حواشی واگذاری كشت و صنعت مغان

حواشی واگذاری كشت و صنعت مغان

به گزارش تولیدو اخیرا كشت و صنعت مغان توسط سازمان خصوصی سازی به مزایده گذاشته شد كه برنده اول مزایده به دلایل حاشیه های موجود از این رقابت كنار كشید و نفر دوم مزایده، این بنگاه را به قیمت ۱۸۵۰ میلیارد تومان خرید. استاندار اردبیل كه با واگذاری این بنگاه به شخص اول مخالف بود، اهلیت شخص دوم را قبول و اعلام نمود كه او می تواند كشت و صنعت مغان را به درستی مدیریت كند.


به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، مدت ها قبل علیرغم اینكه برای واگذاری كشت و صنعت مغان مزایده برگزار شد، اما خریداری برای خرید این بنگاه اعلام آمادگی نكرد. در آن زمان كشت و صنعت مغان به همراه ۴۰ درصد از سهام كشت و صنعت پارس روی میز مزایده رفت كه قیمت پایه آن ۲۲۰۰ میلیارد تومان اعلام گردید. مدتی بعد سهم كشت و صنعت پارس آباد را از مغان جدا كردند و كشت و صنعت مغان به تنهایی برای مزایده گذاشته شد.

پوری حسینی - رییس سازمان خصوصی سازی - در آن زمان اعلام نموده بود كه محمود حجتی (وزیر كشاورزی)، محمد سعیدی كیا (رئیس بنیاد مستضعفان) و عیسی كلانتری (وزیر اسبق كشاورزی) در مورد قیمت گذاری كشت و صنعت مغان نظر دادند. به قول وی، آنها می گفتند كه این بنگاه حداكثر باید ۱۴۰۰ میلیارد تومان قیمت گذاری شود و اگر قیمتی بالاتر از این گذاشته شود، به فروش نمی رود.
علاوه بر این معمولا سازمان خصوصی سازی برای واگذاری هایش چهار كارشناس رسمی دادگستری انتخاب می كند. آن طور كه رئیس سازمان خصوصی سازی گفته، درباره كشت و صنعت مغان دو كارشناس دادگستری محلی هم انتخاب شدند كه قیمت گذاری درست تر صورت گیرد. پس از كارشناسی ها و قیمت گذاری كارشناسان، آن قیمت به هیات واگذاری رفت و در نهایت كشت و صنعت مغان ۱۷۵۰ میلیارد تومان قیمت گذاری شد كه ۳۵۰ میلیارد تومان بالاتر از قیمتی بود كه سه كارشناس دادگستری اعلام نموده بودند.
آن طوری كه سازمان خصوصی سازی اعلام نموده، در مزایده كشت و صنعت مغان چهار نفر شركت كردند كه نفر اول ۱۸۵۰ میلیارد تومان برای خرید این بنگاه قیمت داد و برنده مزایده شد، اما بعد از مخالفت ها در مورد واگذاری این بنگاه و كش و قوس های فراوان، برنده مزایده با عنایت به حاشیه های زیادی كه به وجود آمده بود، از خرید آن منصرف شد.
اما با عنایت به این كه در این مزایده افراد دیگری هم شركت كرده بودند، سازمان خصوصی سازی نفر دوم را بعنوان برنده اعلام نمود و در عین حال نفر دوم قبول كرد كه قیمت خویش را تا ۱۸۵۰ میلیارد تومان بالا ببرد. این خریدار یونس ژائله - مالك و مدیرعامل كارخانه شیرین عسل - بود.
با عنایت به اطلاعاتی كه پوری حسینی در اختیار رسانه ها قرار داده، پیش قسط و اقساط ماهیانه ای كه مقرر است خریدار كشت و صنعت مغان پرداخت كند، حدود ۳۷۰۰ میلیارد تومان است. این در شرایطی است كه گفته می گردد سود این بنگاه در خلال ۴۰ سالی كه دولتی بوده، در كل ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.
نكته مهم اینكه در زمانی كه قرار بود كشت و صنعت مغان به خریدار اول واگذار شود، استاندار اردبیل با این واگذاری مخالفت كرد اما پس از انصراف این خریدار، استاندار اردبیل اهلیت خریدار دوم را تایید نمود و در یك نشست خبری اظهار داشت: طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، واگذاری شركت مغان یك قانون بود و باید عملی می شد؛ به صورتی كه اصلی ترین دغدغه ما نحوه واگذاری آن بود كه خوشبختانه اهلیت شخصی كه الان برنده مزایده شده برای ما محرز شده است.
بهنام جو تصریح كرد كه شركت برنده، یكی از برندهای معروف صنایع تبدیلی و تكمیلی در كشور است كه به ۶۲ كشور جهان صادرات دارد و صادرات این شركت از صادرات استان اردبیل بیشتر است. سرمایه گذاری كه شركت مغان را خریده الان ۱۵ هزار پرسنل دارد و هر روز به خط تولید خود اضافه می كند و متعهد شده در زمانی اندك كارخانه های صنایع تبدیلی و تكمیلی را در شهرستان پارس آباد تاسیس كند.
اما در عین حال برخی از نمایندگان مجلس به قیمت گذاری كشت و صنعت مغان اعتراض دارند. این در شرایطی است كه رییس سازمان خصوصی سازی بارها تاكید كرده كه قیمت پایه را هیات واگذاری تایید می كند و نمایندگان مجلس اگر به این قیمت ها اعتراضی دارند، می توانند هیات واگذاری را تغییر دهند.



1397/10/20
13:14:46
5.0 / 5
4533
تگهای خبر: تولید , سازمان , سرمایه گذاری , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
تولیدو