میزگرد ایرنا، تحقق صادرات یك میلیارد دلاری ارمغان اقتصادی دولت در استان مركزی

میزگرد ایرنا، تحقق صادرات یك میلیارد دلاری ارمغان اقتصادی دولت در استان مركزی

تولیدو: اراك - تحقق صادرات یك میلیارد دلاری در استان مركزی ارمغان اقتصادی دولت تدبیر و امید در استان مركزی به حساب می آید كه در سایه اقدامات هدفمند حاصل شده است.


به گزارش تولیدو به نقل از ایرنا، رهبر معظم انقلاب سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی را با هدف بهبود شاخص های اقتصادی و دستیابی به اهداف متعالی توسعه با محوریت استفاده از ظرفیت های بومی و سرمایه داخلی ابلاغ فرمودند.
ركود اقتصادی، تورم فزآینده و نابسامانی های بازار ارز در آغازین روزهای فعالیت دولت یازدهم كشور را در شرایط خاصی قرار داده بود اما با وجود همه تنگناها، دولت تدبیر و امید، همه توان خویش را برای سامان اقتصادی كشور به كار گرفت.
نرخ تورم نقطه به نقطه در سال ۹۲ به بیش از ۴۵ درصد و نرخ تورم متوسط سالانه در همان سال به بیش از ۴۰ درصد رسیده بود و بازار ارز هم نوسانات شدیدی را تجربه نمود.
استان مركزی بعنوان چهارمین قطب صنعت كشور در سال های اخیر با وجود مشكلات و تنگناهای موجود، در بخش هایی همچون حوزه اقتصاد با موفقیت هایی همراه بوده است.
خبرگزاری ایرنا استان مركزی در یك میزگرد خبری با حضور مدیران دستگاه های اجرایی، كارنامه اقتصادی دولت تدبیر و امید در این استان را مورد بررسی قرار داد.

***حفظ و تولید اشتغال سرفصل برنامه های اقتصادی دولت تدبیر و امید
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مركزی معتقد است: از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید در سال 1392، حفظ اشتغال موجود و تولید بسترهای جدید اشتغالزایی در این استان با جدیت دنبال شده است.
سعید فرخی اضافه كرد: خیلی از واحدهای تولیدی استان و بخصوص شهرستان اراك به علت تشدید تحریم ها و از سویی واگذاری های بی برنامه و غیر اصولی در سالهای 84 تا 90 در شرایط ویژه ای قرار گرفتند و خیلی از این صنایع از قبیل آونگان، شركت صنایع و كابل سازی به تعطیلی كشیده شدند و واحدهای دیگری از قبیل هپكو اراك هم با ركود چشمگیری مواجه گردید.
وی ادامه داد: از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید نامه نگاری های بسیاری از جانب مدیران ارشد استان در مورد ساماندهی واحدهای تولیدی واگذار شده شهرستان اراك به وزارتخانه های مربوطه انجام شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مركزی بیان كرد: دولت تدبیر و امید با برنامه های مدون و كاربردی در جهت حل مشكلات صنعتی و اقتصادی استان گام برداشته اما تعیین تكلیف واحدهایی كه در سال های گذشته به بخش خصوصی واگذار شده، زمانبر و نیازمند حمایت های مسئولان دولتی در سطح ملی است.
وی اضافه كرد: دولت تدبیر و امید و شخص رئیس جمهوری بر تدوین برنامه های مشخص، روشن و زمانبندی شده تاكید داشته و مسئولان استانی هم رهنمودهای دولت را سرلوحه امور خود در حل مسائل استان قرار داده اند.
فرخی بیان كرد: اقتصاد استان در مقایسه استان های دیگر در فصل شكوفایی قرار دارد و بهبود محیط كسب و كار و عمل به برنامه اقتصاد مقاومتی در كنار اجرای سیاست های كلی اقتصادی كشوردر این استان با جدیت دنبال می گردد.

