در فصل تابستان با کمبود برق و در زمستان با کمبود گاز و متعاقب آن، افت تولید مواجه می باشد.
وی اضافه کرد: هم اکنون، صنعت فولاد برای تولید سالانه بیش از ۴۰ میلیون تن ظرفیت دارد و برنامه های توسعه ای برای ۵۵ میلیون تن فولاد تا ۱۴۰۴ تکمیل می شود اما به سبب کمبود انرژی، تولید سالانه از حدود ۳۰ میلیون تن فراتر نمی رود. این در حالیست که صنعت فولاد از تولید، اشتغال و صادرات مناسبی برخوردارست و در وضعیت تحریم، درآمد ارزی قابل توجهی را برای کشور بهمراه داشته است.

احداث ۲۴ نیروگاه با ظرفیت ۱۱ هزار مگاوات
جعفری با بیان آمادگی بر این که این سازمان تمایل دارد با نمایندگان وزارت نیرو و نفت برای اجرای طرح های کاهش مصرف برق خانگی و صنعتی (استفاده از فناوری های جدید) به توافق برسد، اظهار داشت: پیشنهاد ما این است که تا پیش از فصل سرما، یک برنامه عملیاتی را دراین زمینه شروع نماییم و به سرانجام برسانیم. انتظار ما این است که وزارتخانه های مربوطه تضمین دهند که مصارف کم شده و گاز و برق را در اختیار این صنعت قرار دهند و برق و گاز این واحدها را قطع نکند؛ چونکه این امر، علاوه بر افت تولید و کاهش صادرات و ارزآوری، سبب خسارت های قابل توجه به کوره ها می شود.
وی با اعلان اینکه ایمیدرو با مشارکت شرکت های بزرگ معدنی و صنایع معدنی، برنامه راه اندازی ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه برق را از مهر ۱۴۰۰ اجرائی کرده است، اشاره کرد: طبق تفاهم نامه منعقد شده، ۲۴ نیروگاه با سرمایه گذاری حدود ۷ میلیارد دلار طی سه سال راه اندازی می شود. اولین نیروگاه ۳۸۰ مگاواتی با ۱۳۰ میلیون سرمایه گذاری تابستان امسال وارد مدار تولید خواهد شد.

ایران دارای بدترین شاخص شدت انرژی جهان
در ادامه این جلسه، کاظم کاشفی- دبیر کارگروه بهینه سازی انرژی و محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام- نیز با اعلان اینکه در جهان بدترین شاخص شدت انرژی متعلق به ایران است، اظهار داشت: با روند فعلی مصرف، در سال ۱۴۱۱ علاوه بر این که مزیت درآمد ارزی را از دست می دهیم، واردکننده گاز و نفت خواهیم شد. در سال ۱۳۵۶ معادل ۵۴۰ هزار بشکه نفت مصرف می کردیم که در سال ۱۳۹۷ این رقم به ۶.۵ میلیون بشکه رسید. این مصرف در سال ۱۴۱۲ به ۱۲ میلیون و در سال ۱۴۲۰ به ۲۰ میلیون بشکه نفت خواهد رسید.
وی اضافه کرد: باوجود این که قوانین مطلوبی در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی تدوین شده، اما به نحو مناسبی اجرائی نشده است. برای اصلاح رفتار مصرف انرژی، نیاز به بخشنامه اجرائیست تا بتوانیم این بخشنامه را با همکاری نهادهای پرمصرف تدوین نماییم.

مصرف برق و گاز فولاد مبارکه چقدر است؟
عباس اکبری محمدی- معاون بهره برداری فولاد مبارکه- نیز در این جلسه ضمن اشاره به سهم مصرف برق در کشور اظهار نمود: از کل برق مصرفی کشور، سهم بخش خانگی ۳۲.۹ درصد، صنعت ۳۰.۳ درصد، عمومی ۱۷.۵ درصد، کشاورزی ۱۴.۷ درصد، صادرات ۲.۳ درصد و مجتمع فولاد مبارکه ۲.۳ درصد است. مجموع مصرف گاز طبیعی در صنعت فولاد ۴ تا ۶ درصد است؛ بطوریکه سهم بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده ۳۴ درصد، نیروگاه ۲۸.۳ درصد، صنایع عمده ۱۶ درصد، صادرات ۵.۸ درصد، تزریق گاز سبک به میادین نفتی ۵.۱ درصد، تلفات انتقال و توزیع ۴.۲ درصد، حمل و نقل ۳.۲ درصد، مصرف داخلی (عملیاتی) ۱.۸ درصد، کشاورزی ۱.۱ درصد و فولاد مبارکه نیم درصد است.



1401/04/06
12:17:07
5.0 / 5
306
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

تولیدو