بزرگترین تولیدكنندگان دانه قهوه جهان كدامند؟

بزرگترین تولیدكنندگان دانه قهوه جهان كدامند؟

به گزارش تولیدو آیا تاكنون به این فكر كرده اید قهوه ای كه هر روز می نوشید از كجا تهیه می شود؟



به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، بیشتر از یك میلیون نفر شب و روز تلاش می كنند تا بهترین دانه های قهوه را تهیه كنند. قهوه به راحتی در هر خاكی نمی تواند پرورش داده شود و نیازمند خاك، شرایط اقلیمی و دمای مناسب می باشد.

انواع قهوه با استفاده از دانه های قهوه تهیه می شوند و قهوه دومین نوشیدنی محبوب دنیا بعد از چای است و دومین كالای پرمبادله در جامعه بازرگانی به حساب می آید.

تردیدی وجود ندارد كه در شیوه های فرآوری قهوه در ۱۰ تا ۲۰ سال قبل پیشرفتهایی حاصل شده است و طعم ها و انواع قهوه كه حالا موجود هستند، می تواند هر شخصی را سردرگم كند. دو نوع قهوه معروف، روبوستا و عربیكا هستند. بر اساس گزارش وب سایت ورلد اطلس، هم اكنون ۷۵ كشور در تولید قهوه فعالیت دارند كه بزرگترین كشورهای تولیدكننده عبارتند از:

۱- برزیل

برزیل بزرگترین تولیدكننده قهوه در جهان است و بیشتر از ۱۵۰ سال است كه این جایگاه را حفظ نموده است. این كشور در سال ۲۰۱۶ حدود دو میلیون و ۵۹۵ هزار تن قهوه تولید كرد كه ۷۶ درصد آن از نوع عربیكا و ۲۶ درصد روبوستا است و بزرگترین منطقه تحت كشت قهوه را در جهان دارد و عمده تولید این كشور در سائوپائولو، پارانا، میناس گریس و سایر ایالتهای جنوب شرقی متمركز شده كه دما و شرایط اقلیمی مطلوبی برای تولید قهوه دارند. برزیل همینطور شیوه های مختلفی را برای فرآوری قهوه بكار گرفته است بعنوان نمونه، میوه ها زیر آفتاب خشك می شوند و دیگر نیازی به فرایند شست و شو نیست. این كشور در سال ۲۰۱۱ بزرگترین تولیدكننده قهوه سبز در جهان بود و همچنان بدون رقیب مانده است.

۲- ویتنام

اكثر دوستداران قهوه با قهوه ویتنام آشنا هستند كه با تركیب قهوه با شیر شیرین تهیه می شود. ویتنام در سال ۱۹۷۵ تنها ۶۰۰۰ تن تولید داشت در حالیكه تولید این كشور در سال ۲۰۱۶ به یك میلیون و ۶۵۰ هزار تن رسید. این افزایش تولید، ویتنام را دومین تولیدكننده بزرگ قهوه در جهان ساخته است.

۳- كلمبیا

اگر عاشق قهوه باشید احیانا نام قهوه كلمبیا به گوشتان خورده است. این كشور بزرگترین تولیدكننده دانه عربیكا در جهان است كه گفته می شود قدمت آن به سال ۱۷۹۰ برمی گردد. دما و اقلیم خاصی برای تولید قهوه مناسب می باشد و بعد از سال ۲۰۱۰ كلمبیا شاهد تغییرات قابل ملاحظه ای در آب و هوا بود كه روی تولید قهوه تاثیر گذاشت. همینطور در طعمهای استاندارد قهوه ای كه در این كشور پرورش داده می شود، تغییر قابل توجهی صورت گرفت. تولید قهوه كلمبیا در سال ۲۰۱۶ به حدود ۸۱۰ هزار تن رسید.

۴- اندونزی

اندونزی چهارمین تولیدكننده بزرگ قهوه در جهان است و باآنكه در تولید قهوه رتبه بالایی نداشته است اما در سال ۲۰۱۶ به میزان ۶۶۰ هزار تن تولید داشته است. همینطور موقعیت جغرافیایی این كشور كه نزدیك خط استوا قرار دارد، برای تولید قهوه مناسب می باشد. اندونزی در واقع مناطق كوهستانی زیادی دارد كه كه برای تولید قهوه مناسب ترین هستند. قهوه از جانب استعمارگران هلندی به اندونزی آورده شد و تولید آن حتی بعد از آخر دوره استعمار ادامه یافت چونكه شرایط اقلیمی این كشور برای تولید قهوه بسیار مناسب بود. هم اكنون ۸۵ درصد از تولید اندونزی صادر می شود.