*** حركت در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی جانمایه برنامه های دولت تدبیر و امید
مدیركل دفتر اقتصادی و امور بین الملل استانداری مركزی هم اظهار داشت: در اقتصاد ایران برنامه های بالادستی وجود دارد كه هدف گذاری و مسیر حركت را مشخص كرده و در كنار برنامه های اعلامی تصمیم سازان دولتی، برنامه های اقتصاد مقاومتی ابلاغی از جانب رهبر معظم انقلاب و سند چشم اندازه ۱۴۰۴ به صورت دقیق بایدها و نبایدهای اقتصاد ایران را تعیین كرده است.
محمود نعمتی اضافه كرد: اصل ۴۴ قانون اساسی هم روش های رفتاری و در واقع دیدگاه حاكم براقتصاد ایران را به صورت كلی مشخص كرده و با عنایت به این اسناد ارزشمند، می توان اظهار داشت كه مسیر پیشروی اقتصاد كشور روشن است و باید دقت عمل داشت كه در این ریل به درستی حركت كرد.
وی اظهار نمود: تولید اشتغال جدید و همینطور حفظ اشتغال موجود نیازمند همكاری های برون بخشی و بین دستگاهی است كه مدیران همه دستگاه های اجرایی باید به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

*** واگذاری 739 هكتار زمین به متقاضیان در شهرك های صنعتی استان مركزی
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی استان مركزی هم اظهار داشت: از ابتدای فعالیت شركت شهرك های استان مركزی تا آخر سال 1392، هزار و 252 هكتار زمین به متقاضیان واگذار شد، در صورتی كه در فعالیت پنج ساله دولت تدبیر و امید 739 هكتار زمین به متقاضیان واگذار شده و بر این اساس، متوسط عملكرد شركت شهرك های صنعتی استان در دوره چهار ساله، بیش از 63 درصد رشد داشته است.
مصطفی آمره اضافه كرد: از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تا آخر امسال، 766 قرارداد واگذاری زمین در شهرك های استان منعقد شده در صورتی كه از ابتدای فعالیت شركت شهرك های صنعتی تا آخر سال 1392، هزار و 839 قرارداد واگذاری با متقاضیان منعقد شده است.
وی بیان كرد: در پنج سال قبل 457 واحد صنعتی در شهرك های صنعتی استان مركزی به بهره برداری رسیده در صورتی كه تا آخر سال 1392، هزار و 264 واحد صنعتی در شهرك های استان به بهره برداری رسیده بود.
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی استان مركزی اضافه كرد: میزان سرمایه گذاری در شهرك های صنعتی استان از آغاز فعالیت این شهرك ها 23 هزار و 170 میلیارد ریال برآورد می گردد در صورتی كه در پنج سال قبل 26 هزار و 14 میلیارد ریال در شهرك های صنعتی استان سرمایه گذاری شده كه بر مبنای متوسط عملكرد شركت در هر دوره چهار ساله، 112 درصد رشد داشته است.
وی بیان كرد: دولت تدبیر و امید به تقویت و حمایت صنایع كوچك و متوسط نگاه ویژه ای دارد و در پنج سال قبل دستورالعمل ها و اعتبارات ویژه ای هم در جهت خوشه بندی صنایع كوچك و تامین زیرساخت های لازم در شركت ها به استان مركزی ابلاغ گردیده است.

