نایب رییس اتاق بازرگانی ایران:

سیاست های ضد تجارت خارجی، به صلاح كشور نیست

سیاست های ضد تجارت خارجی، به صلاح كشور نیست

تولیدو: تهران- نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران سیاست هایی همچون «پیمان سپاری ارزی و محدودیت تجارت خارجی» را «آسیب زننده به شبكه مویرگی صادرات كشور» برشمرد و اظهار داشت: هر سیاستی كه به این شبكه لطمه بزند به صلاح اقتصاد ما نیست.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، پدرام سلطانی عصر امروز- سه شنبه- در سمینار مشترك فرصت های اقتصادی ایران و كره جنوبی اضافه كرد: در تحریم ها یاد گرفتیم شبكه ای از تعاملات مویرگی را با سایر كشورها به وجود بیاوریم؛ این شبكه باید در ماه های آینده بیشتر تقویت شود.
وی افزود: بخش خصوصی از دولت و بانك مركزی انتظار دارد از شبكه تعاملات مویرگی تجارت خارجی مراقبت كند.
سلطانی اضافه كرد: ما در حال گذراندن دوران سختی در اقتصاد كشور هستیم و رویكرد دولت فعلی آمریكا نه فقط تهدیدی برای ثبات اقتصادی ما بلكه هشداری جدی به همه كشورهای دنیاست كه اگر یك اقتصاد بزرگ از توانایی مالی خود بعنوان یك سلاح استفاده نماید می تواند برای ثبات سیاسی و امنیتی جهان خطرآفرین باشد و این سلاح می تواند ضد سایر كشورها هم استفاده گردد.
«آمریكا بعنوان بنیانگذار و مروج تجارت جهانی امروز برخلاف مسیری كه سال ها خودش تعیین كرده بود گام برمی دارد و منافع خویش را به بهای تحمیل به همسایه ها و شریكانش حفظ می كند».
سلطانی اضافه كرد: از همین رو، اقدامی كه توسط سایر كشورهای متعاهد برجام برای حفظ این توافق اتخاذ نموده اند نه فقط برای كمك به ایران كه برای نجات اقتصاد جهان و خودشان است.

**سازوكار اروپا؛ جایگزین دلار
نایب رییس اتاق ایران اضافه كرد: فعالان اقتصادی اروپایی اذعان دارند در مقابل سیاست های فراسرزمینی آمریكا ضعیف و صدمه پذیرند و مسیری كه اروپا در حال بنیانگذاری آن است (سازوكار مالی اروپا) جایگزین (آلترناتیو) در مقابل دلار آمریكا برای داشتن ابزار پیشگیری از فشار آن است.
سلطانی اظهار داشت: حتما این تهدید را كشورهای توسعه یافته دیگر مانند كره جنوبی، چین، هند، روسیه و اقتصادهای بزرگ و نوظهور احساس كردند و بی جهت نیست مسئولان ارشد آنها اعلام نموده اند اگر ساز و كار مالی اروپا تولید شود به آن خواهند پیوست.
«امروز آمریكا از جهانی شدن طفره می رود؛ چونكه منافع كشورها و اقتصادهای نوظهور از كشورهای توسعه یافته بیشتر شده است».
سلطانی اضافه كرد: از این به بعد باید افتصادهای نوظهور و در حال توسعه پرچم جهانی شدن را بلند نگه دارند؛ چونكه حالا زمان بهره برداری آنها از جهانی شدن است و میوه جهانی شدن دیگر عصاره چندانی برای كشورهای توسعه یافته ندارد.
وی افزود: پیشنهاد ما این است كه كره جنوبی هم به این سازوكار توجه كند و این امر قابل تصور است. شركت های این كشور با وجود علاقه به بازار ما به واسطه ملاحظه منافعشان در آمریكا از همكاری با ایران اجتناب كرده اند.
به گفته وی، شبكه های شركت های كوچك و متوسط ایران و كره جنوبی می توانند در چارچوب این سازوكار مالی با یكدیگر همكاری داشته باشند.
وی خاطرنشان كرد: تحریم ها، لطمه های زیادی به اقتصاد ما وارد كرده اما این مزیت را داشته است كه بتوانیم كار در فضای بی ثبات و پر چالش را فرا گیریم.
امروز (سه شنبه) سمینار مشترك فرصت های اقتصادی ایران و كره جنوبی با حضور فعالان اقتصادی 2 كشور در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران برگزار گردید.
در این سمینار سفیر كره جنوبی در تهران و رییس اتاق مشترك بازرگانی ایران و كره حنوبی حضور داشتند.
به گفته رییس اتاق مشترك بازرگانی ایران و كره حنوبی، «در 10ماه گذشته از سال 2018 میلادی مبادلات 2 كشور به پنج میلیارد و 700 میلیون دلار رسید كه سهم صادرات ایران سه میلیارد و 700 میلیون دلار بود».

اقتصام*9189*6984*1961*


1397/09/06
19:05:27
5.0 / 5
4688
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
تولیدو