به مرغ های گوشتی هورمون رشد می زنند؟

به مرغ های گوشتی هورمون رشد می زنند؟

تولیدو: یك فعال اقتصادی در صنعت طیور در پاسخ به سوالی درباب شایعه خوراندن هورمون رشد به مرغ های گوشتی، با رد این ادعا اشاره كرد: منظور از هورمون در واقع آنتی بیوتیكی است كه برای مرغ های غیر ارگانیك مصرف می شود كه این مساله صحت نداشته و اساسا با قیمت بسیار بالای هورمون ها، اصلا توجیه ندارد.


حسین سالاری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینكه زنجیره كامل تولید طیور یكی از صنایع پیچیده و حرفه ای است كه تنها ۶ كشور در دنیا به آن دسترسی دارند، اظهار داشت: یكی از این كشورها ایران است كه خط تولید آن در سال های قبل انقلاب از كشور هلند، خریداری شده و فقط در مازندران و در شهرستان بابل وجود دارد.
وی اشاره كرد: وجود نژاد لاین موجب شد تا تحریم ها اثربخش نباشد، همین طور برخی معتقد هستند چنانچه ایران دارای این نژاد نبود به راحتی می توانستند آنرا تحریم و كشور را در معرض تهدید جدی قرار دهند.
این فعال اقتصادی در صنعت طیور با بررسی وضعیت موجود زنجیره تولید صنعت طیور در استان مازندران اظهار داشت: مازندران بعنوان قطب پرورش طیور در كشور، محسوب و از نظر كمی و كیفی جایگاه اول را به خود مختص كرده است. این زنجیره شامل مرغ لاین، مرغ اجداد و مرغ مادر گوشتی، مرغ گوشتی، كارخانه جوجه كشی و نهایتا كشتارگاه صنعتی است.
وی به بررسی ظرفیت تولیدی هر یك از زنجیره های تولید پرداخت و اظهار نمود: مرغ لاین گوشتی تنها واحد تولیدی كشور و خاورمیانه و در استان مازندران بوده كه دارای یك واحد مزرعه است و تابحال به صورت رسمی، آماری از ظرفیت و تولید سالانه آن اعلام نشده است.
سالاری در ادامه اضافه كرد: واحد تولیدی مرغ اجداد گوشتی با 5 مزرعه تولیدی و ظرفیت 257 هزار و 500 قطعه و همین طور با پتانسیل تولید 35 میلیون قطعه جوجه مادر گوشتی از دیگر مشخصات تولیدی این زنجیره است.
این فعال صنعت طیور، در ارتباط با ظرفیت ها و مشخصات تولیدی مزارع مرغ مادر گوشتی اظهار داشت: این حلقه از زنجیره، تولید 33 درصد از ظرفیت كل كشور را به خود اختصاص داده و حدود 220 مزرعه فعال است كه ظرفیت واحدهای آن به حدود 6 میلیون و 300 هزار قطعه می رسد و سالیانه 314 میلیون قطعه تخم مرغ نطفه دار جوجه مرغ گوشتی تولید می كنند.
سالاری به تولید مرغ گوشتی در 2 هزار و 263 مزرعه اشاره و اشاره كرد: این مجموعه با ظرفیت 195 میلیون قطعه در سال و تولید 230 میلیون گوشت مرغ، 11 درصد از ظرفیت كل كشور را به خود مختص كرده است.
وی از وجود 41 كارخانه جوجه كشی با ظرفیت واحد تولید 900 میلیون تخم مرغ نطفه دار آگاهی داد و اشاره كرد: این زنجیره با تولید سالیانه 633 میلیون قطعه جوجه یك روزه قریب به 60 درصد از ظرفیت كل كشور را به خود مختص كرده است.
این فعال اقتصادی، تعداد كشتارگاه صنعتی مازندران را 21 واحد با ظرفیت كشتار 106 هزار تن عنوان و اشاره كرد: تمام این زنجیره های تولید دارای فرصت ها و تهدیدهایی است كه بعنوان عوامل خارجی بر این صنعت اثر مستقیم دارد.
وی با اشاره به چالش های صنعت طیور اشاره كرد: وابستگی ژنتیكی، تامین علوفه و نهاده های عمده از خارج كشور، وجود واسطه های فراوان در تمامی مراحل زنجیره تولید، وجود انواع بیماری های طیور و مخاطرات درگیری و مبتلا شدن گله، دخالت بخش دولتی در قیمت گذاری محصولات و نوسانات قیمتی شدید در بازار فروش گوشه ای از مشكلات بخش صنعت در این حوزه می باشد.
این فعال اقتصادی در ادامه به دیگر چالش های این بخش اشاره و اظهار نمود: فقدان پوشش بیمه ای مناسب در مراحل تولید شامل افت كامل تولید و محصول، نزدیك شدن بافت مسكونی به مزارع پرورش و مخاطرات آلودگی و خارج شدن از شرایط نظام دامداری، واردات بی رویه محصولات در مقاطع مختلف، ضعف مبانی قانونی برای برقراری امنیت سرمایه گذاری و نابسامانی بازار و ناكارایی سیاست های پشتیبانی از تولید بعنوان تهدیدهای صنعت طیور شمرده می شود.