*** 18 طرح سرمایه گذاری خارجی هدیه دولت تدبیر و امید در استان مركزی
مدیركل امور اقتصادی و دارایی استان مركزی هم اظهار داشت: این استان در پنج سال گذشته، 18 طرح سرمایه گذاری خارجی به ارزش 481 میلیون دلار را نهایی كرد.
حسن میرزاخانی بیان كرد: مركز خدمات سرمایه گذاری استان مركزی با عرضه مشاوره های قانونی و حمایت های لازم جذب بیش از 30 متقاضی جدید سرمایه گذاری خارجی به ارزش هشت میلیارد دلار را در بخش های صنعت، عمران و انرژی در برنامه های خود هدفگذاری كرده است.
وی اضافه كرد: در سال قبل سرمایه گذاری خارجی مصوب به میزان 346 میلیون دلار و سرمایه گذاری خارجی وارده به میزان 20 میلیون دلار در استان جذب شد و در صورتی كه در سال 1394 سرمایه مصوب به میزان یك میلیون 500 هزار دلار و سرمایه وارده به میزان 2 میلیون دلار بوده است.
وی ادامه داد: امسال هم 31 میلیون و 500 هزار دلار جلب طرح های سرمایه گذاری خارجی بوده كه به میزان 18 میلیون و 500 هزار دلار سرمایه گذاری خارجی هم در استان جذب شده است.
مدیركل امور اقتصاد و دارایی استان مركزی بیان كرد: این استان در پنج سال قبل از لحاظ بهبود محیط كسب و كار هم موفقیت های چشمگیری داشته به صورتی كه رتبه 13 استان در سال 1390 به رتبه چهارم در سال 1394 و رتبه سوم در سال 1395 رسیده است.
وی اظهار نمود: از ابتدای سال 1396 اسناد خزانه اسلامی تخصیص یافته از نمادهای معاملاتی مختلف به میزان 2 هزار و 844 میلیارد ریال بوده كه به میزان 612 میلیارد و 700 میلیون ریال از آن، معادل 21 درصد جذب شده است.
میرزاخانی بیان كرد: نرخ بیكاری در استان مركزی از سال 1392 تا كنون تك رقمی بوده و در سال 1395 كمترین نرخ بیكاری در میان تمامی استان های كشور مربوط به استان مركزی بوده است.
وی اظهار نمود: نرخ بیكاری 11 درصدی استان مركزی در سال های پیش از 1392، به هفت و سه دهم درصد در دولت تدبیر و امید رسیده و بر مبنای اعلام مركز آمار ایران، استان مركزی تا آخر فصل پاییز امسال جزو سه استان برتر در كمترین نرخ بیكاری بوده است.
مدیركل امور اقتصاد و دارایی استان مركزی اظهار نمود: سیاست كنترل نرخ تورم از ابتدای فعالیت دولت یازدهم شروع شد و مركزی از استان های پیشتاز و موفق در این زمینه بود و نرخ تورم 35 و پنج دهم درصدی سال 1392 به هشت و 9 دهم در سال 1395 رسید.
وی یادآوری كرد: با عنایت به گزارشات اداره كل گمركات استان مركزی، تراز تجاری این استان در پنج سال قبل همواره مثبت بوده و از سال 1392 تابحال میزان صادرات استان مركزی بر واردات پیشی گرفته است. پیش از سال 1392 كالاهای این استان به 25 كشور صادر می شد اما هم اكنون 75 كشور از نقاط مختلف دنیا متقاضی واردات كالاهای استان مركزی هستند.

*** ثبت 71 شركت دانش بنیان در استان مركزی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی هم اظهار داشت: از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید تا آخر امسال، 71 شركت دانش بنیان در استان مركزی به ثبت رسید.
محمدرضا حاجی پور، صدور 22 پروانه تحقیق و توسعه، صدور 85 گواهی تحقیق و توسعه، صدور 13 پروانه خدمات فنی و مهندسی و 62 جواز خدمات فنی و مهندسی را از دیگر فعالیت های بخش آموزش و پژوهش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی در پنج سال فعالیت دولت تدبیر و امید عنوان نمود.
وی صادرات غیر نفتی استان مركزی امسال را تا مرز یك میلیارد دلار عنوان نمود و اظهار داشت: این در شرایطی است كه صادرات استان پیش از سال 1392 به سالی 110 میلیون دلار هم نمی رسید.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی با اشاره به اینكه ارزش واردات استان در سال جاری، 348 میلیون دلار ارزیابی می شود، اظهار نمود: مواد اولیه خطوط تولید، بخش عمده ای از كالاهای وارداتی استان را تشكیل می دهد.
وی ادامه داد: كشورهای هدف صادراتی استان مركزی پیش از سال 1392 46 كشور بود در حالیكه امسال كالاهای این استان به 74 كشور دنیا صادر شد.
حاجی پور یادآوری كرد: واحدهای صادر كننده استان مركزی پیش از فعالیت دولت تدبیر و امید 152 واحد بود در صورتی كه هم اكنون 220 واحد تولیدی صادركننده در استان مركزی شناسایی شده است.

