عطر عیار بی عیار

عطر عیار بی عیار

تولیدو: استشمام بوی عطر از تكه كاغذ هایی كه فروشندگان كنار خیابان ها به دستتان می دهند شاید برای لحظه ای حال و هوای شما را تغییر دهد اما عیار آن دستتان نیست تا رضایت شما را از هزینه ای كه می كنید جلب نماید.


ب گزارش ایرنا، این روزها حاشیه خیابان ها و مجتمع های تجاری مشهد پر شده است از فروشندگانی كه در دكه های كوچك به صورت مجزا یا همراه با بدلیجات و نقره، عطر می فروشند و با در دست داشتن كاغذهای كوچك آغشته به انواع اسانس ها، در كوشش برای فروش چیزی هستند كه از عیارش اطمینان ندارند.
دیگر دورانی كه عطر زدن به طبقه خاصی از جامعه اختصاص داشت و آنهایی كه بضاعت مالی بهتری داشتند از آن برخوردار بودند، گذشته است و امروزه عطرهای متنوع با قیمت هایی اندك به فروش می رسد كه اغلب در ایستگاه های مترو، كنار خیابان ها، دست فروشی ها، خرازی ها و حتی سوپرماركت ها یافت میگردد.
مردم به صورت دقیق نمی دانند عطر خوب چیست، به باور عامه، عطری كه ماندگاری بسیار داشته و روی لباس لكه احداث نكند، عیار خوبی داشته و میزان خلوص آن بالا باشد مرغوب است اما از دیدگاه كارشناسان این معیارها نمی تواند شاخص درستی برای تعیین عیار عطر باشد.
به نظر می رسد درصد تقلب در چنین رسته ای زیاد است و فراوانی فروش آن احتمال تقلب در عرضه را بیشتر می كند پس برای محك زدن عیار عطر به سراغ متولیان و فروشندگان این بخش رفتیم تا میزان مرغوبیت عطر و تناسب آن با قیمتی كه عرضه میگردد را از زبان آنان بشنویم.
از سخنان متولیان امر این گونه برمی آید كه آنچه بعنوان عطر در بازار مشهد و كشور به فروش می رسد وارداتی است پس به دنبال نوسانات نرخ ارز، قیمت این كالا باز مانند خیلی از كالاهای مشابه در نوسان بوده و به همان نسبت میزان تقلب در عرضه باز افزایش یافته است.

* عطرها از كجا تامین می شوند؟
یكی از مدیران شركت های واردكننده عطر كه بعنوان مسوول بازرسی اتحادیه صنف فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی مشهد باز فعالیت دارد در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عطر باكیفیت مطلوب خلوص بسیار در داخل كشور تولید نمی گردد، آنچه كه تولید میگردد باز به سبب كیفیت ناچیز مواد اولیه آن، قابل رقابت با برندهای خارجی نیست.
مجید روحانی یزدی اضافه كرد: اسانس عطرها را مواد اولیه می سازد و ایران هنوز موفق نشده است همه مواد اولیه برای تولید یك عطر خوب را در كنار هم به دست آورد و تنها پنج یا 6 كشور هستند كه موفق شده اند همه مواد اولیه برای عطر را در اختیار بگیرند.
وی اظهار نمود: چند هزار نوع مواد اولیه در دنیا وجود دارد كه تركیب آنها رایحه های مختلف برای عطر را می سازند و تهیه كنندگانی كه دانش لازم را در این زمینه كسب كرده اند، با بهره گیری از فناوری به تولید عطرهای خوشبو و برند اقدام می كنند.
او اظهار داشت: در ایران زنجیره تامین و مواد اولیه برای تولید رایحه های خوشبو وجود ندارد و مواد اولیه برای تولید عطر بسیار گران است و از كشورهای آمریكا و اروپا وارد میگردد.
روحانی یزدی اضافه كرد: تحریم های اقتصادی بر روی واردات اسانس ها بعنوان مواد اولیه تولید عطر تاثیری ندارد، در این شرایط قادر به واردات عطرها و اسانس ها از كشورهای دیگر هستیم اما همه مواد اولیه برای تولید عطر را نمی توان وارد كرد.