۵- اتیوپی

اتیوپی قهوه معروف عربیكا را پرورش می دهد كه در سراسر جهان پرطرفدار است. این كشور تولید بالایی دارد كه در سال ۲۰۱۶ به ۳۸۴ هزار تن رسید. اتیوپی بیشتر از ۱۱۰۰ سال است كه قهوه تولید می كند و منشا اصلی قهوه عربیكا است كه محبوب میلیونها نفر است. ۲۸ درصد از صادرات سالانه اتیوپی قهوه است و ۱۶ میلیون اتیوپیایی در این بخش مشغول به كار هستند. انواع خاصی از دانه های قهوه مانند لیمو، حرار و سیدامو وجود دارد كه تنها در اتیوپی پرورش داده می شوند. تمامی حقوق و مالكیت هم تحت نام دولت اتیوپی است.

۶- هندوراس

هندوراس شرایط اقلیمی مناسبی برای تولید قهوه دارد و یكی از بهترین تولیدكنندگان قهوه ارگانیك در جهان است. باآنكه تولید این كشور شروع آهسته ای در حدود قرن نوزدهم داشت اما بزودی و ظرف چند دهه موفق شد در بین بزرگترین كشورهای تولیدكننده قهوه جهان جای بگیرد. هندوراس در سال ۲۰۱۱ بزرگترین تولیدكننده قهوه آمریكای مركزی شد. با این وجود تولید این كشور كه در سال ۲۰۱۶ به ۳۴۸ هزار تن رسید، عموما به مصرف داخلی می رسد.

۷- هند

هند یك كشور زراعی بزرگ است كه هزاران محصول مختلفی در آن كشت می شود و قهوه را هم دربرمی گیرد. قهوه عموما در مناطق جنوبی هند و در فصل زمستان كه آب و هوای مناسبی برای این محصول دارد، تولید می شود. تولید سالانه قهوه در هند به حدود ۳۴۸ هزار تن رسیده است و قهوه توسط پرورش دهندگان كوچك و بزرگ تولید می شود. قهوه و چای به یك اندازه در هند محبوبیت دارد و ۸۰ درصد آنها صادر می شوند.

۸- اوگاندا

ارزآورترین صادرات اوگاندا قهوه است كه توسط اتیوپیایی ها به این كشور ارائه شد و شمار زیادی از مردم اوگاندا در كسب و كار قهوه به فعالیت مشغول هستند. قهوه عموما در مناطق جنوبی اوگاندا تولید می شود كه شامل هر دو نوع عربیكا و روبوستا است. با این وجود مردم اوگاندا با مشكلات امنیتی صادراتی خاصی مواجهند كه به كاهش مجموع صادرات منتهی شده است. آخرین آمار تولید این كشور حدود ۲۸۸ هزار تن در سال ۲۰۱۶ بوده است.

۹- مكزیك

این كشور دانه های قهوه مرغوب عربیكا را نزدیك منطقه ساحلی گواتمالا تولید می كند. مكزیك در سال ۲۰۱۲ با تولید ۲۵۲ هزار تن قهوه، هفتمین تولیدكننده بزرگ جهان بود و در سال ۲۰۱۶ تولیدش به ۲۳۴ هزار تن رسید. قهوه در اواخر قرن هجدهم از آنتیل به مكزیك آورده شد و تولیدش به سرعت رشد كرد و تولید بالا و صادرات در دهه ۱۸۷۰ محقق نشد. قهوه در دهه ۱۹۸۰ به ارزشمندترین محصول این كشور تبدیل شد و همچنان باقی مانده است. هم اكنون مكزیك بزرگترین واردكننده قهوه در جهان است.

۱۰- گواتمالا

گواتمالا كشور كوچكی است كه جایگاه بالایی در صنعت قهوه دارد. تولید قهوه در گواتمالا در سال ۱۸۵۰ شروع شد و هیچگاه متوقف نشده است. تولید این كشور در سال ۲۰۱۶ به ۲۰۴ هزار تن بالغ شد.




1398/05/29
14:47:21
5.0 / 5
5074
تگهای خبر: استاندارد , تولید , سایت , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
تولیدو