***271 شركت تعاونی در استان مركزی به ثبت رسید
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی هم اظهار داشت: در پنج سال قبل 271 شركت تعاونی در نقاط مختلف استان تشكیل شده كه 13 هزار و 699 نفر هم در این شركت های تعاونی جذب شده اند.
محمد تقی آبائی هزاوه اضافه كرد: در مجموع پنج هزار و 715 فرصت شغلی مستقیم در شركت های تعاونی استان مركزی در پنج سال قبل بوجود آمده است.
وی اظهار داشت: در پنج سال قبل بیش از 121 هزار نفر ساعت از دوره های آموزشی و پژوهشی اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی بهره مند شدند.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی اجرای طرح تعاون روستا را از دیگر فعالیت های این اداره كل امسال عنوان نمود و اظهار داشت: دستجرده آشتیان در بخش پرورش زنبور عسل، روستای خوراند خمین خدمات عمرانی، آشناخور خمین كشت زعفران، قره چای ساوه پرورش دام، نهرمیان شازند پرورش ماهی، ورین محلات صنایع تبدیلی، قشلاق زرندیه دامپروری، كوره تفرش شن و ماسه، گل زرد شازند فیلتر هوای خودرو و محسن آباد خمین در بخش دامپروری فعال شده كه 76 فرصت شغلی مستقیم هم بوجود آمده است.
وی بیان كرد: در پنج سال فعالیت دولت تدبیر و امید 2 هزار و 384 كمیته حفاظت فنی و بهداشت كار در استان مركزی تشكیل شد كه بر این اساس 9 هزار و 577 نیروی كار اتباع خارجی در كارگاه های نقاط مختلف استان شناسایی شد و در نهایت سه هزار و 12 نیروی كار ایرانی جایگزین نیروی كار اتباع خارجی شد.
آبایی اظهار داشت: از ابتدای فعالیت دولت یازدهم تا آخر امسال 41 خانه بهداشت در نقاط مختلف استان به بهره برداری رسیده كه براین اساس، 134 هزار و 858 كارگر از خدمات خانه های بهداشت برخوردار شدند.
وی افزود: بهره برداری از اورژانس اجتماعی شهرستان شازند، تكمیل و بهره برداری از مجموعه های ورزشی شهرستان خمین، ساوه و دلیجان، بهره برداری از ساختمان مركزی اداره امور شعب بانك توسعه تعاون در استان و توجه ویژه به سالم سازی گلوگاه های فسادخیز با استفاده از اصلاح فرآیندها و نظارت مستمر و الكترونیكی نمودن فعالیت ها از دیگر اقدامات اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان در پنج سال فعالیت دولت تدبیر و امید است.

***تعامل سازنده بخش خصوصی با دولت اساس پیشرفت و توسعه كشور است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان مركزی هم اظهار داشت: بخش خصوصی اعتقاد بر انجام تعامل با دولت به خصوص سازمان های وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت و همینطور وزارت جهاد كشاورزی دارد و انتظار می رود كه دولت هم مشاركت با بخش خصوصی را بعنوان اساس پیشرفت و توسعه كشور، در دستور كار قرار دهد.
منوچهر توسطی اضافه كرد: تامین امنیت سرمایه گذاری و حل مشكلات این قشر از جامعه باید در دستور كار دولت باشد تا كارآفرینان رغبت بیشتری بر سرمایه گذاری داشته باشند.
وی اضافه كرد: مشاركت با بخش خصوصی باید با سازوكارهای علمی و منطقی همراه باشد بعنوان مثال در واگذاری های اصل 44 باید ظرفیت مدیریتی و مالی متقاضیان در نظر گرفته شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان مركزی بیان كرد: خیلی از واحدهای صنعتی این استان در فرآیند واگذاری ها به ركود و تعطیلی كشیده شدند كه لازمه اصلاح این امور احیای سازمان گسترش و واگذاری واحدهای تولیدی مشكل دار به این سازمان است.
وی ادامه داد: با اینكه ارتباط بخش خصوصی با دولت در پنج سال قبل بسیار تقویت شده است اما همچنان بخش خصوصی به خصوص در بخش مبادله پول و ارز برای خرید مواد اولیه و همینطور صادرات كالا، تنگناهایی دارد كه انتظار می رود دولت نسبت به اصلاح این مهم گام های اساسی بردارد.
توسطی اظهار نمود: پس از موفقیت تیم مذاكره كننده با گروه موسوم به 1+5، تیم های تجاری و اقتصادی خیلی از كشورهای مختلف جهان به ایران و استان مركزی سرازیر شدند اما نتایج این سفرها و اینكه چه میزان سرمایه گذاری جذب شده باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: از آنجائیكه خروج از ركود و اجرا شدن اقتصاد مقاومتی در گرو صادرات است، می طلبد درباره مقوله صادرات دولتمردان با جدیت و اهمیت بیشتر نقاط ضعف را بررسی كنند و بكوشند روش های نوین تجارت را در زنجیره راهبردی صادرات قرار دهند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان مركزی اظهار نمود: با عنایت به اینكه صادرات كالاهای غیرنفتی یكی از راهبردهای اقتصاد مقاومتی است، باید با حمایت های اصولی از صادركنندگان در جهت تحقق این مهم، بیش از پیش كوشش كرد.