* عیار عطر چگونه تعیین می شود؟
این واردكننده عطر در مشهد اظهار نمود: زمانی كه عطر وارد كشور میگردد خلوص خودرا حفظ نموده و چیزی به آن اضافه نمی گردد اما زمانی كه از دست بنكدار خارج می شود، احتمال افزودن هر نوع ماده ای به اسانس توسط فروشندگان خرد وجود دارد و نمی توان خلوص آنرا تضمین نمود.
وی اظهار داشت: پیشتر به سبب اندك بودن میزان عطر در بازار و گرانی آن، فروشندگان خرد به عطرهای وارداتی، پارافین می افزودند كه این امر موجب كاهش كیفیت و خلوص آن می شد.
وی اضافه كرد: به مرور زمان با تولید عطرهایی با كیفیت نازل و قیمت اندك، دیگر نیازی نیست كه فروشندگان به عطر، پارافین اضافه كنند پس عطرها با كیفیت های درجه بندی شده و در قیمت های مختلف در بازار یافت میگردد و هر فرد با هر بضاعت مالی می تواند عطر خریداری كند.
این وارد كننده عطر افزود: اسانس های عطر رنگ های مختلف دارند و به برخی عطرها باز رنگ اضافه میگردد پس احداث لكه بر روی لباس هنگام استفاده از عطر باز بنا بر این است.

* تقلب در عطر
روحانی یزدی اظهار داشت: كیفیت عطرها برمبنای ماندگاری آنها تعیین نمی گردد بلكه عیار عطرها بر پایه شفافیت بو و تازه بودن بوی آنها مشخص میگردد.
او اضافه كرد: تقلب در اسانس به نحوی نیست كه بازرسان بتوانند فروشنده را بعنوان عرضه كننده كالای تقلبی محكوم كنند، مصرف كننده باز قادر به تشخیص تقلبی بودن عطر نیست جز آن كه قبلا به رایحه نوع اصلی عطر مورد نظر خود كاملا آشنا باشد و بتواند تقلب و اصل آنرا از هم تمیز دهد.
وی اظهار نمود: تخلف در عرضه عطر توسط فروشنده زمانی محرز میگردد كه فرد اسانس مورد درخواست خریدار را به وی نفروشد و اسانس دیگری را جایگزین كند یا یك اسانس با عنایت به كیفیت آن گرانتر به فروش برسد.
مسئول بازرسی اتحادیه صنف فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی مشهد اظهار داشت: تعداد اسانس های تقلبی در بازار بسیار محدود است و اغلب اسانس هایی هستند كه به صورت قاچاق از كشورهای همسایه وارد ایران می شوند و برای سلامتی مردم مضر هستند.
وی اضافه كرد: تابحال گزارشی در خصوص فروش اسانس تقلبی در بازار مشهد دریافت نشده و تخلفات صنف فروشندگان عطر باز مربوط به گران فروشی بوده است.

* منعی برای واردات عطر یا اسانس ها نیست
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی باز در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: واردات عطر یا اسانس ها با كسب مجوز از معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی مشهد منعی ندارد.
علی باخرد اضافه كرد: اسانس های وارداتی باید مجوزهای بهداشتی لازم را كسب كرده باشند چونكه این اسانس ها جزو كالاهای سلامت محور به شمار می روند و باید كد بهداشتی مورد نظر را دریافت نمایند.
وی گفت: عطرهایی كه در محدوده اطراف حرم مطهر رضوی یا دكه های كوچك كنار خیابان ها به فروش می رسد، اغلب جزو عطرهای دارای كیفیت درجه 2 یا سه هستند و كسانی كه مایل به خرید عطرهای باكیفیت مطلوب می باشند می توانند آنرا از مغازه های معتبر شهر خریداری نمایند.

* نظارت بر خلوص عطر
نایب رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی مشهد باز در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نظارت بر كیفیت عطرهای وارداتی كه به آن پارافین افزوده می شود، بسیار دشوار است.
محمد كیوانفر اضافه كرد: تشخیص میزان پارافین در عطر نیاز به دستگاه های خاص دارد و معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی مسئول نظارت بر این بخش و تعیین خلوص عطر است.
وی گفت: معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی مشهد دستگاه مورد نظر برای تشخیص خلوص عطر یا تعیین وجود پارافین در آنرا در اختیار ندارد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی مشهد باز در این باره اظهار داشت: طبق ضوابط و دستورالعمل های وزارت بهداشت برای ورود عطرها و ادكلن ها از مجاری قانونی شركتهای وارد كننده باید مدارك و مستندات لازم و كافی همچون برگه آنالیز و همین طور كروماتوگرام های معتبر و تایید شده در رابطه با هر فرمول را به مسئولین مربوطه نمایش كرده و سپس انطباق و تایید به واردات آن اقدام نمایند.
عباس اخگری اضافه كرد: در مدیریت آزمایشگاه كنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی مشهد و هچنین مركز آزمایشگاه های مرجع كنترل غذا و دارو و تجهیزات پزشكی سازمان غذا و دارو دستگاه های مختلف همچون دستگاه گازكروماتوگرافی باز موجود است.
وی گفت: با عنایت به برگه های آنالیز وكروماتوگرامهای تایید شده فنی، می توان طبق موازین علمی آزمایشات مربوطه را انجام داد.
7489 / 6053


1397/09/17
14:54:07
5.0 / 5
4490
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
تولیدو