با هدف ارتقای مهارت و كاهش آمار خطای جراحی؛

دستگاه شبیه ساز جراحی آب مروارید رونمایی گردید بعلاوه فیلم

دستگاه شبیه ساز جراحی آب مروارید رونمایی گردید بعلاوه فیلم

تولیدو: رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به آمار بالای بروز آب مروارید و جراحی آب مروارید در كشور و بیان مهمترین علل بروز این بیماری در ایران، از ساخت و تجاری سازی ˮدستگاه شبیه ساز جراحی آب مرواریدˮ بعنوان كار مشترك پژوهشگران و پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشكی شهید بهشتی و صنعتی شریف آگاهی داد.


به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، دكتر علیرضا زالی امروز در مراسم رونمایی از دستگاه شبیه ساز جراحی آب مروارید كه با حضور تعدادی از پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشكی شهید بهشتی و صنعتی شریف برگزار شد، ضمن تبریك به مناسبت فرا رسیدن دهه مبارك فجر، اظهار نمود: خوشحالم كه این رویداد علمی خجسته و مبارك مقارن با دهه فجر است و نویدبخش روزهای بسیار موفق و كامیاب برای جامعه علمی پزشكی خدوم كشور است.
وی با اشاره به ساخت دستگاه شبیه ساز جراحی آب مروارید بعنوان یك دستاورد علمی و ماحصل ممارست تیمی و حركت همگرایی تیمی از متخصصان گروه های مختلف، اظهار نمود: یكی از اهداف حوزه علمی دانشگاه توسعه كار تیمی با نگاه شبكه ای و همگرایی تخصص ها از منظر هم افزایی است كه در همین راستا همكاری علمی و كار مشترك مركز تحقیقات چشم دانشگاه و حوزه مهندسی برق، IT و مهندسی پزشكی دانشگاه صنعتی شریف منجر به تولید و تجاری سازی این محصول فناورانه شد.
آهنگ پرشتاب فناوری و جریان سازی فناورانه در حوزه وزارت بهداشت
وی با اشاره به آهنگ پرشتاب فناوری و جریان سازی فناورانه در حوزه وزارت بهداشت و دانشگاه ها، اشاره كرد: تبدیل ایده به فناوری یكی از راهبردهای اساسی تحقق دانشگاه نسل سوم و نشان دهنده تبلور فناوری در كالبد دانشگاه است.
زالی با اشاره به گسست بین كاربر حوزه بالینی با صنعتگران در حوزه سلامت، عنوان كرد: كاهش این فاصله نیازمند طراحی میانبرهایی برای برقرای ارتباط بین فعالان حوزه سلامت و صنعتگران است كه نمونه آن در طراحی دستگاه شبیه ساز جراحی آب مروارید و این دستاورد علمی باارزش مشهود است. به عبارت دیگر با پاسخگویی سریع و به هنگام نیازها، این گسست و فاصله به حداقل می رسد.
وی ساخت این دستگاه شبیه ساز را در پاسخ به یكی از نیازهای جدی حوزه سلامت در بخش چشم پزشكی عنوان نمود و افزود: آب مروارید یكی از مباحث جدی حوزه چشم پزشكی در حوزه سلامت عمومی بوده و با رشد رو به تزاید آمار مبتلایان، در سال های آتی به یكی از معضلات جدی حوزه سلامت تبدیل می شود.
بالا بودن آمار جراحی آب مروارید در كشور
وی با اشاره به بالا بودن آمار جراحی آب مروارید در كشور، اظهار داشت: آفتاب خیز بودن كشور ایران و نبود فرهنگ صحیح مواجهه مسلح با آفتاب یكی از دلیلهای افزایش آمار مبتلاشدن به آب مروارید در كشور ماست. همین طور در سال های اخیر با پدیده تغییرات اقلیمی در عرصه جهانی مواجهیم كه كشور ما به سبب مدل آب و هوایی با شتاب بیشتری از این مساله تاثیرپذیری داشته و همین مساله به افزایش آمار آب مروارید در كشور منجر گردیده است.


مهمترین علل بروز آب مروارید در كشور
دكتر زالی ضربه را از دیگر عوامل موثر در مبتلاشدن به آب مروارید معرفی نمود و اظهار داشت: كشور ما تروما خیز بوده و آمار حوادث ترافیكی و در نتیجه آن ضربه به سر، ناحیه چشم و عدسی چشم بالاست، همین مساله شانس بروز آب مروارید را به صورت تصاعدی بالا می برد.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی بالا رفتن سن را نیز در مبتلاشدن به آب مروارید موثر دانست و اظهار داشت: افزایش جمعیت سالمندی كشور و تغییرات شگرف جمعیت شناسی نیز مساله ای قابل توجه دراین زمینه است. چونكه آب مروارید یكی از بیماری های اضمحلالی دوران سالمندی است.
مصرف كورتون در ایران از نُرم جهانی بالاتر است
وی با اشاره به اینكه مصرف كورتون در ایران از نُرم جهانی بالاتر است، افزود: مصرف مستمر كورتون به صورت پیش زمینه ای خطر بروز آب مروارید را بیشتر می كند. همین طور دیابت نیز با بروز آب مروارید ارتباط تنگاتنگی دارد و میزان دیابت نیز در كشور ما در حال افزایش می باشد.
وی با اشاره به ساختار فنی دستگاه شبیه ساز جراحی آب مروارید، اشاره كرد: افزایش مهارت و اعتمادسازی دستیاران و جراحان چشم پزشكی، ایجاد فضای واقعی برای جراح و دستیار و كاهش میزان بروز خطا در حین جراحی بعضی از اهداف ساخت این دستگاه است، به عبارتی این دستگاه شبیه ساز در هنگام بروز خطا توسط جراح متوقف شده و با بیان آگهی دستیار و جراح را از خطا آگاه كرده و همین طور كل فرآیند جراحی را به صورت هوشمند ثبت و بازنگری كرده و همین مساله به ارتقای سطح آموزش و مهارت آموزی كمك زیادی می كند.
دكتر زالی با اشاره به مطالعات انجام شده در ارتباط با عمل جراحی آب مروارید، اشاره كرد: در فرآیند این نوع جراحی ۱۴ وظیفه برای جراح و حدود ۵۳ خطای احتمالی در حین عمل استخراج شده كه استفاده از این دستگاه به كاهش آمار خطاهای پزشكی كمك می نماید.
وی بالای ۸۰ درصد عوارض جراحی را به عملكرد جراح مرتبط دانست و اظهار داشت: بدین سبب با افزایش مهارت جراح، ضمن استفاده و بكارگیری دستگاه شبیه ساز، میزان عوارض جراحی كاهش می یابد.
دكتر زالی از برگزاری دوره های كوتاه مدت حرفه ای كار با دستگاه شبیه ساز جراحی آب مروارید در مركز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی آگاهی داد و اظهار داشت: گذراندن این دوره آموزشی در كارنامه آموزشی دستیاران چشم پزشكی مورد توجه قرار گرفته و طی آن به مراجعین و فراگیران گواهینامه معتبر اعطا می شود.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4


منبع:

1398/11/12
21:23:56
5.0 / 5
4180
تگهای خبر: آموزش , تولید , دستگاه , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
تولیدو