*** استان مركزی رتبه نخست كشور در زمینه تنوع تولیدات كشاورزی را دارا است
معاون برنامه ریزی جهاد كشاورزی استان مركزی هم اظهار داشت: با اینكه این استان بعنوان یكی از استان های برجسته كشور در بخش صنعت معرفی شده اما از لحاظ كشاورزی هم از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد و با وجود اینكه از نظر جمعیت جایگاه نوزدهم كشور را دارا است، بعنوان استان مطرح كشور در زمینه تولیدات كشاورزی هم مطرح است.
بهنام نصرالهی اضافه كرد: بخش كشاورزی استان مركزی با تولید 2 میلیون و 800 هزار تن انواع محصولات باغی، زراعی، دامی و آبزی امسال 2 درصد ارزش افزوده، بخش كشاورزی در سطح ملی را به خود اختصاص داده و بیش از 82 هزار نفر در نقاط مختلف استان در این بخش فعالیت می نمایند.
وی ادامه داد: افزایش عملكرد تولیدات زراعی در واحد سطح، به كارگیری بذر پر محصول و مقاوم به خشكی و كم آبی همچون (17 رقم گندم آبی، هفت رقم جو و 9 رقم لوبیا) و سیاستگذاری در جهت اصلاح الگوی كشت همچون اولویت های جهاد كشاورزی استان مركزی در پنج سال قبل بوده است.
معاون برنامه ریزی جهاد كشاورزی استان مركزی اظهار داشت: براین اساس و با تامین بهنگام و با كیفیت نهاده های كشاورزی و تولید محصولات زراعی استان از یك میلیون و 550 هزار تن در سال زراعی 91-92 با رشدی حدود 17 درصد به یك میلیون و 814 هزار تن امسال رسیده و خرید گندم مازاد بر نیاز هم از 225 هزار تن در سال 91-92 به 257 هزار تن در سال زراعی95-96 رسیده است.
وی اضافه كرد: همینطور محصولات باغی استان هم از 343 هزار تن در سال 91 به 496 هزار تن امسال رسید كه این مهم حدود 45 درصد رشد داشته است.
نصرالهی بیان كرد: تامین پروتئین مورد نیاز مردم با استفاده از تولیدات داخلی و همینطور تنظیم بازار این محصولات در دولت تدبیر و امید همواره مورد توجه جهاد كشاورزی بوده كه در این راستا اصلاح نژاد دام های سبك و سنگین همچون رویكردهای اساسی مورد توجه جهاد كشاورزی بشمار می رود به صورتی كه تولید شیر خام استان از 308 هزار تن به 328 هزار و 500 تن و تولید گوشت قرمز هم از 51 هزار تن به حدود 53 هزار و 500 تن امسال رسیده است.

