اتاق ایران اعلام كرد:

افت شاخص ملی محیط كسب و كار در زمستان 98

افت شاخص ملی محیط كسب و كار در زمستان 98

تولیدو: اتاق بازرگانی ایران نتایج پایش ملی محیط كسب وكار در زمستان 98 را منتشر نمود كه برمبنای آن، شاخص ملی محیط كسب و كار در زمستان 98 افت كرده است.


به گزارش تولیدو به نقل از اتاق بازرگانی ایران، نتایج پایش ملی محیط کسب وکار در زمستان ۱۳۹۸ نشان میدهد که وضعیت فضای کسب و کار نامساعدتر از فصل پاییز ۹۸ شده؛ این در شرایطی است که قبل از این در ۴ فصل متوالی وضعیت فضای کسب و کار رو به بهبود پیش می رفت.
بر این اساس، پایش ملی محیط کسب و کار که از طرف مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران صورت می گیرد، نشان میدهد که در زمستان گذشته فضای کسب و کار وضعیت نامساعدتری پیدا کرده است.
بر اساس نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب وکار ایران در زمستان ۱۳۹۸، رقم شاخص کل، ۶٫۰۵ (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) محاسبه شده که بدتر از وضعیت این شاخص نسبت به ارزیابی فصل گذشته (پاییز ۱۳۹۸ با میانگین ۶٫۰۳) است. همین طور این ارزیابی بیان کننده آن است که از دید فعالان اقتصادی مشارکت کننده در این پایش، در بیشتر استانها، وضعیت بیشتر مؤلفه های مؤثر بر محیط کسب وکار ایران در زمستان ۱۳۹۸ تا حدودی نامساعدتر شده است.
موانع اصلی کسب و کار
در زمستان ۱۳۹۸، فعالان اقتصادی مشارکت کننده در این پایش سه مؤلفه: ۱- غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، ۲- بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات و رویه های اجرایی ناظر بر کسب وکار، ۳- دشواری تامین مالی از بانک ها را نامناسب ترین و سه مؤلفه محدودیت دسترسی به آب، محدودیت دسترسی به حامل های انرژی (برق، گاز و گازوئیل و …) و محدودیت دسترسی به شبکه تلفن همراه و اینترنت را مناسب ترین مؤلفه های محیط کسب وکار کشور نسبت به سایر مؤلفه ها ارزیابی کرده اند.
در چهار دوره نخست اجرای این طرح، دشواری تامین مالی از بانک ها بعنوان نامساعدترین مؤلفه کسب وکار ارزیابی شده بود، اما در ۱۰ دوره اجرا از پاییز ۱۳۹۶ تا زمستان ۱۳۹۸، غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، نامساعدترین مؤلفه کسب وکار ارزیابی شده است.
وضعیت کسب وکار در استان ها
براساس یافته های این طرح در زمستان ۱۳۹۸، استان های سیستان و بلوچستان، تهران و کردستان به ترتیب دارای بدترین وضعیت محیط کسب وکار و استان های مرکزی، آذربایجان غربی و قزوین دارای بهترین وضعیت محیط کسب وکار نسبت به سایر استانها ارزیابی شده اند. لازم به ذکر است که به سبب هم زمانی اجرای طرح در کشور و انتشار ویروس کرونا، تعداد پرسشنامه های تکمیل شده در بعضی استانها به حد کفایت نبوده، پس نتایج استانی طرح در این دوره باید بااحتیاط بیشتری مورداستفاده و استناد قرار گیرند.
شرایط بخش های اقتصادی
براساس نتایج این پایش در زمستان ۱۳۹۸، وضعیت محیط کسب وکار در بخش خدمات در مقایسه با بخش های صنعت و کشاورزی نامناسب تر ارزیابی شده است. در میان رشته کارهای اقتصادی، رشته کارهای سایر کارهای خدماتی، اداری و خدمات پشتیبانی و ساختمان به ترتیب دارای بدترین وضعیت کسب وکار و رشته کارهای سایر کارهای هنر، سرگرمی و تفریح، املاک و مستغلات و آموزش به ترتیب بهترین وضعیت کسب وکار را در مقایسه با سایر رشته کارهای اقتصادی در کشور داشته اند.
شاخص کسب وکار برمبنای نظریه شین
براساس نظریه عمومی کارآفرینی شین، شاخص ملی محیط کسب وکار ایران در زمستان ۱۳۹۸، عدد ۶٫۱۹( عدد ۱۰ بدترین ارزیابی است) به دست آمده است که بهتر از وضعیت این شاخص در ارزیابی فصل گذشته (پاییز ۱۳۹۸ با میانگین ۶٫۱۵) است. میانگین ارزیابی محیط اقتصادی عدد ۶٫۳۹ است که در ارزیابی فصل گذشته عدد ۶٫۵۰ حاصل شده بود و میانگین ارزیابی محیط نهادی عدد ۶٫۰۲ است که در فصل گذشته عدد ۵٫۸۷ ارزیابی شده بود.
نگاه اجمالی نشان میدهد محیط جغرافیایی با عدد ۵٫۳۹ و محیط مالی با عدد ۸٫۶۰ به ترتیب مساعدترین و نامساعدترین محیط ها برمبنای نظریه عمومی کارآفرینی شین بوده اند. همین طور در این گزارش میزان ظرفیت فعالیت برای ۱۸۸۰ بنگاه اقتصادی بطور میانگین ۴۰٫۳۴ درصد و شاخص ملی محیط کسب وکار با احتساب اثر کرونا معادل ۶٫۱۰ محاسبه شده است.


منبع:

1399/02/20
21:10:23
5.0 / 5
2475
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , خدمات , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
تولیدو