وزارت صمت به دنبال اصلاح نظام قیمت گذاری دستوری

وزارت صمت به دنبال اصلاح نظام قیمت گذاری دستوری

به گزارش تولیدو، وزیر صمت از اصلاح نظام قیمت گذاری دستوری و جایگزینی راهبری تولید و تجارت به جای تصدی گری اطلاع داد.



به گزارش تولیدو به نقل از وزارت صمت، «عباس علی آبادی» در مورد نسل جدید دانشگاه ها اظهار داشت: دانشگاه های نسل جدید به دنبال حل مسئله هستند و شرکتهای دانش بنیان در ارتباط با آنها به دنبال تصویر آینده هستند.
وی با اشاره به اینکه مسیر دستیابی به این آینده از حل مسائل عبور می کند، افزود: ایجاد مراکز داده و اطلاعات قوی، سیستم های تحلیل داده، توسعه هوش مصنوعی و استفاده از اَبَر داده ها برای توسعه کشور الزامی است.
وزیر صمت با اشاره به اینکه دستیابی مناسب به پایگاه های اطلاعاتی می تواند سرعت توسعه دانش و فناوری را چند برابر کند، تصریح کرد: البته توسعه زیرساخت های آزمایشگاهی و تحقیقاتی هم می تواند کمبود منابع اطلاعاتی در بعضی بخش ها را جبران کند.
وی، تولید صادرات محور و گذار از مونتاژ / واردات به نوآوری و خلق محصولات جدید، ارتقای بهره وری و رقابت پذیری (رتبه بندی شرکت ها، شاخص سازی، ارزیابی)، کاهش ارزبری و عدم خام فروشی (ارزش افزوده پایین)، اصلاح نظام قیمت گذاری دستوری و جایگزینی راهبری تولید و تجارت به جای تصدی گری (حکمرانی)، ایجاد ثبات در مدیریت و فضای کسب و کار (پیش بینی پذیری)، بازنگری سازوکارهای نظارتی و بازرسی و تعهد به محیط زیست را هفت جهت گیری راهبردی این وزارت خانه عنوان نمود.
علی آبادی به لزوم همکاری و نقش شرکتهای دانش بنیان برای تحقق و پیاده سازی این سیاست های اشاره نمود و خاطرنشان کرد: اقداماتی همچون فرماندهی واحد تولید و بازآرایی حکمرانی دولتی مبتنی بر رشد تولید، تحول دیجیتال، ارتقای فن آوری و دانش بنیانی (آمادگی برای انقلاب های صنعتی پیش رو)، تمرکز برابر شرکت ها، بخش های خصوصی، خوشه های صنعتی و تشکل ها، تأمین مالی نوین (شرکت تأمین سرمایه، لیزینگ ها، صندوق ها)، افزایش سهم صمت در حقوق دولتی، توسعه زیرساخت های تولید و توجه جدی به نوسازی و بازسازی صنعت، نگاه ویژه به سرمایه انسانی (افزایش انگیزه)، احیای واحدهای راکد و نیمه فعال صنعتی و معدنی می تواند به تحقق این سیاست ها کمک نماید.
وی صحبت هایش را این گونه افزود: توسعه روحیه پژوهش در یک جامعه بدون تقویت بنیه علمی و دانشی کشور در تمامی بخش ها میسر نیست. جامعه دانشی و پژوهشی باید توانایی تولید علم و تبدیل آن به دانش و فناوری را داشته باشد و ایجاد این قابلیت از اصول تقویت بنیه جوامع برای جذب دانش و توسعه پژوهش و نوآوری است.
وزیر صمت افزود: کشور ما به واسطه دسترسی به نیروی جوان با استعداد و توانمند با تشکیل شرایط توسعه دانش و نوآوری می تواند به آسانی از مواهب آن بهره ببرد، این عامل مؤثر در توسعه سازمان یافته و پژوهش و نوآوری در جامعه را ایجاد نماید.
وی در ادامه تصریح کرد: داشتن پژوهشگران با ذهنی پویا و پرسشگر، مسلط به روش های علمی و پیشرفته، توانمند در کارگروهی و دارای حس مسئولیت، می تواند نقطه قوت کشور باشد.
علی آبادی پایان اظهار داشت: من متواضعانه از شما اهل علم تقاضا می کنم، در حل مسائل مهم کشور به ما یاری برسانید و کمک کنید نقصها را مرتفع نماییم و به سمت آینده روشن حرکت نماییم.


منبع:

1402/09/24
13:36:23
5.0 / 5
303
تگهای خبر: تولید , سازمان , شركت , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
تولیدو