*** پیگیری مشكلات كارگری و صنفی مهمترین اقدام دولت تدبیر و امید
مدیر مركز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مركزی هم اظهار داشت: پیگیری مشكلات كارگری و واحدهای تولیدی یكی از مهمترین اقدامات دولت تدبیر و امید در استان بود.
زهرا آخانی اضافه كرد: تقویت و تولید زیرساخت های شهرك های صنعتی، تولید و بهسازی زیرساخت های گردشگری محوطه كاروانسرای تاریخی دودهك، تجهیز پایانه صادراتی گل و گیاه، تكمیل بازارچه های صنایع دستی و محصولات بومی و محلی استان در نقاط مختلف، بخشی از فعالیت های پنج سال قبل دولت در حوزه اقتصادی و صنعتی استان است.
وی اظهار نمود: گازرسانی به 88 روستا در سال 1392 با اعتباری بالغ بر 210 میلیارد ریال، 90 روستا در سال 1393 با اعتباری بالغ بر 110 میلیارد ریال، 41 روستا در سال 1394 با اعتباری بالغ بر 120 میلیارد ریال، 47 روستا در سال 1395 با اعتباری بالغ بر 130 میلیارد ریال و 14 روستا در سال 1396 با اعتباری بالغ بر 39 میلیارد ریال بخشی از عملكرد پنج ساله دولت در بخش خدماتی و اقتصادی می باشد.
مدیر مركز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مركزی بیان كرد: مقاوم سازی چهار هزار و 800 واحد مسكن روستایی با اعتباری بالغ بر 46 میلیارد و 500 میلیون ریال، پرداخت 1132 فقره تسهیلات قرض الحسنه تعمیرات مسكن روستایی با اعتباری بالغ بر 230 میلیارد ریال بخشی از فعالیت های انجام شده است.
وی اضافه كرد: برپایه گزارشات ثبت شده در سامانه رصد استان مركزی در سال 1392، 20 هزار و 437، در سال 1393، 13 هزار و 871، در سال 1394، 11 هزار و 244، در سال 1395، 10 هزار و 695 و در سال 1396 هم 6 هزار و 629 فرصت شغلی در استان مركزی بوجود آمده است.
آخانی اضافه كرد: برای آشنایی فارغ التحصیلان با محیط كار، تبدیل علوم نظریه به كاربردی، مهارت آموزی، ردیف اعتباری در بودجه سالانه برای طرح كارورزی در نظر گرفته شد كه در این راستا و برای تبیین و تشریح این طرح، 15 نشست تخصصی تشكیل و تعداد زیادی از جوانان هم از این طرح استقبال كردند.
وی اضافه كرد: استان مركزی هم اكنون میزبان 46 طرح سرمایه گذاری خارجی از كشورهایی از قبیل تركیه، انگلستان، فرانسه، افغانستان، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، سوئیس و ایرانی ها مقیم خارج از كشور با حجم سرمایه گذاری یك میلیارد دلار در بخش های صنعت، ساختمان، كشاورزی بوده كه در مجموع به میزان 380 میلیون دلار جذب و به كارگیری شده است.
آخانی اظهار نمود: عمده طرح های سرمایه گذاری خارجی در استان مركزی در شهرستان های اراك، آشتیان، زرندیه، دلیجان، ساوه، محلات و شازند است كه شهرستان ساوه با 23 طرح به میزان 550 میلیون دلار بیشترین و شهرستان شازند با یك طرح با چهار میلیون دلار كمترین حجم سرمایه گذاری خارجی مصوب استان را به خود اختصاص داده اند.
وی با اشاره به اینكه شهرستان اراك با 10 طرح سرمایه گذاری خارجی به میزان 328 میلیون دلار دومین شهرستان استان از لحاظ جذب سرمایه گذاری خارجی است، بیان كرد: امسال هم سرمایه گذاری جذب شده استان مركزی، معادل 49 میلیون دلار است.
مدیر مركز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مركزی اظهار داشت: پالایشگاه فرآورده های خون با مشاركت كره جنوبی و با سرمایه گذاری بالغ بر 2هزار میلیارد ریال، طرح تولید صفحه و ورق از پلی اورتان با مشاركت یك شركت اماراتی در ساوه و با سرمایه گذاری بالغ بر 570 میلیارد ریال، بازیافت فولاد و چدن، آلومینیوم با مشاركت شركتی از افغانستان و با میزان سرمایه گذاری بالغ بر 210 میلیارد ریال، خوراك آماده آبزیان پرورشی در خمین با مشاركت سرمایه گذار دانماركی با میزان سرمایه گذاری 590 میلیارد ریال از مهمترین طرح های سرمایه گذاری خارجی در استان است.
وی واحد تولید كننده انواع تراكتور در زرندیه با مشاركت شركت كره جنوبی و با سرمایه گذاری بالغ بر 640 میلیارد ریال، مشاركت واحد گلاب سرخ فروآلیاژ ساوه با یك شركت هندوستانی با میزان سرمایه گذاری 2 هزار و 229 میلیارد ریال و مشاركت واحد رام پارس فروفولاد ساوه با یك شركت هندوستانی با میزان سرمایه گذاری 2 هزار و 229 میلیارد ریال را از دیگر طرح های سرمایه گذاری استان در پنج سال فعالیت دولت تدبیر و امید عنوان نمود.
3017/3075


1396/12/27
11:52:30
5.0 / 5
4804
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تورم , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
تولیدو