ازسرگیری تجارت ایران و سریلانکا

ازسرگیری تجارت ایران و سریلانکا

تولیدو: مدیرکل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به از سرگیری تبادل تجاری ایران و سریلانکا، از طرح پیشنهاد موافقت نامه تجارت ترجیحی کشاورزی بین دو کشور آگاهی داد.



به گزارش تولیدو به نقل از مهر، هادی طالبیان مقدم، تهاتر پول نفت ایران با چای سریلانکا، زمینه ای برای از سرگیری مبادلات تجاری بین دو کشور دانست و اظهار داشت: تحریم های ظالمانه مقابل ایران با مشکلات مالی و عدم ایفای تعهدات مالی سریلانکا مصادف شد بدین جهت از مدتی پیش ساز و کارهای مختلفی برای وصول مطالبات معوقه حاصل از فروش نفت خام ایران به سریلانکا پیگیری و دنبال شد تا این که در نهایت در سال قبل تهاتر چای با پول نفت در دستور کار دو کشور قرار گرفت.
بنا به اظهارات وی؛ ایران در پروژه «اوما اویا» (پروژه سدسازی و تونل سازی در سریلانکا) نقش کلیدی ایفا کرد و این مساله خاطره خوبی از ایرانیان در ذهن سریلانکایی ها ایجاد کرد؛ در این پروژه انتقال فناوری، عملیات مهندسی، ساخت، نصب، راه اندازی و… توسط ایرانیها انجام شد. هرچند قبل از این نیز شرکت های دیگری از ایران در حوزه برق رسانی به روستاهای زیادی از این کشور نقش مهمی داشته اند.
طالبیان مقدم با اشاره به سفر هیأت بلندپایه دولتی سریلانکا به ایران، اشاره کرد: ماهیندا آماراویرا وزیر کشاورزی و زراعت سریلانکا، در مسافرت به ایران با مقامات دولتی و بخش خصوصی ایران همچون وزیر جهاد کشاورزی و وزیر صمت دیدار و گفت و گو کرد.
به گفته مدیرکل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران؛ وزیر کشاورزی سریلانکا از چند مزرعه نمونه ایرانی مانند مزرعه پرورش قارچ، توت فرنگی، کارخانه های لبنیات و دامداری های ایرانی بازدید و در حوزه همکاریهای دوجانبه با ایرانیان تبادل نظر کرد.
همچنین وی در همایش مشترکی که با همکاری اتاق تجاری، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، معاونت ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت، و دفتر شبه قاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت انجام شد نیز شرکت کرد و در آخر جلسه به پرسش های تجار ایرانی و خارجی حاضر در جلسه پاسخ داد.
این مقام مسؤول با اشاره به بازدید وزیر کشاورزی سریلانکا و هیأتی از تجار سریلانکایی از ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴)، اشاره کرد: دستاوردهای حضور وی در ایران را می توان در موارد زیر خلاصه کرد؛ ملاقات با مقامات رسمی، تبادل نظر و جمع بندی درباب احیای کمیته تجاری مشترک دو کشور، پیگیری تشکیل کمیسیون اقتصادی مشترک، برگزاری نمایشگاه های مشترک، تبادل هیأت های تجاری، آموزش تجار و صنعتگران، تاکید و تأیید بر استفاده از ظرفیتهای شیلات، ماهی های تزئینی، میوه های استوایی، سنگ های قیمتی، توتون و تنباکو و برندسازی مشترک، گردشگری سلامت، مصالح ساختمانی و زیرساختی، فناوری اطلاعات و گسترش زیرساخت های مرتبط، انرژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و غیره.
وی افزود: استفاده از ظرفیت گذر راه (کریدور) جنوب- شمال از مسیر چابهار به آسیای میانه نیز یاد شده و تاکید طرفین قرار گرفت.
طالبیان مقدم با تأکید بر لزوم توسعه صادرات ماشین آلات کشاورزی به سریلانکا، اضافه کرد: ایران ظرفیت خوبی در تولید کمباین، تراکتور، کودهای شیمیایی، هوشمندسازی گلخانه های صنعتی، اصلاح و بهبود بذر دارد و سریلانکایی ها نیز خواهان بهره گیری از این توان هستند؛ همین طور در این سفر پیشنهاد موافقت نامه و فعال سازی تجارت ترجیحی بین دو کشور و راه اندازی خط هوایی مستقیم نیز عنوان شد.
به گفته وی؛ دو طرف بر لزوم ارتباط پولی و بانکی و راههای انتقال پول تاکید و اتفاق نظر داشتند. همین طور طرفین توافق کردند عدد تجارت دو کشور را در بازه زمانی ۵ ساله حداقل ۲ برابر افزایش بدهند؛ بنظر می رسد سریلانکا دروازه ورود ایران به شرق آسیا و ایران دروازه ورود به غرب و آسیای غربی برای سریلانکا است.


منبع:

1403/02/21
17:07:17
5.0 / 5
102
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
تولیدو