سالاری با اشاره به فرصت های موثر در زنجیره تولید صنعت طیور در مازندران اشاره كرد: دارا بودن شرایط اقلیمی معتدل و مناسب به لحاظ دما، رطوبت و هوا، نزدیكی به پایتخت كشور، وجود بنادر دریایی جهت واردات مواد اولیه و صادرات محصولات به كشورهای منطقه، وجود راه های ارتباطی مناسب و گوناگون به تهران و استان های اطراف، وجود جنگل ها و درختان و كاهش انتقال بیماری ها، ورود جمعیت بالای گردشگران و مسافران و باز وجود زنجیره كامل صنعت در استان می تواند به پیشرفت و بهبود فعالیت این صنعت در مازندران كمك نماید.
وی ادامه داد: برخورداری از سهم بازار مناسب در كشور، تولید محصولات با كمیت و كیفیت بالا، وجود تولید كنندگان و نیروی های انسانی توانمند و با تجربه در صنعت، برخورداری از دانش فنی لازم، امكانات نسبتا مناسب در سیستم تولید و باز صبغه و سابقه موثر در تولید و وجود مجتمع های یكپارچه سازی شده گوناگون در استان، بعنوان نقاط قوتی است كه می تواند به كمك این صنعت در استان بیاید.
این فعال و تحلیلگر اقتصادی در بخش طیور، از نبود برنامه ریزی راهبردی مستقل برای صنعت طیور مازندران سخن گفت و افزود: ناهماهنگی و از هم گسیختگی صنعت و فقدان اتاق فكر منسجم و هماهنگ جهت ساماندهی صنعت طیور و همین طور ارتباط نداشتن بین زنجیره های تخصصی شامل نظام مهندسی، نظام دامپزشكی و دامپزشكی، دانشگاه و مراكز تحقیقاتی قسمتی از ضعف های صنعت در استان است.
سالاری، نقاط ضعف این حرفه را مربوط به بهره گیری نامناسب از ظرفیت كامل و پتانسیل موجود و بالا بودن نسبی قیمت تمام شده محصولات دانست و افزود: وجود سیستم توزیع نامناسب، فقدان تولید علوفه مورد نیاز، تراكم بالای مرغداری ها در مناطق مختلف و ایجاد زمینه آلودگی منطقه، كمبود نقدینگی و فقدان سرمایه در گردش مورد نیاز برای تولید و همین طور فرسودگی و مستهلك شدن سالن های تولید و ماشین آلات و تجهیزات مرغداری ها بعنوان نقاط ضعفی است كه در استان وجود دارد.
وی، یكی از دلیلهای افت شدید بازار نژاد بومی آرین را مربوط به عدم موفقیت در بازار رقابت با نژادهای وارداتی عنوان و اشاره كرد: مرغ لاین مازندران تنها واحد خاورمیانه بوده كه از اهمیت خاص و موقعیت استراتژیك برای ایران برخوردار می باشد اما متاسفانه در مقابل رقابت با نژادهای وارداتی نظیر "راس، كاپ، پلاس و هوبارد" نتوانسته توفیق چندانی به لحاظ تعداد تولید، وزن گیری و توجیه اقتصادی داشته باشد.
سالاری از توجه بیشتر به لاین آرین به لحاظ تهدیدهای امنیتی و تحریم ها سخن به میان آورد و اظهار داشت: چنانچه با حمایت دولت، محصولات این نژاد با قیمت، شرایط و امتیازات ویژه به فروش برسد، می تواند از سهم بازار مناسب تری برخوردار شود.
كارشناس اقتصادی در بخش طیور درباره خصوصی كردن نژاد آرین اظهار داشت: اگر قابلیت تكثیر وجود داشته باشد، واگذاری آن به بخش خصوصی بسیار مناسب می باشد، در غیر این صورت چون حفظ آن برای كشور حیاتی می باشد، بهتر است كه توسط دولت محافظت گردد.
وی از مخاطرات فعالیت برخی از مرغداری ها در حریم ممنوع مزرعه آرین آگاهی داد و با آگهی به این كه حفظ و تقویت این نژاد برای كشور از انرژی هسته ای مهم تر است اشاره كرد: معتقدم در صورت بسته شدن درهای كشور و وارد نشدن نژادهای دیگر، ما قادر به تولید گوشت مرغ برای مردم نخواهیم بود كه این تكلیف سازمان پدافند غیر عامل را سنگین خواهدنمود.
شایعاتی در مورد وزن مرغ و هورمون های خوراكی
این فعال اقتصادی صنعت طیور با بیان این مطلب كه با افزایش وزن مرغ، گوشت آن دارای چربی بیشتری می شود و اظهار نمود: بالا بردن وزن مرغ تنها از نظر اقتصادی برای تولیدكننده توجیه دارد و غیر از این دلیل دیگری برای افزایش وزن وجود ندارد.





1397/12/11
18:09:47
5.0 / 5
93
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
تولیدو