پژوهش های دانشگاه حكیم سبزواری نشان داد

صدمه زا نبودن مصرف ماهی های دریای خزر

صدمه زا نبودن مصرف ماهی های دریای خزر

به گزارش تولیدو نتایج پژوهش های انجام شده در دانشگاه حكیم سبزواری، نشان داد كه میزان غلظت جیوه در ماهی های پرمصرف شمال پایین تر از استانداردهای بین المللی است و هیچ خطری برای سلامت انسان ندارد.


به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، دكترملوندی، عضو هیات علمی این دانشگاه كه به انجام پژوهش فوق پرداخته، با اشاره به اهمیت سلامت ماهی ها برای مصرف كنندگان، بخصوص افراد حساس (كودكان و زنان باردار)، اظهار داشت: در این پژوهش كه مورد حمایت معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری است، میزان غلظت عنصر سمی جیوه در بافت ماهی های پرمصرف شمال همچون سفید، كفال طلایی، كفال پوزه باریك، كپور معمولی، شگ ماهی، سوف معمولی و اردك ماهی در طول سواحل جنوبی دریای خزر بررسی و میزان مجاز مصرف این ماهی ها و ارزیابی خطرات بالقوه مصرف این ماهی ها برای انسان مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: بعد از بررسی شاخصهای سلامتی مشخص شد مصرف ماهی های شمال به علت غلظت پایین عنصر سمی در آنها صدمه زا نبوده و خطری برای مصرف كنندگان وجود ندارد.
عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه حكیم سبزواری با اشاره به اینكه در میان اقلام موجود در سبد غذایی، ماهی ها نقش ویژه ای دارند، اظهار نمود: مصرف ماهی به علت وجود امگا ۳ ویتامین هایی از قبیل D، B 12و نقش آن در بهبود بیماری ها سفارش شده است، اما در مقابل به علت اینكه یكی از طریق های اصلی ورود بعضی از عناصر سمی به بدن، مصرف ماهی است، مصرف گونه های آلوده سفارش نمی گردد.
وی افزود: با عنایت به اهمیت سلامت انسان، لازم است تا خطرهای احتمالی آلاینده ها از راه مصرف ماهی به صورت علمی و جامع مورد ارزیابی قرار گیرد.
طبق اعلام روابط عمومی وزارت علوم، ملوندی یادآورشد: بخشی از نتایج حاصل از این پژوهش در مجله معتبر Marine Pollution Bulletin از انتشارات ELSEVIER با رتبه Q 1 چاپ شده است و دو مقاله علمی- پژوهشی و دو مقاله ISI هم در مجلات معتبر بین المللی تحت داوری است.



1398/11/06
22:16:57
5.0 / 5
2952
تگهای خبر: استاندارد , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
تولیدو